Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Πίτσα{ μελιτζάνα ομελέτα}

Χθες το βράδυ αναρωτιόμουν τι να φτιάξω για να μας συντροφέψει γευστικά, καθώς καθόμασταν στο μπαλκόνι και απολαμβάναμε ένα ελαφρύ αεράκι που φυσούσε στο δικό μας βουνό.
Το πιο εύκολο και  υγιεινό ήταν αυτή η πίτσα που δεν έχει καθόλου αλλαντικά και παράλληλα έχει την ευωδία των φρέσκων λαχανικών από τον κήπο της μαμάς.

Υλικά (για 2 ταψάκια 28-30 εκ.)
350 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουτ/κι ζάχαρη
1 κουτ/κι αλάτι

Υλικά για τη γέμιση
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα ή
4 μελιτζάνες μακρόστενες
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. φέτα
4 αυγά
2 ντομάτες ώριμες
2 πιπεριές
λίγο λάδι

Πρώτα από όλα καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις ζεπικρίζουμε μέσα σε αλατισμένο νερό.
Έπειτα τις στραγγίζουμε, τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 
Ετοιμάζουμε τη ζύμη, μέσα σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το λάδι τη ζάχαρη, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση, μοιράζουμε τα υλικά στα δύο για να απλώσουμε στις δύο πίτσες.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο και ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα στο μέγεθος του ταψιού. Λαδώνουμε τα ταψιά και απλώνουμε τα φύλλα της ζύμης.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη, τις απλώνουμε πάνω από τη ζύμη και προθέτουμε λίγο λάδι. Από πάνω απλώνουμε τις μελιτζάνες, στη συνέχεια τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλλες. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα, χτυπάμε τα δύο αυγά (για το ένα ταψί) και τα ρίχνουμε πάνω από τα υλικά. Καλύπτουμε με την μισή γραβιέρα, ετοιμάζουμε και το άλλο ταψί με τον ίδιο τρόπο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου