Έκλεισε χρόνο το μπλοκάκι μου αυτό τον μήνα!! την επόμενη βδομάδα κλείνει ακριβώς ένα χρόνο, αλλά επειδή είναι μεγάλη βδομάδα, θα σας κεράσω σήμερα.
Επίσης ένα άλλο πράγμα που θα κάνω με το κλείσιμο του χρόνου, είναι η αλλαγή του ονόματος με το οποίο υπογράφω: ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ.
Ας σας πω όμως πρώτα την ιστορία αυτού το ονόματος. Το επίθετο Πιούκα ήταν το πραγματικό όνομα του Παππού μου όταν ήλθε πρόσφυγας 20 χρονών στην Ελλάδα, από την Ανατολική Ρωμυλία.
Κάποιοι όμως, Τούρκοι λένε οι πληροφορίες μου, οι οποίοι βρίσκονταν τότε στον Ελλαδικό χώρο, άλλαξαν αυτό το επίθετο για δικούς τους λόγους και το επέβαλλαν στον παππού μου.
Έτσι με αυτό τον τρόπο έχω εγώ το σημερινό επίσημο πλέον επίθετο.
Ήθελα όμως να τιμήσω έστω για λίγο το πραγματικό επίθετο του Παππού μου, γι' αυτό υπέγραφα με αυτό για ένα χρόνο.
Ήλθε όμως η ώρα να αρχίσω να υπογράφω με το μικρό μου όνομα αλλά γαλλιστί, κι αυτό επειδή μου αρέσουν πολύ τα Γαλλικά και επιπλέον είναι και το πρώτο συνθετικό του blog.
"Marί " θα υπογράφω από εδώ και πέρα φίλοι μου να το θυμόσαστε!!
Πάμε τώρα να σας κεράσω το γλυκάκι για τα γενέθλια και για τα βαφτίσια!!
Κορμός με μερέντα
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα αλεύρι φαρινάπ
1 βανίλια
Μερέντα ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας για τη γέμιση.
Δημιουργία
Πριν ξεκινήσουμε ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μέσα στον κάδο του μίξερ, κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και την βανίλια, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσουν τα αυγά.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί(για να μην γλυστράει η λαδόκολλα), καλύπτουμε με λαδόκολλα (και λίγο τα τοιχώματα), και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Απλώνουμε καλά το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 10-12 λεπτά το πολύ, μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
Στη συνέχεια στρώνουμε μια λαδόκολλα, στα μέτρα του ταψιού, στον πάγκο μας και την πασπαλίζουμε με άχνη.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε αμέσως πάνω στην λαδόκολλα με την άχνη.
Βγάζουμε την λαδόκολλα με την οποία ψήθηκε και αλείφουμε την επιφάνεια με μερέντα ή μαρμελάδα.
Πιάνουμε τις άκρες από το παντεσπάνι μαζί με την λαδόκολλα και τυλίγουμε σιγά σιγά σε ρολό.
Αφήνουμε λίγο μαζί με τη λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.
Τοποθετούμε το ρολό, αφού βγάλουμε τη λαδόκολλα, σε ένα δίσκο και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
πολύχρονο να γίνει το νόστιμο μπλογκάκι σου, κι εσύ πάντα να έχεις καλή διάθεση να μας κερνάς τις νοστιμιές σου, ακούς Μαρί;
ΑπάντησηΔιαγραφήBonjour Mari(e)!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε μικρούλι είσαι!! Έσκασε κανένα ζοντάκι ή ακόμα;;
Χρόνια σας πολλά!! Να τα 100στήσετε :)
Με γεια και η νέα σας υπογραφή!!!
Ευχαριστούμε για το κέρασμα
φιλιά πολλά
Χρόνια Πολλά Δημιουργικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBonjour Mari belle:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧιλιόχρονο να είναι το νόστιμο σπιτάκι σου, σου εύχομαι από καρδιάς!
Πολλά φιλιά!
Χρόνια Πολλά στο blog σου, να σβήσεις πολλά πολλά κεράκια και να σε απολαμβάνουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικρούλι είσαι ακόμα ..χιχι.
Μεγεια και το όνομα :)
Το γλυκάκι ωραιότατο.
Τα φιλιά μου
χρόνια πολλά και γλυκά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι χρόνια πολλά, κοντά κοντά τα ¨γεννήσαμε¨ τα μπλογκάκια μας, το δικό μου σε ένα μήνα κλείνει χρόνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το χαίρεσαι για να το χαιρόμαστε και εμείς.
Φιλάκια
Μαρι,Μαρι χιλιοχρονο να ειναι το μπλογκακι σου,κι εσυ να χαιρεσαι το νεο ονομα σου!!! φιλιαααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Σας Πολλά Mari!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEυχομαι πάντα νάσαι τόσο δημιουργική, να μας προσφέρης νόστιμες συνταγές,και εμείς να ..παίρνουμε θερμίδες μαγειρεύοντας τις συνταγές σου!!!(Το ονομα μου αρέσει πολύ)!!Ο δε κορμός, ευκολος και φαντάζομαι νοστιμότατος!!!
Χρόνια Πολλά στο όμορφο blog σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πολλές πολλές φρέσκες ιδέες και νοστιμιές.
Πολύχρονο να είναι και να μας κερνάς νοστιμιές για πολύ, πολύ καιρό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε γειά το όνομα!!
Χρόνια Πολλά...πολύχρονο το blog σου και πάντα τέτοιες συνταγές που δεν μπορείς να μην τις δοκιμάσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Χρόνια πολλά και χιλιόχρονο το όμορφο μπλογκοσπιτάκι σου. Να είναι πάντατόσονόστιμο...κιευχαριστούμε για το γλυκό κέρασμα που είναι υπέροχο... οι ευχές από ένα νεογέννητο μπλογκομωράκι. Αν θέλεις έλα να μας γνωρίσεις. Tantekiki.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά με φαντασία και δημιουργίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστερόπληξ ακούω και συμμορφώνομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ πολύ.
gvarvakis, μικρούλι είμαι τι να κάνω; θα μεγαλώσω όμως.
Σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές.
Ξανθή μου σ΄ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά.
Έλενά μου, σ'ευχαριστώ, σ΄ευχαριστώ πολύ.
Μάριον, να είσαι καλά, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ.
Κατερίνα σ΄ευχαριστώ πολύ, είσαι πολύ γλυκιά.
Ευχαριστώ Μανουσίνα, κι εσύ μικρούλι είσαι; εύχομαι και σε σένα χρόνια πολλά.
gwgoyla, σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
Ριρή μου, σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο κορμός είναι πανεύκολος και πάνω απο όλα νόστιμος.
Kitchen stories, σ' ευχαριστώ από καρδιάς.
Έφη να είσαι καλά, ευχαριστώ πολύ.
Eva Z.ευχαριστώ πολύ, πάντα γι΄αυτό προσπαθώ.
Τante Kiki, εγώ ευχαριστώ για τις ευχές. Θα έλθω σύντομα στο μπλογκοσπιτάκι σου.
Γιαγιά Αντιγόνη, ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ.
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας, είναι αυτές που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω με περισσότερη αγάπη και ευχαρίστηση να βρίσκομαι στην κουζίνα που αγαπώ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!
Πολύχρονο το μπλόγκ σου, πάντα με τις υπέροχες δημιουργίες σου! Με γειά και το νέο όνομα Μari:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύχρονο!
ΑπάντησηΔιαγραφή