Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τούρτα γλυκό με φουντούκια στο THERMOMIX

                                                 
Όσοι έχετε αυτό το θαυματουργό μηχάνημα το THERMOMIX θα φτιάξετε αυτό το γλυκό πανεύκολα.
Αλλά και όσοι δεν το έχετε δεν θα δυσκολευτείτε, αφού θα σας πω τι θα κάνετε.
Αυτό το γλυκό ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων "άγλυκων γλυκών".

4 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.φουντούκια
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2,5 κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
3 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
500 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη
20 γρ.κακάο
1 βανίλια
                                                                 

Βάζουμε τα αυγά,τη ζάχαρη, τα φουντούκια στον κάδο του THERMOMIX και χτυπάμε 2 λεπτά στην ταχύτητα 8. Μειώνουμε στην ταχύτητα 2 και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν από το άνοιγμα του καπακιού. Αναμιγνύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα οιμοιογενές μείγμα.
Για όσους δεν έχουν thermomix, αλέθουμε πρώτα τα φουντούκια στο multi, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τα φουντούκια, το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε τον πάτο από δύο ταψάκια 20-22 εκ.με αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνουμε, μοιράζουμε στα δύο ταψάκια το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
(Εγώ το έβαλα σε ταψάκια 20 εκ.και μου βγήκε αρκετά παχύ το παντεσπάνι. Εσεις αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε σε λίγο μεγαλύτερο, αν θέλετε να βγεί πιο λεπτό)
Βγάζουμε του δύο δίσκους παντεσπάνι απο τα ταψάκια και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια αλείφουμε τους δίσκους με το λικέρ.
Εν τω μεταξύ αραιώνουμε τον καφέ μέσα σε λίγο καυτό νερό, βάζουμε την πεταλούδα στα μαχαίρια του thermomix , αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο και χτυπάμε για 1,5 λεπτό στην ταχύτητα 2,5 μέχρι  να αρχίσει να πήζει, οπότε προσθέτουμε βαθμιαία από το στόμιο τον καφέ, το κακάο, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να κτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει εντελώς η κρέμα.
Για όσους δεν έχουν thermomix κτυπάμε την κρέμα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά μεχρι να πήξει.
Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε ένα πιάτο (αφου τον έχουμε αλείψει με το λικέρ), και απλώνουμε πάνω του μέρος της κρέμας. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο, απλώνουμε και εκεί κρέμα, κρατάμε όμως λίγη κρέμα και καλύπτουμε τα πλαϊνά του γλυκού.
Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού μας με λίγο κοσκινισμένο κακάο ή με τριμμένη λευκή σοκολάτα ή με ότι άλλο μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου