Το γλυκό με λίγες θερμίδες είναι σαν το μάνα εξ ουρανού για μένα, αφού διακαώς θα επιθυμούσα να κόψω το κυρίως φαγητό και να τρώω μόνο γλυκά. Αυτό βέβαια θα είχε σαν επίπτωση την δραματική αύξηση του βάρους μου!
Γι'αυτό σας λέω "μάνα εξ'ουρανού" στην κυριολεξία τα γλυκά διαίτης για μένα, δεν ξέρω για σας!
Παρ'όλα αυτά, αυτό το καλοκαίρι η φυσική μου δραστηριότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, η οποία όπως είναι διαπιστωμένο είναι ευεργετική για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Κύριος ένοχος (με την καλή έννοια)γι'αυτή την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας , όπως θα μαντέψατε, είναι τα μικρά φυτά μου, τα οποία προσπαθώ να διατηρήσω καθαρά και χωρίς ζιζάνια, όπως βλέπετε!
Υπαίθριες φυσικές δραστηριότητες λοιπόν για μένα αυτό το καλοκαίρι, οι οποίες συνδέονται με αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, που αντισταθμίζει την αύξηση του σωματικού βάρους, προασπίζει το καρδιαγγειακό σύστημα, ενδυναμώνει τους μυς και τα οστά και την καλή κινητικότητα των αρθρώσεων.
Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή! Όποιος θέλει να αποκτήσει, εγγυημένα, καλή φυσική κατάσταση, ευχαρίστως να έρθει στο χωράφι μου! :)
Ας απολαύσουμε τώρα το γλυκάκι μας χωρίς ενοχές!
Tiramisu με λίγες θερμίδες
Υλικά
1 κρόκο αυγού
2 ασπράδια αυγού
1 κουταλιά της σούπας υγρό γλυκαντικό
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα 0%
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Κρέμα Mousse
300 γρ. τυρί κρέμα 0%
2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό σε σκόνη
1 φύλλο ζελατίνη
50 ml νερό
1 ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα
1 βανίλια άρωμα
200 γρ. κόκκινα φρούτα(χρησιμοποίησα φράουλες)
Για το σιρόπι
120 ml ζεστό νερό
90 γρ.ζάχαρη
60 γρ.κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού νες καφέ (το παρέλειψα αυτή την φορά)
Δημιουργία
Για την βάση, ανακατεύουμε το κορνφλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τον κρόκο, το γλυκαντικό, το τυρί και ανακατεύουμε.
Κτυπάμε τα 2 ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε απαλά στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί 18 εκ. με αποσπώμενο τοίχωμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Για το σιρόπι, ανακατεύουμε δυνατά όλα τα υλικά να ενωθούν και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το γλυκαντικό και το άρωμα βανίλιας.
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσει και στην συνέχεια την διαλύουμε σε 50 ml ζεστό νερό. Ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού και κτυπάμε καλά.
Συναρμολόγηση
Σιροπιάζουμε το κρύο πλέον παντεσπάνι μέσα στο ταψί. Στρώνουμε τις φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο.
Ρίχνουμε πάνω στις φράουλες το μείγμα του τυριού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου ή για όλη την νύχτα.
Όταν το γλυκό μας έχει πλέον σταθεροποιηθεί, αφαιρούμε το τοίχωμα, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε χωρίς ενοχές!
Τι λες τώρα...............κι εγώ στην ίδια κατηγορία ανήκω.....................,μπήκα σε πρόγραμμα όμως και μου λείπουν τα γλυκά πολύ πολύ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εσύ Λίλα αυξημένη φυσική δραστηριότητα; Να ανταλλάξουμε εμπειρίες! Τα γλυκά είναι τόσο γλυκά που θέλεις να τα φας τα άτιμα!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Αααα πολύ ωραία ιδέα!! Αν είναι τόσο νόστιμο όσο φαίνεται και με λιγότερες θερμίδες τότε είναι ότι καλύτερό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμο!! και με πολύ λιγότερες θερμίδες!! Οπότε δικαιούμαστε να φάμε λίγο!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Μόνο τέτοια γλυκά να τρωγαμε και τι στον κόσμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ να μη μας πρόσθεταν κιλά!!!!!!
Καλο μας ξημερωμα
:)
Πραγματικά και τι δεν θα'δινα να μην πρόσθεταν κιλά τα γλυκά!!
ΔιαγραφήΠες μου πότε θέλεις βοήθεια στο χωράφι σου και έφτασα! Λίγη άσκηση δεν θα μου έκανε κακό, το αντίθετο μάλιστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά θα έχεις και το ωραίο τιραμισού εντάξει;
Η βάση με ενθουσίασε! Φαίνεται τόσο αφράτη και λαχταριστή που θα μπορούσα να τη φάω και σκέτη με το κουταλάκι!
Φιλιά
Ερμιόνη ευχαριστώ πολύ για την προσφορά, η άσκηση πάντα χρειάζεται!! Η βάση πραγματικά τρώγεται με το κουταλάκι!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Φτου..φτου... μια χαρά τα φυτάκια σου Μαρία μου. Μπράβο. Καλή δύναμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνεις και δωρεάν άσκηση. To αξίζεις το γλυκάκι σου
Πολύ ωραία γίνεται η βάση.. πολύ μου άρεσε.
Και δροσερό με τις φράουλες.
Φιλιά πολλά
Τόση χειρωνακτική εργασία Μάριον, το αξίζω ένα γλυκάκι!! Η βάση έχει υφή σουφλέ!!
ΔιαγραφήΦιλιά!