Στην ουσία σήμερα σας δίνω συνταγή για σάλτσα μπύρας, η οποία βέβαια, εκτός από τις μπριζόλες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα κρέατα, κοτόπουλο, μοσχάρι και τα λοιπά.
Ψήνουμε λοιπόν το κρέας που μας αρέσει και το γαρνίρουμε με την σάλτσα. Εγώ αυτή την φορά έψησα μπριζόλες, την επόμενη ίσως κοτόπουλο, συνδυάζεται εξίσου γευστικά!!
Μπριζόλες με σάλτσα μπύρας
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη(προαιρετικά)
Υλικά για την σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλάκι πάπρικα
200 ml μπύρα
200 ml κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές κάπαρη
αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι μέλι
Δημιουργία
Πλένουμε τις μπριζόλες, τις στεγνώνουμε και τις αλείφουμε με το λάδι, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με την ρίγανη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Στρώνουμε τις μπριζόλες σε μια σχάρα και τις ψήνουμε στο γκρίλ να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Μέχρι να ψηθούν φτιάχνουμε την σάλτσα: Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο.
Σβήνουμε με την μπύρα, ρίχνουμε τον πελτέ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, την κάπαρη και στο τέλος την κρέμα.
Αφήνουμε να βράσει και να πυκνώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες και γαρνίρουμε με την σάλτσα.
Μμμμμμ, Μαράκι τέλεια η σάλτσα σου, οπωσδήποτε θα την δοκιμάσω γενικά ψάχνω τέτοιες σάλτσες, φαίνεται λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Είναι νόστιμη Έρη να την δοκιμάσεις!! Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τα υλικά της σάλτσας, πρέπει να ταιριάζουν γευστικά με το κρέας. Αν υπήρχαν και πατατούλες....! Ζητάω πολλά;
Φιλιά.
Δεν ζητάς πολλά, πατατούλες υπήρχαν, απλά δεν τις έβαλα στο πιάτο!!
ΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρα Μαράκι,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά που θα το ποιήσεις, στείλε και καμιά πρόσκληση :)
Γεια στα χέρια σου
Φιλιά
καλή εβδομάδα
Να στείλω Γιώργο, δεν είναι κι άσχημη ιδέα!!!θα περάσουμε καλά!!
ΔιαγραφήΦιλιά.
Πολύ ωραία συνταγή, η σαλτσούλα όλα τα λεφτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σαλτσούλα είναι λαχταριστή. Πράγματι πιστεύω θα ταιριάζει με όλα τα κρέατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Μαράκι:)
Πολύ νόστιμη Μαρία μου!!Καλή βδομάδα!!
ΔιαγραφήΣαλτσούλα νόστιμη και εύκολη, ότι πρέπει για να λούσουμε με αυτή οποιοδήποτε κρεατικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαρία μου και καλή εβδομάδα!
Ερμιόνη σίγουρα πηγαίνει με πολλά κρεατικά, φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΤις λιγουρεύτηκα τις μπριζόλες σου Μαρί! Η σάλτσα πρέπει να κάνει τη διαφορά! Μου λείπει η κάπαρη, αλλά θα πάρω σύντομα για να μπορέσω να φτιάξω αυτήν τη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!
Ελπίζω να την έφτιαξες και να σου άρεσε η σαλτσούλα!!καλή βδομάδα!!
ΔιαγραφήΜαράκι πάρα πολύ ωραία πρέπει να είναι. Επειδή τρώμε πολύ κοτόπουλο στο σπίτι νομίζω πως θα ταιριάζει φανταστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Πιστεύω κι εγώ ότι με το κοτόπουλο θα είναι ιδανική!! Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΟυάου!! Θεική! Φαίνεται και από την όψη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μέλι μου άρεσε πολύ που το προσέθεσες!!
Φιλιά Μαρί μου!
Ευχαριστώ Χρυσαυγή, το μέλι απαραίτητο για να σπάει την πικρίλα της μπύρας. Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΆχ θέλω και εγώ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Είναι πολύ καλή, ευχαριστώ, καλή βδομάδα!!
ΔιαγραφήΗ μπίρα αφήνει μια πολύ γλυκιά γεύση στο φαγητό όταν το μαγειρέυουμε μέσα σε αυτή. Οι μπριζόλες σου δείχνουν πολύ καλομαγειρεμένες Μαρί μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά το έχω διαπιστώσει αυτό, φιλιά πολλά.
Διαγραφή