Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα γίνεται αυτή η κρέμα.
Σε 2 λεπτά μόνο είμαστε έτοιμοι να την βάλουμε στο φούρνο, με τόσα λίγα υλικά πετυχαίνουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αντάξιο όλων των προσδοκιών μας, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη καραμέλα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο γρήγορο.
Κρέμα καραμελέ
Υλικά(για 6-8 φορμάκια, ανάλογα με το μέγεθος)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
1 κουτί εβαπορέ γάλα (410 γρ)
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 βανίλια σκόνη
Εγώ χρησιμοποίησα 2 φακελάκια βανίλια ζάχαρη με μαστίχα και το άρωμα της κρέμας ήταν απίστευτο!!
Καραμέλα έτοιμη, 1 - 2 κουταλιές της σούπας περίπου για κάθε φόρμα
Αν θέλουμε να φτιάξουμε:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μια κούπα ζάχαρη με 2 κουταλιές της σούπας νερό και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να λιώσει μέχρι να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι,
1/2 κούπα ζεστό νερό,
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη.
Ανακατεύουμε να διαλυθούν μεταξύ τους και στο τέλος ρίχνουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι.
Προσέχουμε να μην γίνει πολύ σκούρα και μας καεί στην αρχή, γιατί θα μας πικρίσει.
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Καραμελώνουμε τα φορμάκια σε όλη την επιφάνειά τους, κάτω και τις πλευρές τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τα αυγά με τα δύο είδη γάλατα και τις βανίλιες. Το μείγμα πρέπει να είναι ομοιογενές.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, προσεκτικά ρίχνουμε την κρέμα στα καραμελωμένα έτοιμα φορμάκια.
Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα μεγάλο ταψί με πολύ ζεστό νερό να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους των καλουπιών (φορμάκια).
Ψήνουμε για 35-50 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος των καλουπιών (ramequins).
Τα δικά μου που ήταν μικρά έκαναν 35 λεπτά να ψηθούν.
Ελέγχουμε για αυτό το λόγο με ένα μαχαίρι στο κέντρο της κρέμας, πρέπει το μαχαίρι να βγαίνει χωρίς καθόλου υγρά.
Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε προσεκτικά προσέχοντας να μην καούμε. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Μετά από αυτό σερβίρουμε γυρίζοντας την κρέμα πάνω σε ένα πιάτο.
Αν δυσκολευτεί να πέσει η κρέμα στο πιάτο, περνάμε ένα λεπτό μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα ή μια οδοντογλυφίδα αν είναι αντικολλητικά.
Αμάν αμάν αγαπημένο γλυκό που με έμαθε να το φτιάχνω η μανούλα μου.Να είχα τώρα ένα....τέλειο φαίνεται
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά φαίνεται τέλειο...υπέροχο..και εύκολο βασικά!!! Δεν ξέρω γιατί το είχα πάρει ότι θα ήταν δύσκολο γλυκό αυτό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου επιδόρπιο Μαρία Φαίνεται εύκολο με τις οδηγίες σου και θα το προσπαθήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Πολύ ωραία η κρέμα καραμελέ Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερή και ελαφριά. Και εύκολο.
Φιλιά
Λαταριστές οι φωτογραφίες σου. Την εκδοχή με το ζαχαρούχο, δεν την ήξερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωω... σκετη απόλαυση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντύπωση μου έκανε που βάζεις λίγα αυγά, στην δικιά μου βάζω καμιά δεκαριά.
Ξέρω, είναι πολλά, αλλά αυτή τους αρέσει, γιατί γίνεται μου λένε "σφιχτή".
Αλλά και η δικιά σου μια χαρά σφιχτή φαίνεται!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Μαρία το μεσημέρι ήμουν στην πόλη σου κρίμα που δεν ήξερα που να σε βρω να με κεράσεις μια κρέμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω έαν ζαχαρούχο στο ντουλάπι που αναζητά χρήση θα δοκιμάσω.
Καλό απόγευμα.
Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου, δεν το έχω φτιάξει ποτέ! Λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήNadia, πολύ νόστιμη κρεμούλα σου έμαθε η μανούλα, έτσι;
ΑπάντησηΔιαγραφήEva, πανεύκολο θα έλεγα, ειδικά αν έχεις έτοιμο το σιρόπι.
Νίκη, αφού σου αρέσει επιβάλλεται να το προσπαθήσεις.
Μάριον αυτή είναι συνταγή express θα έλεγα και συγχρόνως πολύ γευστική.
para-kelsoscooks,να την δοκιμάσεις είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική.
Έλενα, πολλά αυγά δεν κάνουν καλό, να δοκιμάσεις κι αυτή την εκδοχή.
Ξανθή, πολύ κρίμα!! έπρεπε να με ειδοποιήσεις με σχόλιο να βρεθούμε.
Καλό βράδυ.
Μαρία πως δεν το έχεις δοκιμάσει εσύ; καιρός είναι δεν νομίζεις;θα ανταμειφθούν οι κόποι σου.
Irtha ki egw stin katallili stigmi gia ena apo ta pio agapimena mou glyka! Fainetai apithani! Sou"klevw" ti syntagi..HAHA..Kalo vrady!
ΑπάντησηΔιαγραφήmia xara, χαίρομαι αφάνταστα που μου κλέβεις την συνταγή, καλή επιτυχία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Κάνεις να φαίνεται εύκολο κάτι που νόμιζα δύσκολο!Θα το προσπαθήσω, δεν έχω κάνει ποτέ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερή και ελαφριά κρεμούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και να είχα τώρα μία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜολις ανακαλυψα το ομορφο blog σου. Και η συνταγή σου, τελεια! Περιπου ετσι φτιαχνεται και στην Βραζιλια. Εγω το φτιαχνω σε μεγαλη φορμα.
Πολυ αγαπημενο γλυκο και ευκολο.
Καλο ΣΚ
Αχτίδα ελπίζω να το έφτιαξες και να είδες πόσο εύκολο είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜανουσίνα κυρίως είναι νόστιμη και ξεκούραστη.
Αστέρι, να είχαμε και μια αλλά και δύο καλύτερα!!
adriana, καλώς ήλθες, είναι πάρα πολύ εύκολη και νόστιμη και σε μεγάλη φόρμα δεν την τρως όλη; τουλάχιστον στα μικρά φορμάκια περιορίζεσαι λίγο να μην την καταβροχθίσεις όλη χα χα χα.
Σ' ευχαριστώ πολύ.