Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Τηγανίτες με άνηθο



Φτάσαμε στη Μεγάλη Βδομάδα και όσοι δεν νήστευαν πιστεύω θα αρχίσουν να νηστεύουν.
Αυτή την περίοδο που νηστεύουμε έχουμε ανάγκη από ποικιλία στη διατροφή μας για να μην καταθέσουμε τα όπλα!!
Όσοι ειδικά νηστεύουν όλη τη σαρακοστή θα βρουν πιο εύκολη τη νηστεία με τέτοια εδέσματα, που συγχρόνως είναι και θερμιδογόνα.
Βρίσκεις τελικά τόση ποικιλία σε νηστίσιμες συνταγές, που είναι απορίας άξιον, αντί να αδυνατίσεις από την νηστεία, παχαίνεις κι από πάνω!! 


Τηγανίτες με άνηθο


Υλικά
1 ματσάκι άνηθος
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι σόδα υγρή
2 ποτήρια περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι πιπέρι


Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα χοντρά κοτσάνια. Τρίβουμε ένα κρεμμύδι μεγαλούτσικο, προσθέτουμε ένα ποτήρι υγρή σόδα και ανακατεύοντας ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα μέτριο χυλό, αλατοπιπερώνουμε.


Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια ή με σφιχτά κόκκινα ντοματίνια.


Υ.Γ.Αυτή η συνταγή είναι από το βιβλίο "απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας", της Εύης Βουτσινά.

9 σχόλια:

  1. Φαίνεται από τα πιάτα, τα τόσο απλά μα πεντανόστιμα.
    Θα το φτιάξω την Κυριακή.
    Αλήθεια, το βιβλίο, από το οποίο άντλησες την συνταγή, έχει το ίδιο αξιόλογες συνταγές; Μπορείς, σε παρακαλώ,να μας δώσεις μια μίνι βιβλιοκριτική,αν σου είναι εύκολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι θα είναι πολύ νόστιμες αυτές οι τηγανίτες και κυρίως αρωματικές λόγω άνηθου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, για το άρωμα δεν το συζητώ! Στα προσεχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι παθαίνω νυχτιάτικα!!!! πέφτω σε αδυναμίες κι άντε τώρα να κοιμηθώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία είσαι από τις φίλες που έχω φτιάξει πολλές από τις συνταγές σου! Και αυτή φυσικά θα τη φτιάξω οπωσδήποτε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. thalassamov, δυστυχώς δεν το έχω το βιβλίο για να μπορώ να κάνω κριτική. Την συνταγή την βρήκα μέσα σε ένα παλιό ταχυδρόμο του 2004 και ανέφερε ότι ήταν από το συγκεκριμένο βιβλίο. Σ' ευχαριστώ πολύ.

    Lenia, δεν έχω λόγια πραγματικά είναι πολύ νόστιμες.

    Έφη το άρωμα τους είναι αλλά και η γεύση τους είναι τέλεια.

    Γαστερόπληξ είναι όντως δύσκολο να αντισταθείς στις αδυναμίες.

    Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ, να τις φτιάξεις γιατί είναι νόστιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τόσο απλή μα τόσο νόστιμη συνταγή!!!
    Την αντέγραψα ήδη!!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολύ μυρωδάτες οι ανηθοτηγανίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νιαμ!!!!!!!!!!!! Αντι για άνηθο θα μπορούσαμε να βάλουμε Μάραθο ε; Έχουμε μπόλικο στον κήπο γι΄αυτό ρωτάω χαχαχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή