Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Παγωτό με άρωμα φιστίκι στο Τhermomix

Όπως σας είχα υποσχεθεί σήμερα θα σας δροσίσω με παγωτό, απολαυστικό και απαραίτητο!!με αυτό τον καύσωνα!!
Αυτό το παγωτό στην ουσία είναι μια κρέμα anglaise που αποτελεί τη βάση για παγωτά με διάφορες γεύσεις.
Εκμεταλευτείτε το λοιπόν και αρωματίστε το με ότι σας αρέσει. Διακοσμήστε το με μπισκοτάκια, με σοκολατένια πουράκια (μην κοιτάτε εγώ βιαζόμουν) και απολαύστε το με την οικογένειά σας.
Όσον αφορά τα παγωτά θα επανέλθω δριμύτερη και συνήθως τα ετοιμάζω βραδυνές ώρες, ώστε να παγώνουν στο ψυγείο όλο το βράδυ και την επομένη να μπαίνουν στην παγωτομηχανή.
Κλείνω τώρα για να προετοιμαστώ για την θάλασσα!! όλος ο κόσμος θα είναι εκεί!! και πρέπει να πιάσω θέση.
Καλές βουτιές!!

Παγωτό με άρωμα φιστίκι




Υλικά
300 γρ γάλα εβαπορέ
200 γρ γάλα με χαμηλά λιπαρά
120 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα φυστικιού (φυστικοβούτυρο)


Δημιουργία
Για χάρη ταχύτητας έκανα αυτή την κρέμα στο Thermomix, δεν είναι τίποτε άλλο από μια κρέμα anglaise με άρωμα φυστικιού.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπόλ του Thermomix. Τα γάλατα, τους κρόκους, τις ζάχαρες και την πάστα φυστικιού.
Κλείνουμε το καπάκι και προγραμματίζουμε 7 λεπτά, ταχύτητα 4, στους 80 βαθμούς κελσίου.
Όταν τελειώσει ο χρόνος ανακατεύουμε 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
Εσείς τώρα για να την φτιάξετε στο χέρι (χωρίς thermomix):
Bάζουμε τους κρόκους με το 1/3 της ζάχαρης (40 γρ) σε ένα μπολ και τα κτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε τα γάλατα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε, σιγά σιγά ανακατεύοντας, το μείγμα της κατσαρόλας στο μείγμα των αυγών με προσοχή.
Αδειάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αφήνει ένα φίλμ κρέμας στο πίσω μέρος της κουτάλας όταν την σηκώσουμε(πιο κάτω φωτό). 


Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας που και που για να μην κάνει κρούστα. Στη συνέχεια τοποθετούμε στη συντήρηση του ψυγείου για 4 ώρες τουλάχιστον, για να το βάλουμε κατόπιν στην παγωτομηχανή για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο παγωτό που θα κόβεται με το κουτάλι.
Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το διατηρούμε στην κατάψυξη.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βγάζουμε το παγωτό κάθε 1 ώρα από την κατάψυξη 2-3 φορές στο σύνολο και το κτυπάμε με το μίξερ για να μην κάνει κρυσταλλάκια.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/7/11 16:51

    Ωραιότατο μου φαίνεται, να' σαι καλά που δίνεις οδηγίες για τους εκτός Thermomix!

    Eφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φεύγω τρεχάτος στην κουζίνα, κατ' ευθεία στο ψυγείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είσαι καλά που μας δρόσισες. Το χρειαζόμαστε το παγωτάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο μου αρέσει το παγωτό φυστίκι!!!!Έχω πολλά χρόνια να φάω ...θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα !!! Έχω ένα βραβείο για σένα , πέρασε από το blog ...να το δεις! φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου βρε Μαράκι με τις ωραίες συνταγές του Θερμομίξ!
    Οχι, δεν θα κεραστώ, γιατί θα πάω να το φτιάξω μόνη μου στο Θερμομίξ μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι πριν λίγες μέρες δοκίμασα για πρώτη φορά φυστικοβούτυρο στα μπισκότα που ανέβασα σήμερα και ξετρελάθηκα, οπότε θέλω πολύ να δοκιμάσω το παγωτό σου. φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχει μια ιδιαίτερη γεύση αυτό το παγωτό και μου αρέσει πολύ!!Αλλα Μαράκι, γιατί πρέπει να αφήνουμε το παγωτό στην συντήρηση 4 ωρες πριν το βάλουμε στην παγωτομηχανή???Δεν το κάνω ποτέ, μήπως πρέπει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο χρώμα, φαντάζομαι τη γεύση του!!
    Καλό ΣΚ Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έφη μου σ'ευχαριστώ, δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς αφού ξέρω ότι οι πιο πολλοί δεν έχουν αυτό το μηχάνημα.

    Φοίβο μου έχεις στο ψυγείο έτοιμο παγωτό ή θα το φτιάξεις;

    para-kelsoscooks τι να κάνω; προσπαθώ να μας δροσίσω.

    Έλενα κι εγώ πάρα πολύ καιρό, σ'ευχαριστώ πολύ.

    Έλενα το συζητάς; τρέξε αμέσως και δεν θα χάσεις!! εγώ κερδίζω το κέρασμα!!

    manousina έφτιαξες μπισκοτάκια; θα πάω να τα δω, γιατί τελευταία δεν προλαβαίνω να τα δω όλα λόγω της θάλασσας!!

    Ριρή 4 ώρες το αφήνω για να γίνει πιο γρήγορα στην παγωτομηχανή, εκτός κι αν έχεις παγωτομηχανή με μεγάλη ισχύ (στην ψύξη). Η δικιά μου πάντως μην φανταστείς δεν είναι και τόσο σπουδαία!! οπότε την βοηθάω.

    Μαρία μου πολύ καλό στη γεύση, σ'ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυστικοβούτυρο έχει μέσα ε; Ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή