Για να φάμε κάπως διαφορετικά τα φασολάκια, αυτός ο τρόπος είναι ο ιδανικός και το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο.
Όλοι έχουμε συνηθίσει το μουσακά με μελιτζάνες, αλλά γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε κι άλλα λαχανικά;
Έπειτα η χρήση της συγκεκριμένης επικάλυψης αποτελεί μια πιο υγιεινή εκδοχή σε σχέση με την μπεσαμέλ και δένει απόλυτα με τα φασολάκια.
Η βροχή βέβαια και σήμερα μας έχει βγάλει από τα νερά μας και δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε? καλοκαιρινά, χειμωνιάτικα φαγητά!!
Ότι και να μαγειρέψουμε όμως εύχομαι το τραπέζι μας να είναι γεμάτο και να μας μαζεύει γύρω του με ζεστασιά.
Μουσακάς φασολάκια
Υλικά
1 κιλό βρασμένα φασολάκια και στραγγισμένα
2 πατάτες κομμένες σε φέτες και περασμένες από το τηγάνι
1 κρεμμύδι τριμμένο
200 γρ. πολτό ντομάτας
2 αυγά
500 γρ. γιαούρτι σακούλας
50 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι πάπρικα
150 γρ. τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, γραβιέρα, κασέρι)
Δημιουργία
Βράζουμε τα πράσινα φασολάκια στον ατμό σε χύτρα ταχύτητας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Τακτοποιούμε σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο βουτυρωμένο ταψί τις πατάτες να καλύψουν τον πάτο. Απλώνουμε πάνω τους τα πράσινα φασολάκια, ανακατεύουμε το κρεμμύδι με την ντομάτα και σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα τα φασολάκια.
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Πολτοποιούμε το σκόρδο, το βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με το γιαούρτι και τα κτυπημένα αυγά.
Με ένα χτυπητήρι ανακατεύουμε, προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από τα φασολάκια, στρώνουμε ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Μαρία πολύ μου άρεσε η ευχή που έκανες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνω τις αγκινάρες μουσακά γιατί όχι και τα φασολάκια;;
Μαρία......
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή....
να εισαστε καλά....ποτε δεν τα σκέφτηκα ετσι τα φασολάκια..
.αλλά ουτε και τις αγγινάρες....
μπραβο.....ευχαριστούμε!!!!!!
Ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα! Θα πρέπει να γίνεται πολύ νόστιμο φαγητό και όλα τα υλικά συνδυάζονται μεταξύ τους αρμονικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι :)
Πολύ ενδιαφέρουσα η αντικατάσταση με τα φασολάκια, μου άρεσε πολύ η ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαράκι!
Πολύ πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σου.Γιάμι γιάμι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ βρε Μαράκι να μην τα είχες ανεβάσει χθες που έφτιαξα φασολάκια!!!! Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά
φιλάκια
πολύ ωραία, δεν ξέρω αν έτυχε να φας κατι παρόμοιο εδώ στα βόρεια,
ΑπάντησηΔιαγραφήη επικάλυψη είναι αυτή που χρησιμοποιούμε Βλάχοι, Μακεδόνες και Θρακιώτες σε πολλά φαγητά μας,
αυτές τις μέρες θα ανεβάσω κάτι παραδοσιακό να δεις πως τα τρώμε οι Βλάχοι κι οι Μακεδόνες και δε διαφέρει και πολύ από αυτή!!!
Αν και δεν τρωω καθολου τα φασολακια, μου φαινεται πολύ ιδιατερη η ιδεα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστό αυτό που λες. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά για μουσακά; Ενδιαφέρουσα συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, πρέπει να γίνεται τέλειο με τις αγκινάρες το φαγητό, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε. Ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήIrida, κι εμείς σ'ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
The Dark Chef, όντως βγαίνει πολύ νόστιμο, σ'ευχαριστώ πολύ.
Φιλάκια Έλενα σ' ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά.
nadia, σ'ευχαριστώ πολύ, χρόνια πολλά.
manousina, δεν πειράζει την άλλη φορά, ευχαριστώ πολύ, φιλάκια.
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, δεν έχει τύχει να φάω, αλλά είμαι σίγουρη ότι και να φας με αυτή την επικάλυψη θα είναι νόστιμο.
Ελπινίκη δοκίμασέ το, ίσως αλλάξεις γνώμη για τα φασολάκια.
para-kelsoscooks, κάθε δοκιμή μας ανοίγει πιστεύω και μια άλλη ενδιαφέρουσα προοπτική.