Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μακαρόν με σοκολάτα

Γλυκό!!!! τέλειο για κέρασμα, με τον καφέ σας και για όλες τις ώρες.

Υλικά για τα μακαρόν
4 ασπράδια
220 γρ ζάχαρη
120 γρ. αμύγδαλο σκόνη(μια κούπα γεμάτη)
50 γρ.ζάχαρη άχνη
30 γρ.κακάο (1/3 της κούπας)

Για την ganache
175 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ.κρέμα γάλακτος

Ετοιμάζουμε την ganache, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο. Διατηρούμε την κρέμα ganache στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Για να ετοιμάσουμε τα μακαρόν, αναμιγνύουμε τη ζάχαρη (όχι την άχνη) με τα αμύγδαλα σκόνη και απλώνουμε αυτό το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 5-10 λεπτά μέχρι να στεγνώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη σιγά-σιγά χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε.
Ενσωματώνουμε το κακάο στο μείγμα με τα αμύγδαλα. Αναμιγνύουμε το σύνολο στη μαρέγκα με απαλές κινήσεις με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
Με ένα κορνέ διαμορφώνουμε μικρούς κύκλους σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί (γίνονται περίπου 44 κύκλοι). Αφήνουμε τους κύκλους από το μείγμα στην άκρη για 20 λεπτά και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα.
Όταν κρυώσουν παίρνουμε ένα ένα κύκλο βάζουμε στη βάση του ένα κουταλάκι ganache και τον ενώνουμε με ένα άλλο κύκλο, φτιάχνουμε έτσι 22 μακαρόν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου