Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Μανιτάρια portobello γεμιστά με ζυμαρικά


Αυτό το φαγητό δεν το είχα ξαναφτιάξει, ούτε είχα αγοράσει ξανά μανιτάρια porto bello( τι έχανα!!).
Αφού τα αγόρασα, μετά σκεφτόμουν πως να τα φτιάξω!! Από την πολύ σκέψη πέρασαν 2-3 μέρες, οπότε είδα κι απόειδα και λέω μέσα μου.....θα χαλάσουν στο τέλος τα μανιτάρια, κι έτσι πήρα την εύκολη απόφαση: θα τα γεμίσω με μακαρόνια. Αυτό ήταν!! η σκέψη έγινε πράξη κι η πράξη φαγώθηκε μετά βουλιμίας χωρίς καθυστέρηση. 
Μην μου ζητήσετε δεν έχω!! Να φύγετε να πάτε αλλού!! Να τα φτιάξετε μόνοι σας!!
Φιλιά πολλά!!
Μανιτάρια Portobello γεμιστά με ζυμαρικά

Υλικά
12 μανιτάρια portobello
1 πακέτο κοντά ζυμαρικά π.χ πένες ή άλλα πιο κοντά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 φέτες μπέικον
200 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. τυρί τριμμένο(γραβιέρα, κασέρι )
12 κουταλιές έτοιμη σάλτσα με βασιλικό ή
12 κουταλιές πάστα ελιάς
λίγο λάδι
αλάτι-πιπέρι

Δημιουργία
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα, κόβουμε το κοτσάνι τους, τα αλείφουμε με λάδι και τα αλατίζουμε. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο γκρίλ για 8 λεπτά από την πάνω πλευρά και 5 λεπτά από την κάτω πλευρά τους.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι να ξανθύνει ελαφρά και στην συνέχεια ρίχνουμε το μπέικον κομμένο σε κομμάτια.
Αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Προσθέτουμε 100 γραμμάρια από το τυρί, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από την φωτιά.





Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια al dende σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με τα μακαρόνια.

Μοιράζουμε τις πένες πάνω στα μανιτάρια, απλώνουμε μια κουταλιά σάλτσα βασιλικού ή πάστα ελιάς και πασπαλίζουμε με το τυρί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει πολύ καλά το τυρί, αλλά να μην ξεροψηθεί!!



Και....... βουτάμε με τα μούτρα, να μην μας το πάρει άλλος χαθήκαμε!! Όπως καταλάβατε μου άρεσαν πολύ!!


12 σχόλια:

  1. Έξυπνο και πρωτότυπο Μαρί!!!
    Πλάκα έχουν οι βαρκούλες με τα ζυμαρικά. Καλή η ιδέα σου για μακαρόνια με μανιτάρια σε ξεχωριστή εκδοχή!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πορτομπέλλο,καθώς είναι και εύκολα προσβάσιμα στα SM, για μένα είναι πολύ αγαπημένο πιάτο!
    Και εσύ τους έδωσες νέα "διάσταση" με τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά σου Mari μου.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια ιδέα! Καταγράφεται για μελλοντική εκτέλεση!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα,χα,χα! Καλό, καλό! Εντάξει λοιπόν, θα τα φτιάξω μόνη μου! Άλλωστε δεν περίμενα τέτοια νόστιμα μανιτάρια να σου περισσέψουν!
    Μου αρέσουν σχεδόν όλα τα μανιτάρια και φυσικά και τα portobello! Πολύ νόστιμη η συνταγή Μαρί και με ωραία παρουσίαση!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία ιδέα για ορεκτικό!
    Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα γέμισες πεντανόστιμα!
    Και αφού μας διώχνεις και δεν μας δίνεις να δοκιμάσουμε, θα τα φτιάξουμε κι εμείς μόνες μας και δεν θα σου δώσουμε τίποτα χα χα χαα
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για άλλη μια φορά πρωτότυπη φανταστική ιδέα Μαράκι μου! Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί νομίζω ότι και τα 12 θα τα φάω μόνη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΡΑΒΟ!!! Τέλειο .................. δεν υπάρχουν λόγια !
    Τα σέβη μου ! Άριστα από εμένα!
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώς να μη σου αρέσουν,Μαρί!
    Λαχταριστά φαίνονται και πάντα αγαπημένη η γεύση των μανιταριών.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο το φαγητάκι σου,λαχταριστό Μαράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάλι το έκανες το θαύμα σου Μαρία μου
    Τέλεια η ιδέα σου να τα γεμίσεις με μακαρόνια.
    Τα πορτομπελο είναι πολύ ωραία.

    Καταπληκτικά. Μπράβο!

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή