"Πασχαλινές Λιχουδιές από Ολο τον Κόσμο" διάλεξα για να συμμετάσχω στα Παιχνίδια της Κουζίνας.
Έψαξα αρκετά, όσο είχα χρόνο βέβαια, γιατί δουλειά, εκλογές, σπίτι, σχολείο, blog, δεν χωράνε όλα μαζί!!, την Μαρία δεν την βάζω μέσα, αυτή την έχω τελείως παραμελημένη!! τέλος πάντων.
Στην βόλτα μου αυτή, συνάντησα πολύ ωραίες συνταγές, κυρίως για γλυκά ψωμιά του Πάσχα, τα οποία ήταν τσουρέκια σε διάφορες παραλλαγές και διάφορες ονομασίες, αναλόγως από ποιες χώρες προέρχονταν.
Βρήκα τελικά μια συνταγή εδώ και μου άρεσε πολύ, γιατί με αυτό τον τρόπο θα χρησιμοποιούσα τα καινούρια μου φορμάκια αυγουλάκια, που δεν πρόλαβα να χρησιμοποιήσω το Πάσχα.
Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποίησα ζελέ κεράσι, επειδή τον είχα ήδη στο σπίτι. Για αυτό το λόγο το χρώμα βγήκε ολίγον ροζουλί!!
Ο ζελές φράουλα όμως θα βγει περισσότερο κόκκινος στα μπισκοτένια αυγουλάκια και ίσως και κάποια άλλα φρούτα θα δώσουν πολύ ωραία χρώματα, παιχνίδι θέλει νομίζω η υπόθεση.
Παίξτε και πρωτοτυπήστε λοιπόν δεν σας φοβάμαι!!
Υλικά
320-340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. ζάχαρη(έχει κι ο ζελές)
2 αυγά
1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι(90 γρ)
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Δημιουργία
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, τον ζελέ, την βανίλια και στο τέλος το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Με ένα κουτάλι τοποθετούμε μπάλες από την ζύμη στις θήκες των αυγών και πατάμε σταθερά την ζύμη να πάρει την φόρμα του καλουπιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα μπισκότα.
Αν τα μπισκότα είναι κανονικά ψήνουμε για 8-10 λεπτά, αν είναι μεγάλα όπως τα δικά μου, ψήνουμε τον διπλάσιο χρόνο.
Φυσικά αν δεν έχετε φόρμα αυγού μπορείτε να τα φτιάξετε σαν κανονικά μπισκότα.
Επίσης μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα, να φτιάξετε πολύχρωμα μπισκότα, συνδυάζοντας ζελέ λεμόνι, κεράσι, φράουλα και γενικά ότι ζελέ προτιμάτε, όπως θα δείτε στην αρχική συνταγή.
Για την διακόσμηση βάζουμε λίγη ζάχαρη άχνη σε ένα ποτήρι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερού και φτιάχνουμε ένα γλάσο που να απλώνεται εύκολα.
Διακοσμούμε τα αυγά όπως μας αρέσει, κάνοντας ζικ ζακ και διάφορα άλλα σχέδια.
Μπορούμε ακόμη να λιώσουμε λίγη κουβερτούρα μαύρη ή λευκή και να τα διακοσμήσουμε αναλόγως.

Έψαξα αρκετά, όσο είχα χρόνο βέβαια, γιατί δουλειά, εκλογές, σπίτι, σχολείο, blog, δεν χωράνε όλα μαζί!!, την Μαρία δεν την βάζω μέσα, αυτή την έχω τελείως παραμελημένη!! τέλος πάντων.
Στην βόλτα μου αυτή, συνάντησα πολύ ωραίες συνταγές, κυρίως για γλυκά ψωμιά του Πάσχα, τα οποία ήταν τσουρέκια σε διάφορες παραλλαγές και διάφορες ονομασίες, αναλόγως από ποιες χώρες προέρχονταν.
Βρήκα τελικά μια συνταγή εδώ και μου άρεσε πολύ, γιατί με αυτό τον τρόπο θα χρησιμοποιούσα τα καινούρια μου φορμάκια αυγουλάκια, που δεν πρόλαβα να χρησιμοποιήσω το Πάσχα.
Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποίησα ζελέ κεράσι, επειδή τον είχα ήδη στο σπίτι. Για αυτό το λόγο το χρώμα βγήκε ολίγον ροζουλί!!
Ο ζελές φράουλα όμως θα βγει περισσότερο κόκκινος στα μπισκοτένια αυγουλάκια και ίσως και κάποια άλλα φρούτα θα δώσουν πολύ ωραία χρώματα, παιχνίδι θέλει νομίζω η υπόθεση.
Παίξτε και πρωτοτυπήστε λοιπόν δεν σας φοβάμαι!!
Πασχαλινά αυγά cookies με ζελέ
Υλικά
320-340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. ζάχαρη(έχει κι ο ζελές)
2 αυγά
1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι(90 γρ)
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Δημιουργία
Ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, τον ζελέ, την βανίλια και στο τέλος το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Με ένα κουτάλι τοποθετούμε μπάλες από την ζύμη στις θήκες των αυγών και πατάμε σταθερά την ζύμη να πάρει την φόρμα του καλουπιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 έως 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα μπισκότα.
Αν τα μπισκότα είναι κανονικά ψήνουμε για 8-10 λεπτά, αν είναι μεγάλα όπως τα δικά μου, ψήνουμε τον διπλάσιο χρόνο.
Φυσικά αν δεν έχετε φόρμα αυγού μπορείτε να τα φτιάξετε σαν κανονικά μπισκότα.
Επίσης μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα, να φτιάξετε πολύχρωμα μπισκότα, συνδυάζοντας ζελέ λεμόνι, κεράσι, φράουλα και γενικά ότι ζελέ προτιμάτε, όπως θα δείτε στην αρχική συνταγή.
Για την διακόσμηση βάζουμε λίγη ζάχαρη άχνη σε ένα ποτήρι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερού και φτιάχνουμε ένα γλάσο που να απλώνεται εύκολα.
Διακοσμούμε τα αυγά όπως μας αρέσει, κάνοντας ζικ ζακ και διάφορα άλλα σχέδια.
Μπορούμε ακόμη να λιώσουμε λίγη κουβερτούρα μαύρη ή λευκή και να τα διακοσμήσουμε αναλόγως.
Μαρία πολύ πρωτότυπο!! Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θέλεις έλα κι από εμάς να παραλάβεις κάτι που σε περιμένει.
Σ' ευχαριστώ κι εγώ Ξανθή, θα παραλάβω λιαν συντόμως.
ΔιαγραφήΦιλιά
Καλά, είναι φοβερά τα αυγουλάκια, δεν ο συζητάω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η συμμετοχή σου Μαράκι!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Ωραία έγιναν Έλενα και νόστιμα!! Ευχαριστώ, φιλιά.
ΔιαγραφήΕξαιρετικά φαίνεται πολύ ωραίο για τα παιδιά. Το blog σας είναι πολύ όμορφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως αγαπητή φίλη, αυτά τα μπισκοτένια αυγά είναι ότι πρέπει για παιχνίδι με τα παιδιά.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ.
Μαράκι καταπληκτικά είναι!!!Πολύ πρωτότυπη συνταγή!Μπράβο σου, μου αρέσει η συμμετοχή σου με αυτή τη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Ευχαριστώ Ελένη, την διάλεξα γιατί κι εγώ δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο, οπότε ταίριαζε στην περίπτωση.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Έγραψες... υπέροχα τα αυγουλάκια σου!!!!!!!! ΑΧ πολύ μου αρέσουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρία μου!!!
Γειά σου Ελενάκι, σ' ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΤι όμορφα και απλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον το τιπ να χρωματιστεί η ζύμη με το ζελέ!
Καλό Σ/Κ Μαρί.
Ναι έχει ενδιαφέρον τελικά ο χρωματισμός με τον ζελέ.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ, καλό Σ/Κ.
Γειά σου Μαρί μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο που μπήκες στην διαδικασία να φτιάξεις κάτι τόσο παιχνιδιάρικο και ιδιαίτερο σε συγχαίρω! Οι πασχαλινές σου φόρμες σε σχήμα αυγού είναι πολύ ωραίες και το φούσκωμα που κάνανε τα αυγά σου όταν ψήθηκαν πραγματικά ολοστρόγγυλο και αρμονικό!
Πολύ ωράια ανάρτηση!
Φιλιά και καλό ΣΚ!
Χρυσαυγή μου αρέσουν αυτά το διασκεδάζω!! ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ, φιλιά.
Τι τέλεια μπισκότα! Πολύ πρωτότυπη ιδέα! Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια φόρμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαράκι, πολύ ωραία συμμετοχή!
Φιλάκια, καλό σαββατοκύριακο!
Βέβαια υπάρχει και μπορείς να κάνεις και σοκολατένια αυγά πολύ εύκολα!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Ερμιόνη, καλό Σ/Κ.
Τέλεια και πρωτότυπα μπισκοτάκια Μαράκι,καλή σου εβδομάδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, καλή πρωτομαγιά!!
ΔιαγραφήΠαιχνιδιάρικη η συμμετοχή σου Μαρία μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και πρωτότυπα ΄΄αυγά΄΄.
Φιλιά πολλά
Είναι για πολύ παιχνίδι Μάριον. Φιλιά
ΔιαγραφήΠολύ όμορφα τα αυγουλάκια σου Μαρί μου και χαράς το κουράγιο σου με όλα αυτά που έχεις να κάνεις! Πολλά φιλιά καλή Πρωτομαγιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λίγα λεω Κατερίνα, είναι πιο πολλά να κάνω αυτή την εποχή δυστυχώς!!
ΔιαγραφήΚαλή Πρωτομαγιά
μιλάμε για πολύ πρωτοτυπία Μαράκι μου !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου !!!!!!!!
καλή βδομάδα και καλή πρωτομαγιά !!!
φιλια πολλά να δώσεις στο καμάρι σου !!
Ευχαριστώ Μαρία μου, καλή πρωτομαγιά, καλά να περάσετε, πολλά φιλιά.
Διαγραφή