Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πασχαλινά αυγά cookies με ζελέ

"Πασχαλινές Λιχουδιές από Ολο τον Κόσμο" διάλεξα για να συμμετάσχω στα Παιχνίδια της Κουζίνας.
Μηνας μπαινει Μηνας βγαινει η Κουζινα μας χορευει
Έψαξα αρκετά, όσο είχα χρόνο βέβαια, γιατί δουλειά, εκλογές, σπίτι, σχολείο, blog, δεν χωράνε όλα μαζί!!, την Μαρία δεν την βάζω μέσα, αυτή την έχω τελείως παραμελημένη!! τέλος πάντων.
Στην βόλτα μου αυτή, συνάντησα πολύ ωραίες συνταγές, κυρίως για γλυκά ψωμιά του Πάσχα, τα οποία ήταν τσουρέκια σε διάφορες παραλλαγές και διάφορες ονομασίες, αναλόγως από ποιες χώρες προέρχονταν.
Βρήκα τελικά μια συνταγή εδώ και μου άρεσε πολύ, γιατί με αυτό τον τρόπο θα χρησιμοποιούσα τα καινούρια μου φορμάκια αυγουλάκια, που δεν πρόλαβα να χρησιμοποιήσω το Πάσχα.
Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποίησα ζελέ κεράσι, επειδή τον είχα ήδη στο σπίτι. Για αυτό το λόγο το χρώμα βγήκε ολίγον ροζουλί!!
Ο ζελές φράουλα όμως θα βγει περισσότερο κόκκινος στα μπισκοτένια αυγουλάκια και ίσως και κάποια άλλα φρούτα θα δώσουν πολύ ωραία χρώματα, παιχνίδι θέλει νομίζω η υπόθεση.
Παίξτε και πρωτοτυπήστε λοιπόν δεν σας φοβάμαι!! 


Πασχαλινά αυγά cookies με ζελέ


Υλικά
320-340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. ζάχαρη(έχει κι ο ζελές)
2 αυγά
1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι(90 γρ)
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι


Δημιουργία
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, τον ζελέ, την βανίλια και στο τέλος το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε ελάχιστο νερό.


Με ένα κουτάλι τοποθετούμε μπάλες από την ζύμη στις θήκες των αυγών και πατάμε σταθερά την ζύμη να πάρει την φόρμα του καλουπιού.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα μπισκότα.
Αν τα μπισκότα είναι κανονικά ψήνουμε για 8-10 λεπτά, αν είναι μεγάλα όπως τα δικά μου, ψήνουμε τον διπλάσιο χρόνο.


Φυσικά αν δεν έχετε φόρμα αυγού μπορείτε να τα φτιάξετε σαν κανονικά μπισκότα.


Επίσης μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα, να φτιάξετε πολύχρωμα μπισκότα, συνδυάζοντας ζελέ λεμόνι, κεράσι, φράουλα και γενικά ότι ζελέ προτιμάτε, όπως θα δείτε στην αρχική συνταγή.
Για την διακόσμηση βάζουμε λίγη ζάχαρη άχνη σε ένα ποτήρι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερού και φτιάχνουμε ένα γλάσο που να απλώνεται εύκολα.
Διακοσμούμε τα αυγά όπως μας αρέσει, κάνοντας ζικ ζακ και διάφορα άλλα σχέδια.
Μπορούμε ακόμη να λιώσουμε λίγη κουβερτούρα μαύρη ή λευκή και να τα διακοσμήσουμε αναλόγως.

Σχόλια

  1. Μαρία πολύ πρωτότυπο!! Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.
    Αν θέλεις έλα κι από εμάς να παραλάβεις κάτι που σε περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ κι εγώ Ξανθή, θα παραλάβω λιαν συντόμως.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Καλά, είναι φοβερά τα αυγουλάκια, δεν ο συζητάω!
    Πολύ ωραία η συμμετοχή σου Μαράκι!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία έγιναν Έλενα και νόστιμα!! Ευχαριστώ, φιλιά.

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετικά φαίνεται πολύ ωραίο για τα παιδιά. Το blog σας είναι πολύ όμορφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως αγαπητή φίλη, αυτά τα μπισκοτένια αυγά είναι ότι πρέπει για παιχνίδι με τα παιδιά.
      Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  4. Μαράκι καταπληκτικά είναι!!!Πολύ πρωτότυπη συνταγή!Μπράβο σου, μου αρέσει η συμμετοχή σου με αυτή τη συνταγή!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη, την διάλεξα γιατί κι εγώ δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο, οπότε ταίριαζε στην περίπτωση.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. Έγραψες... υπέροχα τα αυγουλάκια σου!!!!!!!! ΑΧ πολύ μου αρέσουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλημέρα Μαρία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφα και απλά!
    Πολύ ενδιαφέρον το τιπ να χρωματιστεί η ζύμη με το ζελέ!

    Καλό Σ/Κ Μαρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχει ενδιαφέρον τελικά ο χρωματισμός με τον ζελέ.
      Ευχαριστώ, καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  7. Γειά σου Μαρί μου!
    Και μόνο που μπήκες στην διαδικασία να φτιάξεις κάτι τόσο παιχνιδιάρικο και ιδιαίτερο σε συγχαίρω! Οι πασχαλινές σου φόρμες σε σχήμα αυγού είναι πολύ ωραίες και το φούσκωμα που κάνανε τα αυγά σου όταν ψήθηκαν πραγματικά ολοστρόγγυλο και αρμονικό!

    Πολύ ωράια ανάρτηση!
    Φιλιά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου αρέσουν αυτά το διασκεδάζω!! ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Καλό Σ/Κ, φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Τι τέλεια μπισκότα! Πολύ πρωτότυπη ιδέα! Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια φόρμα!
    Μπράβο Μαράκι, πολύ ωραία συμμετοχή!
    Φιλάκια, καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια υπάρχει και μπορείς να κάνεις και σοκολατένια αυγά πολύ εύκολα!!
      Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη, καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  9. Τέλεια και πρωτότυπα μπισκοτάκια Μαράκι,καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιχνιδιάρικη η συμμετοχή σου Μαρία μου
    Πολύ ωραία και πρωτότυπα ΄΄αυγά΄΄.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ όμορφα τα αυγουλάκια σου Μαρί μου και χαράς το κουράγιο σου με όλα αυτά που έχεις να κάνεις! Πολλά φιλιά καλή Πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λίγα λεω Κατερίνα, είναι πιο πολλά να κάνω αυτή την εποχή δυστυχώς!!
      Καλή Πρωτομαγιά

      Διαγραφή
  12. μιλάμε για πολύ πρωτοτυπία Μαράκι μου !!!!
    γεια στα χεράκια σου !!!!!!!!

    καλή βδομάδα και καλή πρωτομαγιά !!!

    φιλια πολλά να δώσεις στο καμάρι σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου, καλή πρωτομαγιά, καλά να περάσετε, πολλά φιλιά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρήγορη Πρασοτυρόπιτα

Κι ήρθε η ώρα της πίτας, ήρθε η ώρα της απόλαυσης, κι αν η πίτα μου αυτή την φορά δεν έχει φύλλο δεν στερείται καθόλου σε γεύση και είναι τόσο απολαυστική!!. Η απόλαυση όμως κράτησε λίγο, ίσως την επόμενη φορά χρειαστεί να διπλασιάσω την δόση και θα το κάνω να είστε σίγουροι. Κι αυτή την φορά δεν κουράστηκα καθόλου να φτιάξω την πιτούλα, η μόνη κούραση, αν μπορούμε να το πούμε κούραση, ήταν το σοτάρισμα του πράσου, απειροελάχιστη ασχολία για αυτό το λαχταριστό αποτέλεσμα. Είναι τόσο εύκολη αυτή η πιτούλα, που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την λαϊκή μας παροιμία "πέσε πίτα να σε φάω", με την οποία χαρακτηρίζουμε κάποιον που είναι τεμπέλης και τα θέλει όλα έτοιμα σερβιρισμένα στο πιάτο. "Πέσε πίτα να σε φάω", αλλά σας ορκίζομαι δεν είμαι τεμπέλα, αυτή την εποχή η ζωή μου έχει γίνει πολύ δύσκολη, με πολλές υποχρεώσεις, πολλές σκοτούρες, πολλές αλλαγές και συρρικνωμένο ελεύθερο χρόνο. Άρα στον τομέα της κουζίνας, αυτό που χρειάζομαι τώρα, είναι "πέσε πίτα να σε φάω…

Τυρόπιτα με πιπεριές

Αυτή την συνταγούλα την υπέροχη μου την έδωσε κάποια καλή φίλη, που κι εκείνης της την έδωσε κάποια άλλη φίλη και ούτω καθεξής, χέρι με χέρι έφτασε σε μένα.
Για πρώτη φορά την δοκίμασα σε μια γιορτούλα της αδερφής μου και ενθουσιάστηκα, γι' αυτό την ζήτησα κιόλας από την φίλη Γιώτα, που λέγαμε παραπάνω.
Σήμερα δε, που την έφτιαξα πρώτη φορά, μοσχομύρισε όλο το σπίτι σε τέτοιο σημείο που με ανυπομονησία περιμέναμε να ψηθεί για να την δοκιμάσουμε.
Πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω τη γεύση της, λίγη ιδέα θα πάρετε μόνο από τις φωτογραφίες για να τη φανταστείτε.
Εκτός αν δοκιμάσετε να την φτιάξετε, εύκολη είναι Σαββατοκύριακο έρχεται κι όλος ο χρόνος δικός σας.


Τα υλικά είναι:
1/2 κιλό φύλλο για πίτες (χοντρό)
1/2 της κούπας λάδι για τα φύλλα
300 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά
150 γρ. kerygold
150 γρ. φέτα
150 γρ. ανθότυρο
150 γρ. κεφαλοτύρι
150 γρ. ένταμ



Λαδώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
Πλένουμε, καθαρίζουμε  και κόβουμε τις …

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ και σπιτικό φύλλο

Αυτές τις εποχές, θα ήταν το λιγότερο ανεπίτρεπτο, να πετάμε φαγώσιμα, γιατί είναι γεγονός ότι δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε και με δυσκολία καταφέρνουν να γεμίσουν καθημερινά το τραπέζι τους.
Ομολογουμένως πάντα δυσκολευόμουν να πετάξω οτιδήποτε φαγώσιμο. Γι'αυτό ένα κοτοπουλάκι, που είχα πάρει προχθές έτοιμο ψημένο, κατέληξε σήμερα να γίνει κοτόπιτα!!
Μα είναι δυνατόν; το κοτοπουλάκι είχε μείνει περιφρονημένο μέσα στο ψυγείο.
Έλειπε μόνο ένα μπουτάκι και μια φτερούγα, αν δεν απατώμαι!! 
Κατά τα άλλα, περίμενε υπομονετικά την σημερινή ημέρα για να γίνει μια πεντανόστιμη κοτόπιτα και να φαγωθεί μετά μανίας!!

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ και σπιτικό φύλλο
Υλικά
1 κοτόπουλο έτοιμο ψημένο ή βρασμένο
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
Υλικά για την ζύμη
1 1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα (180 γρ)
350 γρ βιτάμ λιωμένο
600 - 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για την μπεσαμέλ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3/4 της κούπας αλεύρι (90γρ.)
3 κούπες γάλα (640 γρ.)
100 γ…