Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Λαζάνια με κοτόπουλο

Τα λαζάνια τα έχω μαγειρέψει ελάχιστες φορές, μια από αυτές τις φορές ήταν όταν μια μέρα, εκεί που καθόμασταν, μου λέει ο γιός μου!( ο οποίος τότε ήταν 7 χρόνων), μαμά θέλω να μου φτιάξεις λαζάνια!! απόρησα εγώ, που τα ξέρει τα λαζάνια ο μικρός; μπορείτε να φανταστείτε; λοιπόν τα ήξερε από μια παιδική ταινία το "Garfield", όπου ο γάτος ο Garfield έτρωγε λαζάνια και από τις πολλές φορές που είχε δει την ταινία, το είχε εμπεδώσει.
Πάντως μέχρι τώρα παραπονιέται, ότι δεν του φτιάχνω πιο συχνά λαζάνια, γι' αυτό κι εγώ τι να κάνω; τσακίζομαι να προλάβω τις επιθυμίες του.
Άσχετα με όλα αυτά, είναι ένα φαγητό ιδιαίτερο, νόστιμο και πολύ θρεπτικό, που μοιάζει με πίτα κι αυτό εμένα δεν μ' αφήνει ασυγκίνητη γιατί ως γνωστόν..... τρελαίνομαι για πίτες!!
Ας αφήσουμε όμως τις πίτες κι ας εστιάσουμε στα λαζάνια!!


Λαζάνια με κοτόπουλο

Υλικά
600 γρ. κοτόπουλο κιμά ή μοσχαρίσιο
1 πακέτο λαζάνια
1 κουτί ντοματοπολτό
2  κρεμμύδια τριμμένα
125 ml λευκό ξηρό κρασί(1 ποτηράκι του κρασιού)
200 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά (1 κούπα)
1/2  κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. τυρί τριμμένο (κασέρι, γραβιέρα)
αλάτι πιπέρι


Δημιουργία
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα ντομάτας:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και σοτάρουμε άλλα δύο λεπτά.
Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί, την ντομάτα, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε 20 λεπτά.
Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
Σε μεγάλο μακρόστενο πυρέξ απλώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα κέτσαπ διαλυμένη σε μισή κούπα νερό, βάζουμε πάνω από τη σάλτσα μια στρώση λαζάνια, απλώνουμε το 1/3 από το κοτόπουλο, το 1/3 του τυριού και σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση λαζάνια.


Συνεχίζουμε ξανά με τα ίδια υλικά, δηλαδή κοτόπουλο, τυρί.


Σκεπάζουμε με την τρίτη στρώση λαζάνια, καλύπτουμε την τελευταία στρώση με το υπόλοιπο κοτόπουλο, το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Το φαγητό πρέπει να έχει αρκετά υγρά επειδή τα λαζάνια δεν τα έχουμε βράσει και ακόμη πρέπει να προσέξουμε τα λαζάνια να είναι καλυμένα με αρκετό τυρί για να μην σκληρύνουν.
Μπορούμε επίσης να σκεπάσουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να κρατήσει λίγη από την υγρασία του.


Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10-15 λεπτά έτσι ώστε η επιφάνεια του φαγητού να είναι ροδοκόκκινη. 



10 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμο φαγάκι, εγώ πάλι τα φτιάχνω αρκετά συχνά μιας και αρέσουν σε όλους, συνήθως με κιμά, αρακά και μπεσαμέλ.
    Μου δωσες ιδέα με το κοτοπουλάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/11 12:07

    Πολύ έξυπνο αυτό που κάνεις Μαράκι μου !!!!
    φαινεται υπέροχο !!!

    παίρνω μεριδούλα

    φιλια πολλά

    Maria B.
    (βλέπεις ο google δεν με αναγνωρίζει(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο παλιόγατος ο Garfield, μας έχει βάλει κι' εμάς σε μεγάλους μπελάδες! Αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει άδικο ο φουκαράς, ως προς τις επιλογές του :-))
    Φαγάκι νόστιμο και λαχταριστό που γίνεται και πολύ εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το κοτοπουλάκι γίνεται ακόμα πιο ελαφρύ σε σχέση με τον κιμά! Νοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/5/11 19:34

    Φτιάχνω συχνά λαζάνια γιατί μας αρέσουν πολύ....μου έδωσες ιδέα με το κοτοπουλάκι!!
    ΛΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ αν και εγώ τα φτιάχνω σπάνια,τα δικά σου φαίνονται υπέροχα.Μπράβο φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία ιδέα τα λαζάνια με κοτόπουλο...Καλό μήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kalimera maria kai kalo mina!!
    orea sintagi!diaforetiki!me kotopoulo den exo ftiaxi,ftiaxno me kima sixna.tin epomeni fora tha ftiaxo ti diki sou sintagi.
    filia pola!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλενα, πολύ ωραίο θα γίνεται με μπεσαμέλ, θα το δοκιμάσω.

    Μαρία μου σ΄ευχαριστώ και μια και δύο μερίδες.

    Penelope, συμφωνώ απολύτως για τον γάτο και για το φαγητό.

    Κική, ναι η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ φορτωμένο έτσι με το κοτόπουλο και χωρίς μπεσαμέλ.

    Λίλα κι εγώ μάλλον θα τα βάλω στο πρόγραμμα γιατί είναι νόστιμα και κυρίως αρέσουν στον κανακάρη.

    nadia, έλα να τα βάλουμε στο πρόγραμμα μαζί να τα φτιάχνουμε πιο συχνά.

    Eva Z.είναι μια διαφορετική πρόταση. Επίσης καλό μήνα.

    Καλημέρα Βασιλική μου, καλό μήνα. Δοκιμάσε την κι αυτή τη συνταγή, πιστεύω θα σου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας αρέσει πολύ αυτό το φαγάκι αλλά με κοτόπουλο δεν το έχω φτιάξει. Πολύ ωραία η ιδέα σου! Καλό μήνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή