Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Καρέ με μαρμελάδα


1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
1 κούπα μαρμελάδα της προτιμήσεως σας

1 αυγό καλά χτυπημένο
1 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
1 κούπα καρύδα
                                                   

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
Χτυπάμε πολύ καλά το αυγό με το γάλα και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα αναμιγνύοντας πολύ καλά, θα βγεί μια ζύμη πολύ μαλακή. Βάζουμε αυτή την ζύμη σε παραλληλόγραμμο αντικολλητικό ταψί  23χ 33 εκατοστά πιέζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια  την μαρμελάδα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το δεύτερο αυγό με το λιωμένο βούτυρο και την καρύδα.
Τοποθετούμε αυτό το δεύτερο μείγμα πάνω από την μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου