Μια πολύ εύκολη συνταγή θα σας δώσω σήμερα, αφού με τόσες δουλειές που έχω, δεν θα μπορούσα να φτιάξω τίποτα πιο πολύπλοκο και χρονοβόρο.
Αλλά μην ανησυχείτε καθόλου, μπορεί να είναι εύκολο, αλλά πολύ νόστιμο!!
Ξέχασα να σας ευχηθώ και καλό καλοκαίρι βρε παιδιά!!
Αν και όλο έρχεται, έρχεται, αλλά μας ξεγλιστράει και φεύγει ωσάν το χέλι!!
Τι πράγμα είναι αυτό φέτος; αλλά αν είναι να επαληθευθούν κάτι προβλέψεις, που διάβασα περί τον Φεβρουάριο μήνα, καλύτερο έχω το ψιλόβροχο, που έχει εγκατασταθεί αυτές τις μέρες, παρά το Ελ Νίνιο, που προβλέπεται να απελευθερώσει στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες θερμότητας.
Θέλουμε αγαπητοί μου να βιώσουμε τα φαινόμενα που συνδέονται με το Ελ Νίνιο; Όοοχιιιιιιιι!!! κατηγορηματικά!!!
Γιατί επηρεασμένη εγώ από την Γεωγραφία της Β' Γυμνασίου, που έμαθα απέξω κι ανακατωτά, για να πάει να γράψει το παιδί μου, έχω να σας ενημερώσω:
Μια αιφνίδια άνοδος της θερμοκρασίας της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανό και η ταχεία κίνηση των θερμών υδάτινων μαζών προς ανατολάς, αυξάνει την πιθανότητα κατά 70% να εμφανιστεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο κατά την διάρκεια του 2014 και θα είναι το ισχυρότερο εδώ και δεκαετίες!!
Ας αφήσουμε λοιπόν την βροχούλα, την ασθενή βροχούλα να πέσει να μας δροσίσει.........μπας και ποτίσει και τα δεντράκια μου, χα χα χα χα!!Τον πόνο μου εγώ!!
Απάκι με μανιτάρια και πουρέ πατάτας
Υλικά
1 συσκευασία απάκι (κρέας χοιρινό καπνιστό) (περίπου 250-300 γρ.)
1 κούπα μανιτάρια χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
χυμός από ένα πορτοκάλι
ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες
50 γρ. βούτυρο
1/4 κούπας γάλα
αλάτι πιπέρι
Δημιουργία
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ρίχνουμε το κρέας, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους και το αφήνουμε λίγο να σοταριστεί κι αυτό.
Σβήνουμε με τον χυμό, στον οποίο έχουμε διαλύσει την μουστάρδα και το γιαούρτι.
Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα, και σβήνουμε την φωτιά.
Στο μεταξύ μπορούμε να έχουμε ετοιμάσει τον πουρέ.
Βράζουμε τις πατάτες ξεφλουδισμένες, με λίγο νερό, στην χύτρα ταχύτητας.
Όταν είναι έτοιμες στραγγίζουμε το νερό, αλλά κρατάμε μέσα στην χύτρα περίπου 1/4 της κούπας από το νερό που έβρασαν.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις πατάτες το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε με ράβδο μπλέντερ.
Σερβίρουμε τον πουρέ με το απάκι στην κορυφή, πεντανόστιμο!!.
Μαρία συμφωνώ με τον πρόλογό σου! Ούτε και εγώ θέλω την πολύ ζέστη και νομίζω ότι τα καλοκαίρια της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον, δεν αντιπροσωπεύουν το πραγματικό ελληνικό καλοκαίρι! Ας μην βιαζόμαστε, το καλοκαίρι ούτως ή άλλως θα έρθει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απάκι είναι από τα αγαπημένα αλλαντικά του άνδρα μου. Το φτιαχνω και εγώ με διάφορους τρόπους. Η σημερινή σου συνταγή είναι ελαφριά και νόστιμη και ταιριάζει άψογα με τον πουρέ. Αν και θα το έτρωγα άνετα με κάποιο ζυμαρικό ή ρυζάκι. Καλοφάγωτο!
Καλό μεσημέρι.
Να δούμε τι καλοκαιράκι θα βιώσουμε φέτος...εγώ το βλέπω να αρχίζει ανάποδα βέβαια αλλά θα δούμε. ευτυχώς που βλέπουμε ωραίες λιχουδιές σαν αυτή για να μας φτιάχνει η διάθεση βρε παιδί μου!! Καλό βράδυ κορίτσι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήMπράβο Μαρία! Το έμαθες καλά το μάθημα, και περνάς την Β' Γυμνασίου μετά επαίνων !! χιχιχι..
ΑπάντησηΔιαγραφήπλάκα πλάκα κάτι μαθαίνουμε κι εμείς...
Δεν την μπορώ την πολύ ζέστη.... ας είναι ήπιο το καλοκαιράκι, στα φυσιολογικά πλαίσια..
Το φαγάκι σου εύκολο όπως είπες και νόστιμο. Ο πουρές ωραίο συνοδευτικό.
Φιλιά πολλά
Αυτό είναι φαγάκι μερακλίδικο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Μαράκι!
Φιλιά!
Πω πω και μου αρέσει πολύ το απάκι! Ωραίο φαγάκι Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο έχεις μαγειρέψει το απάκι Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι έχω συνηθίσει να το τρώω ως μεζέ, αλλά δείχνει πολύ ωραίο και σαν κυρίως.
Φιλιά