Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Κεφτεδάκια στο φούρνο με πουρέ

Ένα νόστιμο φαγητό για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο, είναι το φαγάκι που έφτιαξα.
Προσπάθησα να το κάνω πιο υγιεινό κι έτσι δεν τηγάνισα τα κεφτεδάκια.
Από την άλλη ήθελα επειγόντως να δοκιμάσω το καινούριο μου ταψί-τηγάνι!!
Ξέρετε έχω μανία να μαζεύω οτιδήποτε αφορά την κουζίνα.
Τυχαίο; δεν νομίζω!!
Το συγκεκριμένο σκεύος το βρήκα σε ένα άσχετο σούπερ μάρκετ, εντελώς τυχαία, καθώς έψαχνα επισταμένως στους διαδρόμους (περίεργο!!), να ανακαλύψω κάτι.
Καθόλου περίεργο αγαπητοί μου συνάδελφοι και φίλοι, γιατί συνήθως αυτό κάνω, όπου βρω σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ (δεν με πειράζει!!) μπαίνω και το εξερευνώ εξονυχιστικά μπορώ να πω!!!
Έχει βέβαια και τα τυχερά της αυτή η ασχολία, μερικές φορές βρίσκεις απίθανα πράγματα στα πιο απίθανα μέρη.
Για να δούμε τώρα τι έφτιαξα με το ταψί-τηγάνι ή το τηγάνι ταψί (όπως θέλετε), που έχει και καπάκι.

Υλικά
600-700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε χυμό πορτοκαλιού
αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 1/2 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
1/2 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκια ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι

Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες βρασμένες καλά
100 γρ. γάλα (μισό ποτήρι)
3-4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι-μοσχοκάρυδο

Δημιουργία
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά και τον πλάθουμε κεφτεδάκια επιθυμητού μεγέθους.
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λίγο λάδι, στύβουμε το χυμό 2 μικρών πορτοκαλιών και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές κι αν χρειαστεί τα γυρίζουμε.

Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αδειάζουμε μαζί με το ζουμί τους σε ένα τηγάνι (αν δεν έχετε τηγάνι-ταψί). Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνετε τα υλικά για τη σάλτσα, ελάχιστο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τον πουρέ στο multi και τα ανακατεύουμε για να έχουμε ένα λείο πουρέ.
Σερβίρουμε τον πουρέ μαζί με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους.



20 σχόλια:

  1. Νοστιμο δεν θα πει τιποτα Μαρακι...πεντανοστιμο...κι εχω πολυυυυυυυυ καιρο να το φτιαξω..μπραβο...καλη σου μερα και καλο Σ/Κ να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ, ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΕΣ!!!
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σλουρπ!!!
    λατρεμένο φαγάκι...

    και πάνω που έλεγα να τη βγάλω με ντάκο σήμερα :))

    φιλιά, καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαχταριστό το φαγάκι σου σήμερα!!! Παίρνω μεριδούλα!!
    Καλό ΣΚ!!!

    Και εγώ το κάνω αυτό το πράμα με τα ΣΜ...φύλλο και φτερό να ανακαλύψω όποια κουλαμάρα υπάρχει.

    Σας είπα ότι ξετρύπωσα μπυράλ στης γειτονιάς μου το ΣΜ????(Ω, ναι το δοκίμασα και αυτό γιατί είχα απορία...δεν το ήξερα!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νοστιμότατο Μαράκι, και τα κεφτεδάκια φαίνονται τόσο ζουμερά!!
    Φιλάκια, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νόστιμο και αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Όσες αγαπάμε την κουζίνα, λιγο πολύ το ίδιο κάνουμε. Εγώ έχω μανία με τα εργαλεία κουζίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαινεται εξαιρετικο το φαγητο σου, και πολυ ενδιαφερον ο συνδιασμος πορτοκαλι με ντοματα, δεν ειχα σκευτει ποτε να σπασω ετσι την ξινιλα της ντοματας. Συχαρητηρια και για το Blog σου, ειναι η πρωτη φορα που το επισκευτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού είναι στο φούρνο είναι και χωρίς τύψεις! Μπορώ να έχω διπλή μερίδα???:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με γεια το καινούριο σου σκεύος! Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου! Μου αρέσουν πολύ τα κεφφτεδάκια σου! Έχω καιρό να φτιάξω πουρέ, καλά που μου το θύμισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με γεια σου το νέο σου τηγανοταψί, μούρλια έγινε το φαγάκι σου, από τα πιο αγαπημένα!!!! σλουρπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και γω το ίδιο κάνω στα σ/μ. Όλο ψαχουλεύω μήπως βρω κάτι ενδιαφέρον! Αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. gwgoyla ευχαριστώ πολύ, να το φτιάξεις σύντομα.

    georgiaxara είναι πολύ νόστιμο το άτιμο!!

    Μπέττυ καλός ο ντάκος αλλά άστον για άλλη ώρα, τώρα σου κάνω το τραπέζι.

    Έφη έχουμε την ίδια τρέλλα μου φαίνεται, ψάξε ψάξε όλο και κάτι θα βρεις.

    Έλενα ευχαριστώ, έγιναν πολύ αφράτα τα κεφτεδάκια.

    para-kelsoscooks, είναι μια καλή τρέλα αυτή πιστεύω.

    Sotiri, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά.

    Λίλα και διπλή και τριπλή και θα θέλεις κι άλλη.

    Μαρία ευχαριστώ, γρήγορα γρήγορα φτιάχτο το φαγάκι.

    Γαστερόπληξ σ' ευχαριστώ να είσαι καλά.

    Κατερίνα κι εσύ ψαχουλεύεις; καλό είναι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τα αγαπημένα μου φαγητά και ειδικά το πουρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φοίβο μου σε ευχαριστώ πολύ, ο πουρές συνδυάζεται πολύ καλά με τα κεφτεδάκια.
    Να είσαι καλά, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαράκι λαχταριστό το φαγητό σου, είναι τέλειος ο συνδυασμός πουρέ με κεφτεδάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημέρα!!

    αγαπημένο φαγητό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. manousina, δεν μπορείς να αντισταθείς σ' αυτό το φαγητό, αλλά τώρα νηστεία!!

    Κατερίνα καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έλεος...πεινάω βρε παιδιά...και σ' αυτό το φαγητό πως να αντισταθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απορία τα κεφτεδάκια γίνονται και στο thermonix?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να ζυμώσεις τον κιμά στο thermomix και μετά να τα βάλεις στο varoma να τα μαγειρέψεις στον ατμό, βάζοντας την σάλτσα φυσικά συγχρόνως στον κάδο.

      Διαγραφή