Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Συκώτι μοσχαρίσιο με ξύδι μπαλσάμικο



Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, αλλά συγχρόνως και πολύ νόστιμη.
Αν δεν έχετε χρόνο, όπως εγώ τελευταία, είναι ιδανική λύση για να έχετε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο στο τραπέζι σας.
Περιορισμένος χρόνος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και χρόνος χωρίς ποιότητα, χωρίς χρώματα και γευστικά αρώματα!!


Ακόμη και τώρα που μιλάμε φεύγει ο ζηλιάρης χρόνος. Άδραξε τη μέρα και στο αύριο μη πιστεύεις "Οράτιος"


Συκώτι μοσχαρίσιο με ξύδι μπαλσάμικο


Υλικά
800 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
χυμός ενός μικρού πορτοκαλιού
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι με αρωματικά βότανα(δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)


Δημιουργία
Πλένουμε το συκώτι, το κόβουμε σε μεγάλες μακρόστενες λωρίδες(αν δεν είναι κομμένο), το αλατοπιπερώνουμε με τα αρωματικά και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Μέσα σε ένα μπολ κτυπάμε το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το συκώτι και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς με αέρα, με την σχάρα στη μέση, για 20 λεπτά περίπου. Στην μέση του χρόνου γυρίζουμε το συκώτι και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

25 σχόλια:

  1. δεν εχω μαγειρεψει ποτέ συκώτι!
    υπέροχη η συνταγή σου με το μπαλσάμικο, το πορτοκάλι και τα αρωματικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ; ήλθε νομίζω ο καιρός!!να δοκιμάσεις με αυτή την συνταγή.

      Διαγραφή
  2. τρελάινομαι για το συκώτι και με τη σαλτσούλα του αυτή θα είναι σούπερ..καλημερααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι!! κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, μαγειρεμένο με όλους τους τρόπους.

      Διαγραφή
  3. Το μαγείρεψες υπέροχα, δείχνει ζουμερό και πεντανόστιμο!
    Φιλιά Μαράκι, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Έλενα ήταν ζουμερό, γιατί αν στεγνώσει το έχασες!! Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  4. Moυ αρέσει πολύ το συκωτάκι με το μπαλσάμικο...και για το χαμηλό σίδηρο ό,τι πρέπει φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά το συκώτι είναι πλούσιο σε σίδηρο, οπότε εκτός από νόστιμο είναι και πολύ χρήσιμο!! Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Σήμερα μαγείρεψα συκώτι!!! Μας αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία!! σε κάποιους βέβαια δεν αρέσει, αυτοί χάνουν!!

      Διαγραφή
  6. Εγω το συνοδεύω με καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και σκέτο είναι πολύ ωραιο για όλους εμάς που έχουμε την γεύση για αυτό. Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο και με αυτόν τον τρόπο!!

      Διαγραφή
  7. Λατρεύω το συκώτι Μαρία μου και το τρώω συχνά λόγω έλειψης σιδήρου αλλά έτσι δεν το έχω κάνει ποτέ!
    Θα το δοκιμάσω!!!
    Φιλιά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά να το φτιάξεις κι έτσι, αφού το τρως συχνά να αλλάξεις λίγο. Φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα!! Το συκώτι το αγαπώ και έτσι όπως το μαγείρεψες με ενδιαφέρει πολύ!!! Πρέπει να είναι κορυφαίο! Μπράβο σου για την όμορφη συνταγή!
    Φιλιά και καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου, προσπαθώ κάθε φορά να εφευρίσκω έναν διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος για να μην βαριόμαστε!! Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  9. Εξαιρετικό το συκωτάκι σου.
    Και το ζουμάκι του τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνήθως το κάνω με λεμόνι και ρίγανη.
    Ετσι όπως το κάνεις μου αρέσει. Το πορτοκάλι και το μπαλσάμικο θα το κάνουν μελωμένο.
    Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια πρόταση για να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα Μάριον. Φιλιά.

      Διαγραφή
  11. Μαράκι μου το μαγείρεψες καταπληκτικά, πρέπει να έγινε πεντανόστιμο!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο ήταν Ελένη, ευχαριστώ πολύ. Φιλιά.

      Διαγραφή
  12. Το συκώτι μου αρέσει πάαααρα πολύ! Ωραία η ιδέα για ξύδι και πορτοκάλι, την επόμενη φορά θα το μαγειρέψω έτσι!
    Γειά στα χέρια σου Mari!

    Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, γίνεται πολύ γευστικό το συκωτάκι και είναι κι εμένα η αδυναμία μου.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος13/10/13 09:05

    Κ εγώ το φτιάχνω με κάθε τρόπο τρελαίνομαι για ΣΗΚΩΤΊ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή