Τα αγαπημένα μακαρόνια όλων, γαρνιρισμένα με μια διαφορετική σάλτσα κιμά, αλλά πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα.
Πάντα είχα μια αγάπη στα φαγητά που περιείχαν αυγολέμονο και σε συνδυασμό με τα μακαρόνια λογικό ήταν να μου κάνουν ένα κλικ!!! θα έλεγα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εξίσου καλά, κιμά μοσχαρίσιο, αν μας αρέσει περισσότερο.
Λιγότερο θερμιδογόνα η σάλτσα κιμά με κοτόπουλο, θα μας χαρίσει επιπλέον ένα ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα, αφού το αυγολέμονο θα δώσει την δική του γευστική χροιά, διατηρώντας αναλλοίωτη την κλασική απόλαυση των ζυμαρικών.
Μακαρονάδες όλου του κόσμου, ενωθείτε!!!
Σπαγγέτι με κιμά και μανιτάρια αυγολέμονο
Υλικά
Κιμά κοτόπουλο από ένα στήθος
1 σκαφάκι φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
1 ποτήρι ξινόγαλα
1/2 ποτήρι λάδι
1 κουταλάκι κόλιανδρο αλεσμένο
1/2 κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
Για το αυγολέμονο
1 αυγό
1 λεμόνι(τον χυμό του)
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.
Όταν μειωθούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί και να εξατμισθεί. Ρίχνουμε το κόλιανδρο, την πάπρικα και το αλάτι.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξινόγαλο και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι και τον κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε ελαφρά με ένα μίξερ χειρός το ασπράδι, απλά να αφρίσει. Προσθέτουμε τον κρόκο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά πάνω από τον κιμά ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με μυζήθρα και περιχύνουμε με αρκετές κουταλιές από τον κιμά αυγολέμονο.
Καλή μας όρεξη!!
Μαρί, ιδιαίτερη και διαφορετική η προτασή σου, σε αυτή την μακαρονάδα! Την χρήση του αυγολέμονου, την έχουμε συνηθίσει σε διαφορετικά φαγητά. Εμάς τους μακαρονάδες, τέτοιες συνταγές, μας εξάπτουν την φαντασία. Η συνταγή σου θα δοκιμαστεί σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι.
Δοκίμασέ την Ειρήνη είναι πολύ εύγευστη μακαρονάδα!!
ΔιαγραφήΠρωτότυπη συνταγή που διαφέρει πολύ από τον κλασικό κιμά με την κόκκινη σάλτσα! Δεν θα έλεγα όχι σε μια δοκιμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι κι εγώ έτσι πιστεύω, πρέπει να είμαστε δεκτικοί στις δοκιμές, εγώ πάντως συνδύασα δυο φαγητά που μου αρέσουν πολύ.
ΔιαγραφήΟι απανταχού μακαρονάδες θα λατρέψουν αυτήν την ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαράκι, καλό απόγευμα!
Στους μακαρονάδες ελπίζω ότι θα αρέσει Έλενα, αφού άρεσε σε μένα που δεν είμαι φανατική μακαρονού!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Δεν έχω λόγια Μαράκι, καταπληκτική ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Έρη μου, φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΠολύ πρωτότυπο Μαρία μου! Έχω και εγώ μια συνταγή με κιμά και μανιτάρια αλλά αυγολέμονο δεν έχω κάνει. Θα μας αρέσει όμως πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου στην ουσία και το αυγό και το λεμόνι χρησιμοποιούνται ξεχωριστά σε συνταγές μακαρονιών. Εγώ απλά συνδύασα και τα δύο μαζί.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Ιδιαίτερη πρόταση Μαρία μου... πολύ ιδιαίτερη και προσπαθώ να φανταστώ τη γεύση της... πρέπει να είναι ωραιότατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου!
Κική είναι πολύ πολύ νόστιμο πιάτο, δοκίμασέ το!!Φιλιά.
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα,Μαρία μου!!! Είμαι σίγουρη ότι τα μακαρονοφάγα μου που ταυτόχρονα έχουν αδυναμία στο αυγολέμονο θα εγκρίνουν το συνδυασμό!!! Καλό Σ/Κ, φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι το μόνο σίγουρο πιστεύω. Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΗ αποθέωση του λευκού αλλά και της νοστιμιάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπη και εξαιρετική ιδέα! Μπράβο!
Φιλιά.
Ομολογουμένως ένα συνδυασμός πολύ γευστικός. Φιλιά πολλά.
Διαγραφή