Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Whoopies με φουντούκι και nutella




Γιούπιιιιι !!! έκανα τα πρώτα μου whoopies!! ξέρετε αυτά τα γεμιστά μαλακά μπισκότα!!που λιώνουν απολαυστικά στον ουρανίσκο μέσα στην κρέμα τους.
Παρ'ότι αυτές τις μέρες με ταλαιπωρούν κάποια προβλήματα υγείας, δεν μπορώ να κάτσω ήσυχη.
Απουσία κάποιου χεριού βοηθείας (π.χ μαμά, πεθερά κοντά), αναγκάζομαι και κάνω τα πάντα, είμαι δεν είμαι καλά.
Δεν είμαι δυστυχώς από κείνες τις τυχερούλες, που γυρίζοντας από την δουλειά, βρίσκουν την κατσαρόλα έτοιμη να τους περιμένει ή ακόμη ακόμη όταν αρρωσταίνουν αναλαμβάνουν άλλοι την κουζίνα και τα συναφή.
Ένα μόνο θα σας πω....., από 12 χρονών πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο μακριά από το σπίτι μου, φρόντιζα η ίδια να έχω φαγητό στο τραπέζι μου και φυσικά πολλές φορές τα φαγητά έβγαιναν καμμένα ή το αντίθετο άβραστα.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν κάποια φορά είχα αρρωστήσει, για καλή μου τύχη μια οικογενειακή φίλη, που έμενε στην ίδια πόλη, μου έφερε μια κατσαρόλα με κοτόσουπα, λέγοντάς μου ότι δεν την έχει αυγοκόψει επειδή είχα πυρετό. 
Όπως καταλαβαίνετε μου φάνηκε τόσο απίθανο!! και ανακουφιστικό!! που δεν θα την ξεχάσω ποτέ εκείνη την σούπα. Ήταν η νοστιμότερη σούπα που έχω φάει και φυσικά θυμάμαι ακόμη με πολύ αγάπη εκείνη την καλή Κυρία.
Ας έρθουμε όμως στο τώρα ή μάλλον στο χθες που έφτιαξα αυτά τα γεμιστά γλυκάκια. Δεν είναι δύσκολα στην κατασκευή τους,    γι' αυτό δεν ταλαιπωρήθηκα πολύ να τα φτιάξω. Σήμερα έκανα την διακόσμηση και παρόλο που απαγορεύεται να φάω σοκολάτα τα δοκίμασα!!, το έκανα κυρίως γιατί έπρεπε να ελέγξω την γεύση τους πριν σας τα παρουσιάσω. Εεεε!! λοιπόν είναι εθιστικά!!
Πολύ φοβάμαι ότι θα φτιάξω και τις συνταγές του Παρλιάρου, που  υπάρχουν στο περιοδικό του Απριλίου, άλλωστε από κει ζήλεψα και θέλησα να φτιάξω αυτό το υπέροχο γλυκάκι. 
Ήθελα ακόμη να σας κεράσω, έστω και καθυστερημένα, αφού το blog στο τέλος Απριλίου έκλεισε τα δύο του χρόνια.
Είμαστε δύο χρονών και κερνάμε whoopies!! Γιούπιιιιιι!!! 


Whoopies με φουντούκι και nutella







Υλικά για 5 whoopies(10 μονά κομμάτια δηλαδή)
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. φουντούκια αλεσμένα
60 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ. γάλα
50 γρ. βούτυρο μαλακό
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα σόδα
Nutella για την γέμιση
Για την επικάλυψη
120 γρ. nutella 
50 γρ creme fraiche (την βρίσκω μόνο στο carefour, είναι σαν γιαούρτι σε κυπελλάκια, εναλλακτικά χρησιμοποιήστε γιαούρτι σακούλας)


Δημιουργία
Ανακατεύουμε την creme fraiche με την νουτέλα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή την φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα.


Ανακατεύουμε το αλεύρι, τα φουντούκια, το κακάο, το μπέικιν και την σόδα.
Σε ένα μπολ κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε στη συνέχεια το αυγό και ανακατεύουμε.
Σ' αυτό το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά τα ξηρά συστατικά εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μοιράζουμε την ζύμη σε βουτυρωμένες θήκες σιλικόνης μάφινς ή σε ανοξείδωτες φόρμες για ταρτάκια, σε πάχος ενός δακτύλου ( μικρού δακτύλου).


Φροντίζουμε η επιφάνειά τους να είναι επίπεδη και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Εμένα μου φούσκωσαν λίγο παραπάνω γιατί μου έπεσε παραπάνω μπέικιν πάουντερ.


Αφού κρυώσουν αλείφουμε γενναία με νουτέλα τα 5 μπισκότα, ενώνουμε με τα άλλα 5 και διακοσμούμε την κορυφή με την κρέμα νουτέλας που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο.


34 σχόλια:

  1. Μαράκι είναι τέλειαααααα, σκέτη κόλαση!!!!Γούπιιιιιι και ξανά γιούπι!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιούπιιιι!! δεν λες τίποτα!!και κόλαση κι απ'όλα!!
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαρία κι εύχομαι γρήγορα να σου περάσει ότι κι αν είναι. Σήμερα μου επανέφερες στη μνήμη τη δική μου πορεία, όπως κι εσύ από πολύ μικρή σε όλα μέσα. Μήπως όμως ήταν καλύτερα έτσι μας έκανε να ωριμάσουμε και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
    Δεν το βάζεις κάτω πάντως τα γλυκάκια γλυκάκια.
    Να τα εκατοστήσεις με πολλές νόστιμες και γλυκές αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μου περάσει Ξανθή γιατί δεν αντέχω άλλο!!
      Κατά τ'άλλα ωριμάσαμε πριν την ώρα μας, αλλά εμένα ένα παραπονάκι μου έμεινε, που δεν είχα περισσότερη ανεμελιά.
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

      Διαγραφή
  3. Μαρία,
    γρήγορα να γίνεις καλά και να μπορείς να δοκιμάσεις άφοβα σοκολάτα. Πολύ λαχταριστά τα......γιούπις σου.Τα παρουσιάζεις σαν να είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου.Τέλειο κέρασμα για τα γενέθλια του μπλογκ σου. Να είσαι καλά και πάντα να μας κερνάς-γλυκό ή αλμυρό- έχεις ,δεν έχεις, γενέθλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, είναι πολύ γλυκές και όμορφες!!

      Διαγραφή
  4. Μας κάνεις να ζηλεύουμε μ΄αυτές τις σοκολατολιχουδιές σου!
    Με το καφεδάκι θα είναι τέλειος συνδυασμός.

    Περαστικά σου!

    Εύχομαι πάντα πολλές πολλές νόστιμες προτάσεις από το σπιτάκι σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Ελένη, εύχομαι ότι επιθυμείς!! Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. Γιούπιιι!! Για τα 2 χρόνια του blog σου θα πάρω 2 whoopies και θα σου ευχηθώ να τα διπλοχιλιάσεις, με πολλές πολλές νοστιμιές!
    Φιλιά Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενά μου σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά και πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  6. Σου εύχομαι γρήγορα να γίνεις καλά και να μπορείς να δοκιμάσεις άφοβα σοκολάτα.Η παρασκευή των ....γιούπις σου, φαίνεται πολύ πολύ εύκολη. Το αποτέλεσμα....λαχταριστό. Το τέλειο κέρασμα για τα γενέθλια του μπλογκ σου. Να είσαι καλά και να συνεχίσεις να μας κερνάς γλυκά ή αλμυρά, έχεις δεν έχεις γενέθλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalhmeraaaaaaaaaaa...τέλεια..πολύ ωραία και λαχταριστά....γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιιιι...ααα κια περαστικά να είναι...φιλιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ νόστιμα!!προσπαθώ να επανέλθω!!

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ, είναι νόστιμα τα whoopies και θα τα ξαναφτιάξω σύντομα.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Γούπι, γούπι και περαστικά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. k sokolatak fountouki!den thelw tipota allo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Μαρί μου!
    Εύχομαι ολόψυχα περαστικά σου και επίσης χρόνια πολλά για το μπλόγκ που έκλεισε τα 2 του χρόνια!

    Για εορταστικό γλυκό έκανες μία σκέτη κόλαση! Τα γιούπι τα είδα κι εγώ στο περιοδικό του Παρλιάρου και τα ζήλεψα. Τα δικά σου βέβαια δεν ξέρω, αλλά μου φένονται πολύ ποιο λαχταριστά. Ίσως η φοβερή σοκολάτα που έχεις βάλει από πάνω, αλλα και η φωτογραφία με την τομή τους, που φαίνεται η σοκολατένια γέμισή με έκαναν να θέλω να τα φάω όλα.

    Αφού επιβεβαιώνεις ότι και στη γεύση βγήκαν πολύ καλά, κρατώ τη συνταγή σου και θα δοκιμάσω πρώτα τη δικιά σου και μετά του Παρλιάρου.

    Φιλιά πολλά και πάλι περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, κοντεύω ελπίζω να γιάνω επιτέλους!!
      Σίγουρα αυτά τα γλυκάκια δεν θα είχαν κανένα ενδιαφέρον χωρίς τις κρεμούλες. Τα συγκεκριμένα δεν είναι πολύ γλυκά, την γλύκα την παίρνουν από τις κρέμες. Αν τα φτιάξεις πες μου τις εντυπώσεις σου.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  11. Τι είπες τώρα !!!! σλουρπ σλουρπ ! με τελείωσες πρωινιάτικα !
    φαίνονται πεντανόστιμα !

    όσο για την ιστορία σου πολύ πολύ συγκινητική. Μικρό παιδί και
    να μην έχεις κανέναν κοντά σου είναι φοβερό! το μόνο καλό είναι
    ότι σε κάνει δυνατό ανθρωπο.

    Περαστικούλια σου Μαράκι μου και καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα λες Μαρία μου, τι να κάνουμε όμως; πέρασαν εκείνες οι εποχές ανεπιστρεπτί!!σ'ευχαριστώ πολύ, πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  12. Τέλεια φαίνονται Μαράκι μου κ εδώ τα αγαπάνε πολύ, εγώ δεν έχω φαέι ποτέ..
    Φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νόστιμο και ενδιαφέρον γλυκό Έρη, να τα δοκιμάσεις. Φιλιά.

      Διαγραφή
  13. Πρώτα από όλα... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ γρήγορα!!!!!!!!!!!
    Τώρα τι να πω;;; Ξετρελάθηκα!!!!!!!!
    Θα τα κάνω σίγουρα!!!!!!!!!!!!!!!!
    Να τα χιλιάσει και το blog!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περαστικούλια Μαράκι! Υπέροχα τα γλυκάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαράκι καταρχήν περαστικά! Εύχομαι ότι σε ταλαιπωρεί να περάσει γρήγορα!
    Χρόνια πολλά και για το blog! Εύχομαι και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν να είναι εξίσου όμορφα και δημιουργικά!
    Τώρα για τα μπισκοτάκια σου τι να πω; Τελικά είναι όντως ζωδιακό! :)
    Αυτό το κοντινό στην αρχή με πέθανε! Φαίνονται πολύ λαχταριστά! Για κάποιο λόγο τα έχω πάρει από φόβο και δεν τα έχω φτιάξει ακόμα, αλλά βλέποντας τα δικά σου πρέπει να το τολμήσω!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Ερμιόνη, σίγουρα φταίει το ζώδιο για τις γευστικές μας επιλογές. Πάντως είναι πολύ εύκολα και νόστιμα, οπότε μην τα φοβάσαι!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  16. Να τα εκατοστήσςι το blog σου Μαρί μου. Εύχομαι ότι περνάς να είναι περαστικό. Σε ευχαριστώ για το κέρασμα θα δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα, χαίρομαι πολύ να σας κερνάω. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  17. Μαρία πρώτα από όλα περαστικά σου. Το πως σε καταλαβαίνω δεν λέγεται...
    Αλλά φαίνεται πως είσαι και εσύ "σκληρό καρύδι" και θα τα καταφέρεις!

    Χρόνια πολλά στο Blog σου και σε άλλα πολλά ωραία κεράσματα με Υγεία.
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Πηνελόπη, η αλήθεια είναι ότι δεν το βάζω κάτω και εύχομαι αυτό να συμβαίνει πάντα.
      Φιλιά να είσαι καλά.

      Διαγραφή