Αυτή την πίτα λοιπόν την έφτιαξα μεταμεσονύκτιες ώρες ξημερώματα του Αγίου Φανουρίου.
Σήμερα ερχόμενη στη δουλειά την πήρα μαζί μου, έκανα ένα διάλειμμα από την δουλειά και την πήγα σε ένα μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στο κέντρο της πόλης (αφού δυστυχώς προς μεγάλη μου λύπη δεν είχα τη δυνατότητα να πάω στο εξωκλήσι του χωριού μου).
Μετά απ' αυτό γύρισα τρέχοντας στη δουλειά ικανοποιημένη και μοίρασα την πίτα μου στους συναδέλφους (αφού πρώτα πέρασα και άφησα μερικά κομμάτια στην αδελφούλα), οι οποίοι περιττό να σας πω ενθουσιάστηκαν κιόλας γιατί δεν το περίμεναν το ουρανοκατέβατο δώρο.
Και του χρόνου να είμαστε καλά με υγεία.
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
2/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
3/4 κούπας αμύγδαλο τριμμένο(εγώ το έβαλα ασπρισμένο και καβουρδισμένο)
3/4 κούπας σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, την σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο, την ζάχαρη και το χυμό και τα χτυπάμε πέντε λεπτάκια.
Αδειάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι να ομογενοποιηθούν όσο καλύτερα γίνεται.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 28 εκ., εκεί αδειάζουμε το μείγμα μας και στρώνουμε με την παλάμη μας γιατί είναι σχετικά σφικτό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου.
Όταν βγάλουμε την πίτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Όντως μοιάζει με τη δική μου! Τηνμ οποία κι εμένα άλλος μου την είχε δώσει. Βοήθειά σου! Και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ να είσαι κι εσύ καλά με υγεία.Πργματικά με τις συνταγές σίγουρα έχουν προηγηθεί άλλοι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή