Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ποιοτικά Ελληνικά Προϊόντα Διατροφής από το GreekFoodShop: muffins με ελαιόλαδο


Μετά από μια ολιγοήμερη απόδραση επιστρέψαμε εχθές στα πάτρια εδάφη. Ελπίζω να μην καταλάβατε ότι έλειψα, λόγω του ότι εκεί που ήμουν υπήρχε internet, αλλά όπως καταλαβαίνετε οι ώρες που βρισκόμασταν στο δωμάτιο ήταν λίγες. Όπως και να' χει αποτοξινωθήκαμε λίγο από τα τετριμμένα και γυρίσαμε ανανεωμένοι για να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες!!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια ομάδα αξιέπαινων Ελλήνων επιχειρηματιών που παλεύουν  να αναδείξουν τα Ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό και κατ' επέκταση να αναδείξουν, μέσω των προϊόντων αυτών, την χώρα μας σε ανθρώπους που ζουν μακριά και δεν την γνωρίζουν.

 Το GreekFoodShop.com αποτελεί τη νέα προσπάθεια Ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι σε πείσμα των καιρών αναδεικνύουν τα Ελληνικά προϊόντα διατροφής, επενδύοντας στην εξαγωγή τους στο εξωτερικό.


Σκοπός του GreekFoodShop είναι να κάνει προσβάσιμα τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε πολίτες του εξωτερικού, έλληνες ομογενείς και ξένους. Απευθύνεται στους λάτρεις της ποιοτικής ελληνικής κουζίνας που αναζητούν συνεχώς τις καλύτερες επιλογές προϊόντων.


Η ομάδα γευσιγνωσίας του GreekFoodShop επιλέγει με αυστηρά κριτήρια τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα από όλη την επικράτεια και τα διαθέτει με ένα κλικ στην πόρτα των πελατών.


Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα του Greek Food Shop θα βρείτε στη διεύθυνσηwww.greekfoodshop.com.


Η προσπάθεια λοιπόν αυτή πρέπει να αποδώσει καρπούς, γιατί στις μέρες μας αυτό που προέχει είναι να ενδυναμώσουμε στην διατροφή μας, την ποιότητα, την ασφάλεια και επομένως να διατηρήσουμε την υγεία στη ζωή μας.
Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε τις έννοιες της ποιότητας και της ασφάλειας στα τρόφιμα, της μεσογειακής διατροφής και πως αυτή συμβάλλει στην μείωση της θνησιμότητας και στην βελτίωση μιας ισορροπημένης διατροφής.
Το συμπέρασμα που προκύπτει και αποτελεί κοινή συνισταμένη, είναι πως ο ίδιος ο καταναλωτής αποτελεί κλειδί σε κάθε προσπάθεια για την βελτίωση των διατροφικών του συνηθειών.
Ο καταναλωτής είναι εκείνος που, κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές, δηλαδή σωστή ενημέρωση, ασφαλή προϊόντα, ισορροπημένη διατροφή, θα συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας και ακολούθως στην ποιότητα της ζωής του.


Και για να μπούμε τώρα στα δικά μου τα χωράφια, το μυστικό της νοστιμιάς των φαγητών και γλυκών που ετοιμάζουμε, είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.
Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής σε ένα γεύμα, αλλά γιατί όχι και σε ένα γλυκό;
Θα σας δώσω λοιπόν ένα μικρό δείγμα για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το παρθένο ελαιόλαδο στα γλυκά μας.


Muffins με ελαιόλαδο




Μία συνταγή για το thermomix.
Υλικά
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ ζάχαρη
250 γρ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4 αυγά
1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές εκχύλισμα πορτοκαλιού ή ξύσμα 1 λεμονιού
ζάχαρη κρυσταλλική για διακόσμηση

Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βάζουμε στο μπολ την πεταλούδα, ρίχνουμε τα αυγά και ρυθμίζουμε 7 λεπτά, 37 βαθμούς, ταχύτητα 3. 

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε 3 λεπτά, ταχύτητα 2. Αφαιρούμε την πεταλούδα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα ή το εκχύλισμα. 

Αναμιγνύουμε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο μπολ και γεμίζουμε κατά τα 3/4 φόρμες για muffins. 

Γαρνίρουμε απλόχερα με κρυσταλλική ζάχαρη. 

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 210 βαθμούς και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.


Πως θα φτιάξετε αυτά τα κεκάκια χωρίς το Thermomix:
Η μόνη δυσκολία είναι να επιτύχετε τους 37-40 βαθμούς κατά την διάρκεια χτυπήματος των αυγών.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τα κτυπήσετε σε ένα μπολ που θα έχετε τοποθετήσει πάνω σε μπεν-μαρί. Θα αφήσετε λίγο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα, θα χαμηλώσετε στο ελάχιστο την φωτιά ίσα ίσα να διατηρήσετε ζεστό το νερό και κατόπιν θα βάλετε το μεταλλικό μπολ με τα αυγά και θα τα κτυπήσετε για 7 λεπτά με το μίξερ. Από κει και πέρα αφού κατεβάσετε το μπολ, θα προσθέσετε την ζάχαρη και το λάδι, θα συνεχίσετε το κτύπημα και στο τέλος θα ενσωματώσετε το αλεύρι με το μπέικιν και το ξύσμα. Θα συνεχίσετε την συνταγή όπως αναφέρετε πιο πάνω.
Καλή επιτυχία!! 




14 σχόλια:

  1. Τα muffins φαίνονται τέλεια και έχουν φουσκώσει...δείχνουν λαχταριστά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγιναν πραγματικά τέλεια!!πάρα πολύ νόστιμα!!

      Διαγραφή
  2. ♫♫°º
    Olá, amiga!
    Passei para uma visitinha.
    As fotografias dos muffins são maravilhosas...
    dão água na boca.
    Seu blog é delicioso!
    Bom domingo!
    Bom início de semana!
    Beijinhos.
    Brasil.
    °º✿
    º° ✿¸.•°❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαρία μου
    τι να πω...όσες φορές έχω κάνει γλυκό με ελαιόλαδο,με ενοχλεί η έντονη γεύση και το άρωμά του... ομολογώ πως το αποφεύγω, ή αλλιώς θα βάλω μισό μισο σε αναλογία...κατα τ'αλλα μια χαρα νοστιμια τα μαφινακια :)
    Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν έχω να σου πω, ότι δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι έχουν ελαιόλαδο, αρκεί βέβαια να είναι καλό το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσεις.
      Πάντως δεν μου μύρισαν καθόλου και γευστικά είναι ιδιαιτέρως νόστιμα!!
      Φιλιά, χρόνια πολλά.

      Διαγραφή
  4. Καλώς την!
    Ελπίζω να πέρασες όμορφα!!
    Τα μαφινάκια φυσικά τα σημειώνω, γίνονται πανεύκολα στο Θερμομίξ όπως βλέπω!
    Και φαίνονται τόσο αφράτα και λαχταριστά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σας βρήκα!!καλά ήταν.
      Πολύ καλά κάνεις που τα σημειώνεις, γιατί εκτός ότι γίνονται εύκολα με το μηχάνημα, είναι και πολύ νόστιμα!!
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. Μαράκι μου είναι καταπληκτικά!!!Φουσκωτά φουσκωτά!!!Αχ τι μας κάνεις!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη έγιναν πολύ γευστικά τα μαφινάκια.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Μαρία μου και καλή εβδομάδα! Είναι όντως αξιόλογη η προσπάθεια των παιδιών από το greek food shop! Ελπίζω να πάει καλά και να έχει την ανταπόκριση που της αξίζει!
    Τα μάφινς σου φαίνονται πολύ ωραία αν και οφείλω να ομολογήσω ότι με τρομάζει η ποσότητα του ελαιολάδου! Υποθέτω όμως ότι για αυτό χρησιμοποιείς εξαιρετικά παρθένο, για να μην κάνει βαριά τη γεύση... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μην σε τρομάζει καθόλου, το ελαιόλαδο όταν είναι καλό δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, το αντίθετο μάλιστα, είναι το πιο υγιεινό όλων. Αν το δοκιμάσεις θα πεισθείς!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Μπράβο για την ανάρτηση σου Μαρία μου!!! Μπράβο και στα παιδιά για την προσπάθεια τους, την έκανα και εγώ εχτές την σχετική αναφορά!
    Για τα muffins τώρα τι να πω;;; Θέλω τώρα.... και από πάνω με την ζάχαρη... πωπωπωπωπω
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα! Έχασα πολλές συνταγές και θα πρέπει να τις μελετήσω!
    Να είσαι πάντα καλά Mari! Θα τα πούμε σύντομα (ελπίζω!!! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή