Ένα ανέμελο πρωινό έφτασε στο σπίτι μου ένα καλάθι με αναπάντεχα δωράκια από το "Ούζο Μυτιλήνης".
Με τα δωράκια αυτά έφτιαξα νόστιμα μεζεδάκια για ούζο κι ευχαριστώ το "Ούζο Μυτιλήνης" για την ευγενική χορηγία!
Περιττό βέβαια να σας πω, ότι έγιναν όλα πολύ νόστιμα και αρωματικά με τα υπέροχα μυρωδικά τους και κυρίως με το συναρπαστικό άρωμα από το ούζο Μυτιλήνης, το οποίο ήταν παρόν στο πιάτο μας, αλλά και στο ποτήρι μας!
Στην υγειά μας βρε παιδιά!
Υλικά
4 φιλέτα άσπρο ψάρι (γλώσσα, μπακαλιάρο, πέρκα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια πάπρικα
4 φύλλα δάφνης
2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 λεπτές φέτες λεμονιού
1/4 κούπας ούζο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τις λαδόκολες. Βάζουμε από ένα φιλέτο ψάρι σε κάθε φύλλο.
Ακουμπάμε πάνω σε κάθε φιλέτο από ένα φύλο δάφνης και μοιράζουμε γύρω γύρω το μείγμα από τα αρωματικά.
Επάνω σε κάθε φιλέτο βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις φέτες λεμονιού.
Περιχύνουμε κάθε φιλέτο με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ούζο, 1 κουταλιά νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Σηκώνουμε τις άκρες της λαδόκολας και τις ενώνουμε στριφογυριστά στερεώνοντας με σπάγγο, ώστε να είναι σκεπασμένο το ψάρι και να μην φεύγουν οι χυμοί του.
Ραντίζουμε με λίγο νερό την λαδόκολα και βάζουμε τα πουγκιά σε ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε το καθένα πουγκί σε ατομικά πιάτα και ανοίγουμε την λαδόκολα.
(Από το βιβλίο "Η γνήσια πολίτικη κουζίνα")
Ένα άλλο ορεκτικό μεζεδάκι νόστιμο, που έφτιαξα με τα πολύτιμα δώρα, ήταν οι ψητές ντομάτες με λαδοτύρι Μυτιλήνης και ηλιόσπορους, γαρνιρισμένο με χωριάτικα παξιμάδια, δώρο κι αυτά από το ούζο Μυτιλήνης.
Υλικά
2 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 παξιμάδια χωριάτικα
60 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους
2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο δυόσμο
Αλάτι και πιπέρι
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο λαδοτύρι, τον δυόσμο και τους ηλιόσπορους.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στην μέση οριζόντια, τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα του τυριού, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε βάζουμε λίγους ηλιόσπορους στην κορυφή.
Ψήνουμε τις ντομάτες για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Παίρνουμε τα παξιμάδια, τα βρέχουμε πολύ ελαφρά, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τα παξιμάδια σε ένα μεγάλο πιάτο και πάνω τους αφήνουμε τις ψητές ντομάτες.
(Έμπνευση από τον"Γαστρονόμο")
Με τα δωράκια αυτά έφτιαξα νόστιμα μεζεδάκια για ούζο κι ευχαριστώ το "Ούζο Μυτιλήνης" για την ευγενική χορηγία!
Περιττό βέβαια να σας πω, ότι έγιναν όλα πολύ νόστιμα και αρωματικά με τα υπέροχα μυρωδικά τους και κυρίως με το συναρπαστικό άρωμα από το ούζο Μυτιλήνης, το οποίο ήταν παρόν στο πιάτο μας, αλλά και στο ποτήρι μας!
Στην υγειά μας βρε παιδιά!
To
ΟΥΖΟ ΜΙΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
επιστρέφει
στον τόπο που «γεννήθηκε», τη Μυτιλήνη,
και επανασυνδέεται με
τις ρίζες του, εξιστορώντας
τη διαδρομή του μέσα από μια νέα,
συλλεκτική, καλοκαιρινή έκδοση!
«Στα
στενά σοκάκια της Μυτιλήνης όπου ο αέρας
μοσχοβολούσε από αρωματικά βότανα,
γεννήθηκε το Ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης.
17
μυστικές συνταγές συνδυάστηκαν σε μία,
που κρύβει μέσα της την απέραντη γνώση
και εμπειρία των δημιουργών της.
Με
ρίζες βαθιά στη γη της Μυτιλήνης, τον
τόπο που ξεκίνησε το ταξίδι του στην
απόλαυση, το Ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης ταξιδεύει
σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε τόπο
όπου υπάρχει Έλληνας, σε στεριά και
θάλασσα... παντού!»
Με
πίστη στην παράδοση, το Ούζο ΜΙΝΙ
Μυτιλήνης καλωσορίζει το φετινό καλοκαίρι
με τέσσερις συλλεκτικές φιάλες για τις
συσκευασίες των 200ml
και δύο για αυτές των 700ml.
Οι
παραδοσιακές ομορφιές της Μυτιλήνης,
γενέτειρας του Ούζου ΜΙΝΙ, η συνταγή
και τα συστατικά του, ο παραδοσιακός
τρόπος με τον οποίο απολαμβάνεται το
ούζο στη Μυτιλήνη, η προστατευόμενη
ονομασία προέλευσης και το χαρακτηριστικό
της Ελλάδας ως αδιαμφισβήτητο σημείο
αναφοράς, αποτελούν εικόνες που ξυπνούν
τις πιο όμορφες καλοκαιρινές μας
αναμνήσεις. Αυτές οι εικόνες, αποτυπώνονται
στις νέες συλλεκτικές φιάλες του Ούζου
ΜΙΝΙ Μυτιλήνης, φιάλες που εξιστορούν
τη διαδρομή του και μας καλούν να τις
αναβιώσουμε μέσα από τη μαλακή και
ευχάριστη γεύση του.
Οι
νέες, καλοκαιρινές, συλλεκτικές φιάλες,
έρχονται και φέτος με ανανεωμένη διάθεση,
να στολίσουν το τραπέζι μας και να μας
μεταφέρουν νοητά στον τόπο που γέννησε
το αγαπημένο μας ούζο, διατηρώντας
αναλλοίωτη την ταυτότητά του!
Ψάρι με ούζο στο πουγκί
Υλικά
4 φιλέτα άσπρο ψάρι (γλώσσα, μπακαλιάρο, πέρκα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια πάπρικα
4 φύλλα δάφνης
2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 λεπτές φέτες λεμονιού
1/4 κούπας ούζο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τις λαδόκολες. Βάζουμε από ένα φιλέτο ψάρι σε κάθε φύλλο.
Ακουμπάμε πάνω σε κάθε φιλέτο από ένα φύλο δάφνης και μοιράζουμε γύρω γύρω το μείγμα από τα αρωματικά.
Επάνω σε κάθε φιλέτο βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις φέτες λεμονιού.
Περιχύνουμε κάθε φιλέτο με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ούζο, 1 κουταλιά νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Σηκώνουμε τις άκρες της λαδόκολας και τις ενώνουμε στριφογυριστά στερεώνοντας με σπάγγο, ώστε να είναι σκεπασμένο το ψάρι και να μην φεύγουν οι χυμοί του.
Ραντίζουμε με λίγο νερό την λαδόκολα και βάζουμε τα πουγκιά σε ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε το καθένα πουγκί σε ατομικά πιάτα και ανοίγουμε την λαδόκολα.
(Από το βιβλίο "Η γνήσια πολίτικη κουζίνα")
Ψητές ντομάτες με λαδοτύρι και ηλιόσπορους
Ένα άλλο ορεκτικό μεζεδάκι νόστιμο, που έφτιαξα με τα πολύτιμα δώρα, ήταν οι ψητές ντομάτες με λαδοτύρι Μυτιλήνης και ηλιόσπορους, γαρνιρισμένο με χωριάτικα παξιμάδια, δώρο κι αυτά από το ούζο Μυτιλήνης.
Υλικά
2 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 παξιμάδια χωριάτικα
60 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους
2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο δυόσμο
Αλάτι και πιπέρι
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο λαδοτύρι, τον δυόσμο και τους ηλιόσπορους.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στην μέση οριζόντια, τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα του τυριού, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε βάζουμε λίγους ηλιόσπορους στην κορυφή.
Ψήνουμε τις ντομάτες για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Παίρνουμε τα παξιμάδια, τα βρέχουμε πολύ ελαφρά, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τα παξιμάδια σε ένα μεγάλο πιάτο και πάνω τους αφήνουμε τις ψητές ντομάτες.
(Έμπνευση από τον"Γαστρονόμο")
Σέρβιρε παγωμένο ουζάκι και τους μεζέδες σου τους αρωματικούς και έρχομαι Μαράκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυπρόσδεκτη πάντα! Να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΤα ουζάκια τα αξιοποίησες με τον καλύτερο τρόπο!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπάθησα και πιστεύω ότι τα κατάφερα Αριάδνη! Έγιναν όλα πολύ νόστιμα!
ΔιαγραφήKαι τα δυο μεζεδάκια τέλεια Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ψητές ντομάτες μου άρεσαν πολύ.
Τραβάνε πολύ ουζάκι.
Αντε ..στην υγειά σου :)
Φιλιά πολλά
Όντως Μάριον τραβάνε πολύ ουζάκι, ευχαριστώ πολύ, φιλιά!
ΔιαγραφήΤέλεια μαγειρεμένα και παρουσιασμένα Μαρία μου! Καλοκαιρινά και πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Κατερίνα, πολύ νόστιμα για ουζάκι!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Υπεροχή συνταγή για ψάρι και πρέπει να του πάει πολύ το ούζο, μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο για το ορεκτικό το τιμήσαμε ήδη!!!!
Το ούζο αρωματίζει το ψαράκι και του δίνει μια δροσερή αίσθηση! Ελπίζω να σας άρεσε το ορεκτικό!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, φιλιά!