Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Ρολό χοιρινό με μουστάρδα



Είχα πολύ καιρό να μαγειρέψω ρολό και είναι τόσο βολικό και νόστιμο φαγητό!!. Είναι εύκολο φαγητό, εκτός από την αρχική προετοιμασία, κατά τα άλλα το βάζεις στη γάστρα και το ξεχνάς για 2 ώρες.
Ένα κομμάτι της χαλάρωσης για μένα είναι η κουζίνα, δεν με κουράζει καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα.
Γι' αυτό κάθε Παρασκευή, μη έχοντας την πίεση του χρόνου για την αυριανή ημέρα, καταπιάνομαι με την κουζίνα μου και χάνομαι μέσα σ' αυτήν. 
Το Σαββατοκύριακο συνεχίζω να μαγειρεύω, ειδικά όταν βρίσκομαι στο χωριό. Για αυτό το λόγο, αυτό το διάστημα κατασκευάζω μια καινούρια κουζίνα εκεί, πλήρως εξοπλισμένη, μικρή αλλά χαριτωμένη, έτσι ώστε η ασχολία μου εκεί με την κουζίνα να γίνει περισσότερο ευχάριστη και δημιουργική.
Επιστρέψαμε λοιπόν σήμερα από την απόδραση στο χωριό, για να αντιμετωπίσουμε την καινούρια βδομάδα. Φθάνοντας στην πόλη, ξέσπασε κάπου στο βάθος του θαλασσινού ορίζοντα, μια καταιγίδα και ιδού το αποτέλεσμα!!
Η σκοτεινή κουρτίνα που φαίνεται στο βάθος, κρεμασμένη από τα σύννεφα, είναι η μπόρα που ξέσπασε ξαφνικά.
Απαράμιλλη η ομορφιά της φύσης!! αλλά δυστυχώς πρέπει να σας προσγειώσω σε κάτι πιο πεζό!! αλλά εξίσου όμορφο!!
το φαγητό που μαγείρεψα....., ρολό χοιρινό με συνοδεία πουρέ πατάτας, τόσο πεζό!!
Καλή μας βδομάδα.


Ρολό χοιρινό με μουστάρδα 




Υλικά
1 ρολό χοιρινό (1200-1300 γρ)
1 1/2 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
1/2 ποτήρι λάδι
1-2 καρότα
1 κουταλιά μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό
αλάτι - πιπέρι

Δημιουργία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρολό ώστε να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.


Ρίχνουμε και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες να σοταριστούν ελαφρώς.


Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.


Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα(εκτός αν έχετε μαντεμένια κατσαρόλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.


Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πουρέ ή με ρύζι.




16 σχόλια:

  1. Μαρακι μου πολυ λαχταριστο το γαγακι σου..η δε σαλτσουλα του ολα τα λεφτα ετσι οπως τρεχει..γεια στα χερια σου.
    Ευχομαι να εχεις καλη εβδομαδα,καλο βραδυ φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαγακι σου ηθελα να γραψω...χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/10/11 00:17

    Υπέροχο και θα υποθέσω ότι μαγειρεύτηκε στη γαλλιδούλα, ε? Πως θα μέλωσε η σαλτσούλα του...μμμμμ!!! Καλή εβδομάδα Μαρί μου!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία η φωτογραφία της καταιγίδας, αλλά και η άλλη με την σαλτούλα πάνω στον πουρέ, όοολλαα τα λεφτά!!! Μόνο "πεζό" δεν το λες αυτό το πιάτο!
    Καλημέρες και καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μολις ειδα τη σαλτσα πανω στο χοιρινο και πανω στον πουρε σκεφτηκα οπως και η maria mas., θεικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καταιγίδα έχει τόση αγριάδα όση και ομορφιά! Αλλά και στα πεζά σου... σε βρίσκω πολύ δυνατή:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εμείς το Σάββατο είχαμε πουρέ με μοσχάρι κοκκινιστό. Και το χοιρινό σου φαίνεται εξαιρετικό Μαρί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θέλω να αντικρύσω ξανά μπροστά μου τέτοιο θέαμα (το "αμόνι" του μπουρινιού, εννοώ).

    Ούτε όμως και εικόνες σαν το άψογο ρολό σου, χωρίς να μπορώ να το δαγκώσω......

    Μια μεριδούλα με πουρέ, παρακαλώ. Συμβιβάζομαι και με τηγανιτές πατάτες!!!!

    Καλή Εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. gwgoyla ευχαριστώ πολύ, άργησα να το μαγειρέψω το ρολό αλλά ήταν πολύ νόστιμο.

    Έφη μου ναι σωστά μάντεψες!!η γαλλιδούλα έκανε το θαύμα της!!

    Maria mas ευχαριστώ πολύ, όλα χρειάζονται τελικά.

    Ελπινίκη ευχαριστώ πολύ, ο πουρές ταίριαζε πολύ τελικά.

    Αγγελική σ' ευχαριστώ πολύ, όλα έχουν την ομορφιά τους.

    Κατερίνα ευχαριστώ πολύ, ο πουρές είναι η αδυναμία του υιού μου.

    Δύσπιστε σίγουρα σε έχει βρει μπουρίνι με το ιστιοφόρο. Εγώ πάντως ακόμη θυμάμαι ένα μπουρίνι που κόντεψε να μας ρίξει από το ιστιοφόρο στη θάλασσα. Όσο για τα φαγητά σίγουρα είναι δύσκολο να τα βλέπεις και να μην μπορείς να τα φας!!
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι όμορφη η φωτογραφία της καταιγίδας!!!!!
    Λουκούμι το φαγητάκι σου!!!
    Καλή βδομάδα
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πεζό το λες αυτό το φαγάκι?
    Εγώ το λέω σκέτη νοστιμιά!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πεζή είναι η ιδέα του φαγητού σε σχέση με την εικόνα της επερχόμενης καταιγίδας.Το ρολό χοιρινό
    όμως που έφτιαξες είναι λαχταριστό νοστιμότατο και κρίμα που είσαι μακριά.Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μοναδικό ενσταντανέ καταιγίδας λίγο πριν ξεσπάσει!

    Το χοιρινό ρολό άψογα φωτογραφημένο και μαγειρεμένο!
    Εύγε Μαρί.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραίο φαγάκι και καθώς χειμωνιάζει...τρώγεται και από τους μη πολύ κρεατοφάγους, όπως η αφεντιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Manousina, ευχαριστώ πολύ, φιλάκια.

    Έλενα, εντάξει πεζό μπροστά στη φύση εννοώ!!

    para-kelsoscooks ευχαριστώ, μακάρι να ήμασταν κοντά.

    kitchenStories σ'ευχαριστώ πολύ, τα στοιχεία της φύσης είναι μοναδικά!!

    penelope ευχαριστώ, τρώγεται τρώγεται, δεν λες τίποτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή