Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στη Γερμανία, για το οποίο οι τουρίστες μιλούν με ενθουσιασμό γυρίζοντας στο σπίτι.
Είναι τα διάσημα γερμανικά ζυμαρικά spaetzle, από την περιοχή Baden-Wurttemberg (Μπάντεν-Βυρτεμβέργης) της νοτιοδυτικής Γερμανίας.
Η Βάδη-Βυρτεμβέργη φιλοξενεί τον διάσημο Μέλανα Δρυμό και τα ρολόγια του κούκου, το Swabian Alb, πολλά ποτάμια, λίμνες και εμπνευσμένα κάστρα.
Άλλες διάσημες πόλεις στην περιοχή είναι η Χαϊδελβέργη, το Μπάντεν-Μπάντεν, το Τούμπινγκεν, το Ούλμ, η Καρλσρούη και το Μάνχαϊμ.
Η λίστα με τα πράγματα που μπορεί να δει κανείς και να κάνει σε αυτές τις περιοχές είναι απεριόριστη!
Κάποιες εικόνες:
Προσθήκη λεζάντας |
Η σημερινή ανάρτηση έχει το χαρακτήρα ενημέρωσης. Δεν ξέρω αν θυμόσαστε, πριν λίγο καιρό είχα φτιάξει φρέσκα ζυμαρικά speatzle. Επανέρχομαι λοιπόν για να σας ενημερώσω ότι βρήκα έναν πολύ καλύτερο τρόπο (αφού δεν έχω το κατάλληλο εργαλείο) να δημιουργήσω αυτά τα υπέροχα ζυμαρικά. Ο τρόπος αυτός είναι ένα εργαλείο που είχα στην κουζίνα μου, αλλά δεν είχα σκεφτεί να χρησιμοποιήσω.
Μια πρέσα λοιπόν για μπισκότα με έβγαλε από την δύσκολη θέση, κι έτσι τώρα με πλήρη άνεση φτιάχνω τα νόστιμα speatzle.
Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, μέσα στα δισκάκια με τα σχέδια υπήρχαν δύο με οπές, διάλεξα αυτό με τις μικρότερες οπές και τα ζυμαρικά σχηματίστηκαν ιδανικά.
Θα σας δώσω επίσης μια διαφορετική συνταγή για τα ζυμαρικά, με περισσότερα υλικά και περισσότερη νοστιμιά.
Υλικά (3 μερίδες περίπου)
2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/2 κούπα γάλα (130 γρ)
1/2 κούπα φρέσκο κατσικίσιο τυρί
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250 γρ)
αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δημιουργία
Τοποθετούμε τα αυγά, το κατσικίσιο τυρί και το γάλα, στο μπολ ενός μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Η ζύμη θα είναι πολύ κολλώδης, στην ουσία ένας πηχτός χυλός.
Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Η ζύμη μπορεί να μπει στο ψυγείο για 8 ώρες, αν θέλουμε να την έχουμε ετοιμάσει από πριν. Όταν όμως θέλουμε να φτιάξουμε τα ζυμαρικά πρέπει να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζύμη λίγη λίγη σε ένα σκεύος με οπές, τοποθετούμε το σκεύος πάνω από το νερό που βράζει και πιέζουμε να βγεί η ζύμη από τις οπές και να πέσει στο νερό.
Όταν τα ζυμαρικά αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού,
αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα καθαρό σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Ξεπλένουμε για λίγο με κρύο νερό και ανακινούμε το σουρωτήρι να στραγγίξουν. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσει.
Περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα speatzle και σοτάρουμε ανακατεύοντας και κουνώντας το τηγάνι, μέχρι τα ζυμαρικά να ροδίσουν ελαφρά, για 5-8 λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μαιντανό, τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Την επόμενη φορά, σκέφτομαι να τα κάνω στο φούρνο ογκρατέν με τυριά και μπεσαμέλ.
Καλημέρα! Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι άλλο πράγμα! Έχεις δίκιο που επιμένεις σε αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήσίγουρα είναι πιο εύκολος τρόπος απο τον προηγούμενο αλλά εγώ εξακολουθώ να τα βλέπω βουνό !!! ότι και να λες προτιμώ να τα φάω απο τα χεράκια σου !!!! χιχιχιχι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά πολλά Μαράκι
Απ' ότι βλέπω έχεις κάνει διατριβή πλέον στα φρέσκα ζυμαρικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά μπράβο!
Φιλιά!
Έχω στα μελλοντικά σχέδια κατασκευές φρέσκων ζυμαρικών, από τότε που βρήκα δυο συνταγές της γιαγιάς μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δική σου εκδοχή φαίνεται ευκολότερη.
Ο Χειμώνας προσφέρεται για κάτι τέτοια παιχνίδια.
Καλό απόγευμα!!
Έχω μια αδυναμία στα φρέσκα ζυμαρικά!!!! Έξυπνος τρόπος κοψίματος!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν ξέρω τι ειναι αυτο το εργαλείο αλλά τα ζυμαρικά τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες που βρήκες τη λύση?
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η ιδέα σου Μαρία.
Μπράβο για άλλη μια φορά :)
Φιλιά
ωραια ιδεα, τα χειροποιητα ζυμαρικα ειναι τα καλυτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Μαράκι το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο! Τέλεια είναι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚωνσταντίνα είναι τελικά ότι καλύτερο αυτά τα ζυμαρικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία δεν έχω αντίρρηση, αλλά όντως είναι εύκολα.
Έλενα δεν έχω εντρυφήσει όσο θα ήθελα, θέλω δουλειά ακόμη.
Δύσπιστε ξεκίνα κι εσύ να ανταλλάσσουμε ιδέες.
Μανουσίνα είναι εύκολος τρόπος για να φας σπιτικά ζυμαρικά.
Έρι νόστιμα, πολύ νόστιμα ζυμαρικά.
Μάριον έψαξα έψαξα αλλά τη βρήκα και είναι η καλύτερη λύση ακόμη και από το ειδικό εργαλείο.
Ειρήνη εγώ τα ευχαριστιέμαι όσο δεν μπορείς να φανταστείς.
Μαρία μου σε διαβεβαιώ είναι πολύ εύκολο.