Ταρτάκια απόλαυση σας έχω σήμερα αγαπητοί φίλοι γλυκατζήδες, αλλά κι εσείς που δεν είστε γλυκατζήδες είμαι σίγουρη ότι θα ενδώσετε αμαχητί!!
Αν τεμπελιάσετε ή δεν θέλετε να φτιάξετε ζύμη τάρτας, κάντε μια βάση μπισκότου, σύμφωνα με τα υλικά που σας δίνω παρακάτω.
Έτσι η δουλειά σας θα γίνει πιο εύκολη κι ο χρόνος ετοιμασίας θα μειωθεί, το μόνο που δεν θα μειωθεί θα είναι η γευστική σας απόλαυση!!
Το γλυκάκι αυτό είναι ιδανικό για κέρασμα, λόγω του μεγέθους αλλά και της εύκολης μεταφοράς του. Μην σας ξεγελά η φωτογραφία, εγώ επίτηδες έχω αφήσει την σοκολάτα να τρέχει.
Όταν το γλυκό μπει στο ψυγείο η σοκολάτα σταθεροποιείται και έχει την απαραίτητη συνοχή, ούτως ώστε κι ανάποδα να το γυρίσεις, το γλυκάκι παραμένει ως έχει.
Είναι όσο πρέπει μαλακό και εξωπραγματικά νόστιμο!!!
Στη δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί, στο δαγκωμένο κομμάτι, υπάρχουν όλες οι αποδείξεις, ελέγχετε και αναλόγως κρίνετε, αν θα δαγκώσετε κι εσείς ένα κομματάκι.
Καλά δαγκώματα!!
Υλικά
Για την ζύμη
150 γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
20 γρ.ζάχαρη
50 ml γάλα
250 γρ.αλεύρι μαλακό
395 ml ζαχαρούχο γάλα
90 γρ. μέλι
30 γρ.βούτυρο γάλακτος
Για την επικάλυψη
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
100 ml γάλα
Δημιουργία
Φτιάχνουμε την ζύμη της τάρτας. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο, για πολύ λίγο, ίσα ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα και την βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα περίπου, τυλιγμένη σε διαφανή μεμβράνη.
Ή φτιάχνουμε την βάση μπισκότου. Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα σπασμένα και το λιωμένο βούτυρο και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μοιράζουμε το μείγμα των μπισκότων ή της ζύμης σε 16 βουτυρωμένες θήκες για μάφιν, πατώντας το καλά στις βάσεις και στα τοιχώματα των θηκών μέχρι να σταθεί (για ευκολία χρησιμοποιούμε την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού).
Το μπισκότο θέλει λίγο τέχνη μέχρι να το στερεώσετε στα τοιχώματα των θηκών.
Πάντως φροντίστε να καλύψετε τα τοιχώματα σε όλο το ύψος της θήκης. Είναι σημαντικό για να έχετε χώρο για την γέμιση και για την επικάλυψη. Ειδικά η ζύμη τάρτας με το ψήσιμο συρρικνώνεται λίγο.
Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε 8 λεπτά το μπισκότο και 12-15 λεπτά την ζύμη τάρτας.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε την γέμιση. Σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει το βούτυρο, με ένα κουτάλι μοιράζουμε ισομερώς το μείγμα στις ψημένες θήκες και ξαναψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά η κρέμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν.
Έπειτα ξεφορμάρουμε προσεκτικά και τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε μεσαία κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε την σοκολάτα και το γάλα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λεία.
Αφού κρυώσει λίγο, με ένα κουτάλι ρίχνουμε ικανή ποσότητα πάνω στα ταρτάκια ώστε να καλύψει καλά την επιφάνεια της κρέμας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, αν αντέξετε, πριν σερβίρουμε.
Καλή και παθιασμένη απόλαυση!!
Αν τεμπελιάσετε ή δεν θέλετε να φτιάξετε ζύμη τάρτας, κάντε μια βάση μπισκότου, σύμφωνα με τα υλικά που σας δίνω παρακάτω.
Έτσι η δουλειά σας θα γίνει πιο εύκολη κι ο χρόνος ετοιμασίας θα μειωθεί, το μόνο που δεν θα μειωθεί θα είναι η γευστική σας απόλαυση!!
Το γλυκάκι αυτό είναι ιδανικό για κέρασμα, λόγω του μεγέθους αλλά και της εύκολης μεταφοράς του. Μην σας ξεγελά η φωτογραφία, εγώ επίτηδες έχω αφήσει την σοκολάτα να τρέχει.
Όταν το γλυκό μπει στο ψυγείο η σοκολάτα σταθεροποιείται και έχει την απαραίτητη συνοχή, ούτως ώστε κι ανάποδα να το γυρίσεις, το γλυκάκι παραμένει ως έχει.
Είναι όσο πρέπει μαλακό και εξωπραγματικά νόστιμο!!!
Στη δεύτερη φωτογραφία που ακολουθεί, στο δαγκωμένο κομμάτι, υπάρχουν όλες οι αποδείξεις, ελέγχετε και αναλόγως κρίνετε, αν θα δαγκώσετε κι εσείς ένα κομματάκι.
Καλά δαγκώματα!!
Ταρτάκια γάλακτος με επικάλυψη σοκολάτας
Υλικά
Για την ζύμη
150 γρ.βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
20 γρ.ζάχαρη
50 ml γάλα
250 γρ.αλεύρι μαλακό
ή
Για την βάση μπισκότου
500 γρ μπισκότα βουτύρου
110 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση395 ml ζαχαρούχο γάλα
90 γρ. μέλι
30 γρ.βούτυρο γάλακτος
Για την επικάλυψη
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
100 ml γάλα
Δημιουργία
Φτιάχνουμε την ζύμη της τάρτας. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο, για πολύ λίγο, ίσα ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα και την βάζουμε στο ψυγείο, για 1 ώρα περίπου, τυλιγμένη σε διαφανή μεμβράνη.
Ή φτιάχνουμε την βάση μπισκότου. Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα σπασμένα και το λιωμένο βούτυρο και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μοιράζουμε το μείγμα των μπισκότων ή της ζύμης σε 16 βουτυρωμένες θήκες για μάφιν, πατώντας το καλά στις βάσεις και στα τοιχώματα των θηκών μέχρι να σταθεί (για ευκολία χρησιμοποιούμε την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού).
Το μπισκότο θέλει λίγο τέχνη μέχρι να το στερεώσετε στα τοιχώματα των θηκών.
Πάντως φροντίστε να καλύψετε τα τοιχώματα σε όλο το ύψος της θήκης. Είναι σημαντικό για να έχετε χώρο για την γέμιση και για την επικάλυψη. Ειδικά η ζύμη τάρτας με το ψήσιμο συρρικνώνεται λίγο.
Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε 8 λεπτά το μπισκότο και 12-15 λεπτά την ζύμη τάρτας.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε την γέμιση. Σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει το βούτυρο, με ένα κουτάλι μοιράζουμε ισομερώς το μείγμα στις ψημένες θήκες και ξαναψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά η κρέμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν.
Έπειτα ξεφορμάρουμε προσεκτικά και τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε μεσαία κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε την σοκολάτα και το γάλα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λεία.
Αφού κρυώσει λίγο, με ένα κουτάλι ρίχνουμε ικανή ποσότητα πάνω στα ταρτάκια ώστε να καλύψει καλά την επιφάνεια της κρέμας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, αν αντέξετε, πριν σερβίρουμε.
Καλή και παθιασμένη απόλαυση!!
Τι τέλειο ταρτάκι είναι αυτό? Εντάξει, στο μπισκότο το έπαιξα κυρία αλλά ζουμάρισα -το ομολογώ- στο δαγκωμένο όπου φαίνεται το εσωτερικό του....κόλαση μέσα, κόλαση κι έξω! Σλουρπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Έφη, αυτά τα γλυκά είναι λιμπιστικά τα άτιμα!!
ΔιαγραφήΚαλή χρονιά Μαρία μου με υγεία και χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχισμένη, δημιουργική και γλυκιά, σαν τα αξιοζήλευτα ταρτάκια σου!
Εγώ πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξω να τα βάλω στο ψυγείο ούτε για 5'!
Πολλά φιλιά!
Καλή χρονιά Ερμιόνη, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.
ΔιαγραφήΜήπως κι εγώ τα μισά κατάφερα να βάλω στο ψυγείο!!Φιλιά.
Λαχταριστά τα ταρτάκια και πολύ ενδιαφέρουσα η γέμιση γάλακτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα Μαρία μου, φιλιά!
Ευχαριστώ Έλενα, πολλά φιλιά.
ΔιαγραφήΜου τρέχουν τα σάλια κορίτσι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κάνεις νυχτιάτικα...
Σε καταλαβαίνω απόλυτα!! η παθούσα!!
ΔιαγραφήΝαι,το ομολογώ. Προσπάθησα να αντισταθώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασα νωρίς το απόγευμα, έριξα μια ματιά και έφυγα. Και τώρα γύρισα σαν τον δολοφόνο που γυρνά στον τόπο του εγκλήματος.Αιτία δεν είναι τόσο η συνταγή, όσο οι τόσο ζωντανές φωτογραφίες, που με κάνουν να θέλω να μαζέψω με το δάχτυλο την σοκολάτα που έχει τρέξει από τα ταρτάκια.Επιτρέπεται;
Επιτρέπεται!! επιτρέπεται!!Φιλιά!
ΔιαγραφήΔεν ξέρω πόση ώρα χάζευα, τη σοκολάτα, έτσι που τρέχει από το ταρτάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή!Υπέροχες φωτογραφίες, μπράβο σου!!!
Καλημέρα Μαρία μου,Καλή Χρονιά!! Τα ταρτάκια σου σκέτος πειρασμός, ακόμα και για μένα που δεν έχω καλή σχέση με τη σοκολάτα..χιχι..Πολύ εμφανίσιμα, δε νομίζω να έμεναν για πολύ στο ψυγείο μου..Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σοκολάτα δελεαστική πάντα για όλους!! Φιλιά.
ΔιαγραφήΕυγε Μαρακι,ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Γωγούλα μου, φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΚαλημέρα κι' από εδώ Μαρία, γιατί τα πρωτοείδα στο FB, και μετά διάβασα την συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η εκδοχή της κρέμας σου, ίσως λιγάκι παραπάνω γλυκιά για μένα, αλλά θα ισορροπεί ωραία με την πικρή σοκολάτα από πάνω!!!
Η κρέμα είναι γλυκιά, αλλά όπως είπες κι εσύ εξισορροπείται από την ζύμη που είναι σχεδόν χωρίς ζάχαρη και την σοκολάτα επίσης.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Τι ομορφιές είναι αυτές Μαράκι!!! Υπέροχα δείχνουν!!! Βάλε στο πλάνο σου μια αποστολή μικρού δέματος όποτε μπορείς :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Καλό Σαββατοκύριακο
Που να περισσέψει Γιώργο μου να στείλω και δέμα; άστα δεν προλαβαίνω να τα δώ!!Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΈγραψες Μαρία μου! Και μόνο από τις φωτογραφίες λιγώθηκα η γυναίκα! Φαίνονται φανταστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΚαλή χρονιά να έχεις, δεν σου έφταναν οι αμαρτίες των εορτών; θες να μας κολάσεις και άλλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Δεν χορταίνω εγώ με τα γλυκά, απ' ότι έχεις καταλάβει Μανουσίνα. Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΌσο γλυκά τέλειωσε η χρονιά,άλλο τόσο γλυκιά και λαχταριστή συνεχίζει και να είναι έτσι ολόκληρη,Μαρί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο είπα ήδη,μμμμμ...!
Φιλιά!
Να είσαι καλά Ελένη, το ίδιο εύχομαι για όλους. Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΜε λίγωσες με την χυμένη σοκολάτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπουκιές κολασμένες.. πολύ ωραία ταρτάκια Μαρία μου
Φιλιά πολλά
Η άτιμη σοκολάτα τι κάνει!!Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΕξαιρετικά και λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μου άρεσαν και χωρίς τη σοκιλάτα αλλά σοκολατένια είναι πιο νόστιμα και εμφανίσιμα.
Καλή σου μέρα, φιλάκια.
Η σοκολάτα πάντα κάνει την διαφορά!! Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΦαίνονται υπέροχα,αχ πόσο θα ήθελα να είχα μερικά μπράβο Μαράκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Νάντια, είναι πολύ πολύ νόστιμα!!
Διαγραφή