Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, αλλά συγχρόνως και πολύ νόστιμη.
Αν δεν έχετε χρόνο, όπως εγώ τελευταία, είναι ιδανική λύση για να έχετε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο στο τραπέζι σας.
Περιορισμένος χρόνος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και χρόνος χωρίς ποιότητα, χωρίς χρώματα και γευστικά αρώματα!!
Ακόμη και τώρα που μιλάμε φεύγει ο ζηλιάρης χρόνος. Άδραξε τη μέρα και στο αύριο μη πιστεύεις "Οράτιος"
Συκώτι μοσχαρίσιο με ξύδι μπαλσάμικο
Υλικά
800 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
χυμός ενός μικρού πορτοκαλιού
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι με αρωματικά βότανα(δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
Δημιουργία
Πλένουμε το συκώτι, το κόβουμε σε μεγάλες μακρόστενες λωρίδες(αν δεν είναι κομμένο), το αλατοπιπερώνουμε με τα αρωματικά και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Μέσα σε ένα μπολ κτυπάμε το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το συκώτι και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς με αέρα, με την σχάρα στη μέση, για 20 λεπτά περίπου. Στην μέση του χρόνου γυρίζουμε το συκώτι και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
δεν εχω μαγειρεψει ποτέ συκώτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχη η συνταγή σου με το μπαλσάμικο, το πορτοκάλι και τα αρωματικα!!!
Ποτέ; ήλθε νομίζω ο καιρός!!να δοκιμάσεις με αυτή την συνταγή.
Διαγραφήτρελάινομαι για το συκώτι και με τη σαλτσούλα του αυτή θα είναι σούπερ..καλημερααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι!! κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, μαγειρεμένο με όλους τους τρόπους.
ΔιαγραφήΤο μαγείρεψες υπέροχα, δείχνει ζουμερό και πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαράκι, καλό Σαββατοκύριακο!!
Όντως Έλενα ήταν ζουμερό, γιατί αν στεγνώσει το έχασες!! Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήMoυ αρέσει πολύ το συκωτάκι με το μπαλσάμικο...και για το χαμηλό σίδηρο ό,τι πρέπει φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά το συκώτι είναι πλούσιο σε σίδηρο, οπότε εκτός από νόστιμο είναι και πολύ χρήσιμο!! Φιλιά
ΔιαγραφήΣήμερα μαγείρεψα συκώτι!!! Μας αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία!! σε κάποιους βέβαια δεν αρέσει, αυτοί χάνουν!!
ΔιαγραφήΕγω το συνοδεύω με καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και σκέτο είναι πολύ ωραιο για όλους εμάς που έχουμε την γεύση για αυτό. Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο και με αυτόν τον τρόπο!!
ΔιαγραφήΛατρεύω το συκώτι Μαρία μου και το τρώω συχνά λόγω έλειψης σιδήρου αλλά έτσι δεν το έχω κάνει ποτέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω!!!
Φιλιά!!!!!!!!!!
Φυσικά να το φτιάξεις κι έτσι, αφού το τρως συχνά να αλλάξεις λίγο. Φιλιά.
ΔιαγραφήΚαλημέρα!! Το συκώτι το αγαπώ και έτσι όπως το μαγείρεψες με ενδιαφέρει πολύ!!! Πρέπει να είναι κορυφαίο! Μπράβο σου για την όμορφη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλημέρα!
Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου, προσπαθώ κάθε φορά να εφευρίσκω έναν διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος για να μην βαριόμαστε!! Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΕξαιρετικό το συκωτάκι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το ζουμάκι του τέλειο!!
Ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΣυνήθως το κάνω με λεμόνι και ρίγανη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι όπως το κάνεις μου αρέσει. Το πορτοκάλι και το μπαλσάμικο θα το κάνουν μελωμένο.
Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω.
Φιλιά
Είναι μια πρόταση για να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα Μάριον. Φιλιά.
ΔιαγραφήΜαράκι μου το μαγείρεψες καταπληκτικά, πρέπει να έγινε πεντανόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Πολύ ωραίο ήταν Ελένη, ευχαριστώ πολύ. Φιλιά.
ΔιαγραφήΤο συκώτι μου αρέσει πάαααρα πολύ! Ωραία η ιδέα για ξύδι και πορτοκάλι, την επόμενη φορά θα το μαγειρέψω έτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά στα χέρια σου Mari!
Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα.
Να είσαι καλά, γίνεται πολύ γευστικό το συκωτάκι και είναι κι εμένα η αδυναμία μου.
ΔιαγραφήΚ εγώ το φτιάχνω με κάθε τρόπο τρελαίνομαι για ΣΗΚΩΤΊ!
ΑπάντησηΔιαγραφή