Πολύ ζέστη προβλέπεται σήμερα, γι'αυτό ας μαγειρέψουμε ένα φαγητό που κυρίως γίνεται στο φούρνο, αλλά εμείς λόγω ζέστης θα το φτιάξουμε στην κατσαρόλα.
Ένα γιουβετσάκι κατσαρόλας που γίνεται πολύ γρήγορα, δεν έχει σάλτσες και γενικά, αν το κρέας μας δεν έχει πάχος, είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ φαγητό.
Δεν θα σας κουράσω με πολλά λόγια, γιατί κι ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και ελπίζω (είμαι σίγουρη) ότι στο άμεσο μέλλον θα είμαι περισσότερο κοντά σας.
Καλομελέτα κι έρχεται!!!
Μπριζολάκια χοιρινά με κριθαράκι
Υλικά για 4 άτομα
8-10 μπριζολάκια χοιρινά
250 γρ κριθαράκι μέτριο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
χυμός ενός πορτοκαλιού
1/4 της κούπας λάδι
1 κουταλάκι τριμμένο δενδρολίβανο
αλάτι-πιπέρι
Δημιουργία
Πλένουμε τα μπριζολάκια και τα στεγνώνουμε. Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μπριζολάκια και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν καλά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να βράσει και να εξατμισθεί και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Μπορούμε να ρίξουμε και περισσότερο χυμό αν θέλουμε.
Ρίχνουμε το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί και ανακατεύουμε συχνά.
Καλή σας όρεξη!!
Το κριθαράκι στο σπίτι μας το τρώμε πολύ, το γιουβετσάκι κατσαρόλας είναι καταπληκτική λύση για τη ζέστη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα είναι το αγαπημένο μου!!είτε στον φούρνο, είτε στην κατσαρόλα το τιμώ ιδιαίτερα.
ΔιαγραφήΦιλιά.
Ωραίο φαγάκι Μαρία μου, εύκολο και αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές τις μέρες ο φούρνος πρέπει να αποφεύγεται οπότε το πιάτο σου είναι μια καλή εναλλακτική! Μ' αρέσει πολύ που έχεις βάλει και δεντρολίβανο!
Φιλιά!
Ερμιόνη το δεντρολίβανο τελευταία το χρησιμοποιώ πολύ, το έχω τρίψει μαζί με θαλασσινό αλάτι, πιπέρι και άλλα μυρωδικά.
ΔιαγραφήΦιλιά.
Ωραιότατα σου μαγειρεύτηκε στην κατσαρόλα Μαράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚριθαράκι αλλά με κοτόπουλο είχαμε εμείς σήμερα, το έκανα στην γάστρα, αλλά και στην κατσαρόλα το ίδιο νόστιμο γίνεται!
Φιλιά!
Έχεις δίκιο και το κριθαράκι με το κοτόπουλο είναι ιδιαίτερα νόστιμο Έλενα.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Μαράκι μου πάρα πολύ ωραίο και σίγουρα νοστιμότατο!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Πολύ νόστιμο Ελένη, φιλιά.
ΔιαγραφήΩραία ιδέα να το κάνεις στην κατσαρόλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ φούρνος αυτές τις μέρες δεν αντέχεται.
Σίγουρα είναι ελαφρύ και πεντανόστιμο.
Φιλιά πολλά
Νόστιμο γίνεται και στην κατσαρόλα Μάριον. Φιλιά.
ΔιαγραφήΜαρία στη σελίδα μου σε περιμένει κάτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Ευχαριστώ Ξανθή!!
ΔιαγραφήΚλασσικό κι αγαπημένο το φαγάκι σου Μαρία μου... μοσχοβόλισε μέχρι εδώ... Τέλειοοοοο! Καλό σου βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Κική, φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΜιαμ μιαμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαβ/κο!!!
Μιαμ!! και πάλι μιαμ!! Ελένη.
Διαγραφή♡°º
ΑπάντησηΔιαγραφήTudo de bom!
Boa Noite!
°♫♫♪¸.•°`♡✿
Mαράκι μου καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις πρόσκληση για παιχνιδάκι!
Φιλιά!
Ευχαριστώ Έλενα, φιλιά.
Διαγραφή