Είναι πραγματικά το ξινόγαλο που δίνει την τέλεια υφή σ' αυτές τις τηγανίτες, με κανονικό γάλα το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό.
Το ξινόγαλα που είχα στο ψυγείο μου ήταν στα όρια της λήξης του και το καλύτερο που είχα να κάνω, ήταν αυτές οι υπέροχες τηγανίτες, για πρωινό, δεκατιανό ή οτιδήποτε άλλο.
Αφράτες με μαλακή υφή, κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα.
Τηγανίτες με ξινόγαλα
Υλικά
125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml ξινόγαλα
30 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Δημιουργία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξινόγαλα, το αυγό και το λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο άλλο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Όταν ζεσταθεί χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το κουρκούτι, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 1-2 εκ.
Μετά από 1-2 λεπτά μικρές φυσαλίδες θα δημιουργηθούν στην επιφάνεια, τότε γυρνάμε τις τηγανίτες και τις ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Χωρίς καθυστέρηση απλώνουμε στις τηγανίτες μέλι ή μαρμελάδα ή μερέντα και τις απολαμβάνουμε.
Καθυστέρηση??? Ποιά καθυστέρηση???? Λιχουδίτσα...μμμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη
Ούτε κι εγώ σκοπεύω να καθυστερήσω χα χα χαα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο το tip με το ξινόγαλα!
Φιλιά!
Πωπωπω κι έχω μια λιγούρα!! Τέλειες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφράτες, ε;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈστω και με σκέτη ζάχαρη, θα ήθελα τώρα μερικές!!!!!!!
Σε μπελάδες με έβαλες νυχτιάτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις τελείωσα αλμυρές, που βρήκα στις σημειώσεις της γιαγιάς, που τις έκαμνε πολύ συχνά.
Κρητικές τις γραφει, αλλά δεν ξέρω γιατί.
Που να τρέχω νυχτιάτικα να βρίσκω ξυνόγαλα.
Σε λίγο ανεβαίνουν.
Ευχαριστώ!
Καλό βράδυ!
Έφη είπα εγώ καθυστέρηση; λάθος θα έκανα χα χα χα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα σίγουρα άμα φτιάχνεις τέτοια δεν είναι για καθυστέρηση!!
Άστέρι κι εγώ τώρα που τελείωσαν και τις βλέπω με πιάνει μια λιγούρα.
Δύσπιστε τι έπαθες; ίσα ίσα έφτιαξες τις αλμυρές και τις απολαμβάνετε και για γλυκό τι θα έχει; δεν φτιάχνεις γλυκές με γάλα;
Καλό βράδυ.
Με ξινόγαλο ε; Μου αρέσει η σκέψη για την χρήση του σε ζύμες τελευταίως Μαρί μου, οπότε και για τις τηγανίτες σου που μοιάζουν γαργαλιστικές πρέπει να δω τι θα κάνω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMe encantan los crepés se ven exquisitos te han quedado de lujo,abrazos grandfes.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα για να ενταχθεί και το ξυνόγαλο στις συνήθειες μας.Οι τηγανίτες είναι λαχταριστές.Αποθηκεύω και όταν της φτιάξω θα σε ενημερώσω....καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήpenelope το λατρεύω το ξινόγαλο και μου αρέσει να το χρησιμοποιώ, σίγουρα θα βάλω κι άλλη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήRosita να είσαι καλά, σ' ευχαριστώ πολύ
Μάρα δικαίως πιστεύω θα ενταχθεί, γιατί είναι ένα πολύ υγιεινό προϊόν.
♥ •˚。
ΑπάντησηΔιαγραφή°°Olá, amiga! 。♥。
● ♥• Passei para uma visitinha!!!
Tudo aqui é tão bom!!! Tão delicioso!
˚。˚ Boa semana!
♥ •˚。Beijinhos.
•˚。Brasil
..(░)(░)
(░)(♥)(░)
..(░)(░)
Μμμ... τι ωραία πρόταση για να συνοδεύσουμε τον πρωινό μας καφέ! Για περάστε μια βόλτα από τα μέρη μου, έχω κάτι για σας! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή