Ένα από τα φαγητά της νηστείας φέτος ήταν κι αυτά τα νόστιμα ζυμαρικά.
Ήθελα να σας το παρουσιάσω πιο νωρίς, αλλά βλέπετε πολλές δουλειές και διαφορετικά μέτωπα προκύπτουν συνεχώς.
Ειδικά αυτές τις μέρες είναι αυτό που λέμε "νοικοκυρές εν δράσει"!!
Συγχρόνως η επίσκεψή μου στο χωριό, στην αρχή της Μ. Εβδομάδας, δυσκόλεψε τα πράγματα από άποψη χρόνου.
Εκεί δεν έχω την ευχέρεια του διαδικτύου κι έτσι κάποια πράγματα έμειναν πίσω.
Έχω αποφασίσει όμως, αυτή η ανάρτηση να μην είναι η τελευταία πριν το Πάσχα, θα τα πούμε σύντομα!
Farfalle Tricolore σε σάλτσα καλαμαριού με ούζο και σπανάκι
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες τριών χρωμάτων
500 γρ. καλαμαράκια ροδέλες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
300 γρ σπανάκι αχνισμένο κομμένο σε κομμάτια
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
2 κουταλάκια του γλυκού ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λάδι για το σοτάρισμα
αλάτι-πιπέρι
Δημιουργία
Πλένουμε και κόβουμε τις ροδέλες καλαμαριού σε μικρότερα κομμάτια, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια, τα σοτάρουμε και σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί το ούζο προσθέτουμε τον πελτέ μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 2-3 κούπες ζεστό νερό και όταν έρθει σε βρασμό προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να γίνουν τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί
προσθέτουμε ζεστό νερό.
Υπέροχη νηστίσιμη συνταγή Μαράκι, ένα πιάτο πραγματικά λαχταριστό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα σου εύχομαι, καλή Ανάσταση!
Φιλιά!
Μου αρέσει γιατί είναι απλή συνταγή αλλά πολύ νόστιμη. Καλή Ανάσταση να έχεις Μαράκι μου και του χρόνου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπώ πολύ πολύ τα ζυμαρικά και ενθουσιάστικα με τη συνταγη σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήmononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr