Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Μπριζόλες με σάλτσα μπύρας


Στην ουσία σήμερα σας δίνω συνταγή για σάλτσα μπύρας, η οποία βέβαια,  εκτός από τις μπριζόλες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κρέατα, κοτόπουλο, μοσχάρι και τα λοιπά.
Ψήνουμε λοιπόν το κρέας που μας αρέσει και το γαρνίρουμε με την σάλτσα. Εγώ αυτή την φορά έψησα μπριζόλες, την επόμενη ίσως κοτόπουλο, συνδυάζεται εξίσου γευστικά!!

Μπριζόλες με σάλτσα μπύρας

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη(προαιρετικά)
Υλικά για την σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλάκι πάπρικα
200 ml μπύρα
200 ml κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές κάπαρη
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι μέλι


Δημιουργία
Πλένουμε τις μπριζόλες, τις στεγνώνουμε και τις αλείφουμε με το λάδι, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με την ρίγανη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Στρώνουμε τις μπριζόλες σε μια σχάρα και τις ψήνουμε στο γκρίλ να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Μέχρι να ψηθούν φτιάχνουμε την σάλτσα: Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο. 

Σβήνουμε με την μπύρα, ρίχνουμε τον πελτέ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, την κάπαρη και στο τέλος την κρέμα. 

Αφήνουμε να βράσει και να πυκνώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες και γαρνίρουμε με την σάλτσα.


1 Online
Μετοχή


ΚουβένταΕγγραφή συνομιλίας

Πρωτότυπο κείμενο


22 σχόλια:

  1. Μμμμμμ, Μαράκι τέλεια η σάλτσα σου, οπωσδήποτε θα την δοκιμάσω γενικά ψάχνω τέτοιες σάλτσες, φαίνεται λαχταριστή!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νόστιμη Έρη να την δοκιμάσεις!! Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Πολύ ωραία τα υλικά της σάλτσας, πρέπει να ταιριάζουν γευστικά με το κρέας. Αν υπήρχαν και πατατούλες....! Ζητάω πολλά;
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ζητάς πολλά, πατατούλες υπήρχαν, απλά δεν τις έβαλα στο πιάτο!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Μαράκι,
    Την επόμενη φορά που θα το ποιήσεις, στείλε και καμιά πρόσκληση :)
    Γεια στα χέρια σου
    Φιλιά
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να στείλω Γιώργο, δεν είναι κι άσχημη ιδέα!!!θα περάσουμε καλά!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία συνταγή, η σαλτσούλα όλα τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σαλτσούλα είναι λαχταριστή. Πράγματι πιστεύω θα ταιριάζει με όλα τα κρέατα!
    Καλή εβδομάδα Μαράκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ νόστιμη Μαρία μου!!Καλή βδομάδα!!

      Διαγραφή
  6. Σαλτσούλα νόστιμη και εύκολη, ότι πρέπει για να λούσουμε με αυτή οποιοδήποτε κρεατικό!
    Φιλιά Μαρία μου και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη σίγουρα πηγαίνει με πολλά κρεατικά, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  7. Τις λιγουρεύτηκα τις μπριζόλες σου Μαρί! Η σάλτσα πρέπει να κάνει τη διαφορά! Μου λείπει η κάπαρη, αλλά θα πάρω σύντομα για να μπορέσω να φτιάξω αυτήν τη συνταγή.
    Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να την έφτιαξες και να σου άρεσε η σαλτσούλα!!καλή βδομάδα!!

      Διαγραφή
  8. Μαράκι πάρα πολύ ωραία πρέπει να είναι. Επειδή τρώμε πολύ κοτόπουλο στο σπίτι νομίζω πως θα ταιριάζει φανταστικά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω κι εγώ ότι με το κοτόπουλο θα είναι ιδανική!! Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  9. Ουάου!! Θεική! Φαίνεται και από την όψη!
    Το μέλι μου άρεσε πολύ που το προσέθεσες!!

    Φιλιά Μαρί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρυσαυγή, το μέλι απαραίτητο για να σπάει την πικρίλα της μπύρας. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  10. Άχ θέλω και εγώ !
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ καλή, ευχαριστώ, καλή βδομάδα!!

      Διαγραφή
  11. Η μπίρα αφήνει μια πολύ γλυκιά γεύση στο φαγητό όταν το μαγειρέυουμε μέσα σε αυτή. Οι μπριζόλες σου δείχνουν πολύ καλομαγειρεμένες Μαρί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά το έχω διαπιστώσει αυτό, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή