Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Τάρτα με τυρί camembert

Η ιστορία για την κατασκευή αυτής της τάρτας ξεκίνησε από τότε που δοκίμασα για πρώτη φορά αυτό το τυρί, το camembert.
Φυσικά ήταν στο εξωτερικό που το δοκίμασα, ξέρετε σ' αυτά τα τεράστια μπουφέ του πρωϊνού στο ξενοδοχείο, που έχει όλων των ειδών τα παράξενα τυριά και όχι μόνο... και έκτοτε το έψαξα κι εδώ και το βρήκα σε γνωστό μεγάλο Σ/Μ.
Ήθελα λοιπόν να το βάλω σε κάποια συνταγή και βρήκα αυτή εδώ την ταρτούλα.
Την πρώτη φορά έβαλα μόνο τυρί camembert (2 πακέτα), αλλά βγήκε πάρα πολύ βαριά η τάρτα. Γι' αυτό την δεύτερη φορά την δοκίμασα με 1 πακέτο camembert και κασέρι κι έτσι βγήκε θεωρώ πιο ισορροπημένη.

Υλικά
1 πακέτο τυρί camembert (240 γρ)
200 γρ. κασέρι τριμμένο
120 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
πιπέρι

Για τη ζύμη :
200 γρ.τυρί κρέμα λάιτ
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
360 γρ. αλεύρι
3 κουταλάκια λάδι
4 κουταλιές της σούπας νερό

Δημιουργία 
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το λάδι και ανακατεύουμε να λαδωθεί το αλεύρι. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα ζυμώνοντας κι αν χρειαστεί προσθέτουμε το νερό μέχρι το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό. 

Μαζεύουμε το ζυμάρι σε μια μπάλα και το τοποθετούμε στη μέση ενός βουτυρωμένου ταψιού 30-32 εκ. Με ένα πλαστάκι αρχίζουμε κι ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια και τα τοιχώματα του ταψιού μέχρι τη μέση.

Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι. Καθαρίζουμε το camembert από το άσπρο περιτύλιγμα και το κόβουμε σε κομμάτια.

Στρώνουμε το camembert πάνω στη ζύμη, και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι.

Φτιάχνουμε ένα μείγμα με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το πιπέρι και με αυτό περιχύνουμε την επιφάνεια της τάρτας.

Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.
                                           

11 σχόλια:

  1. Τόσο ωραία υλικά θα είναι πεντανόστιμη τη τάρτα σου! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω κι εγώ ότι καλά έκανες και το συνδύασες με κασέρι, είναι "εντονο" τυρί το camembert!
    Η τάρτα σου φαίνεται υπέροχη!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ λαχταριστή η τάρτα σου Μαρία. Την αντιγράφω και αυτή! Να δω πότε θα τα κάνω όλα αυτά που λιγουρεύομαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά τα τυριά με έχουν καταστρέψει!!! Η τάρτα φαίνεται πολύ νόστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία αγαπάμε αυτό το τυρί πολύ και μ΄αρέσει πολύ και η βάση που έβαλες, θα τη δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγελική μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το τυρί και τις πίτες σε οποιαδήποτε μορφή χαίρομαι να τις φτιάχνω.

    Έλενα ναι είναι πολύ έντονο τυρί και την πρώτη φορά έγινε turbo η τάρτα.

    Μαρία μην την αντιγράφεις μόνο, φτιάχτη είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

    Έλενα αυτά τα τυριά είναι απαραίτητα μέχρι ένα σημείο γιατί έχουν ασβέστιο, πολύτιμο για μας τις γυναίκες, ξέρω εγώ τι σου λέω!!

    Ξανθή, πολύ ωραίο τυρί έτσι; την βάση πραγματικά την λατρεύω, είναι πολύ καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τυρένια τάρτα, μου ακούγεται super!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαράκι δεν το έχω δοκιμάσει το τυράκι, το έχω στην λίστα αυτών που θέλω να δοκιμάσω.... και είναι ωραίος τρόπος να δοκιμαστεί έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολύ λαχταριστή είναι βρε Μαράκι μου η τάρτα σου, μ'εκανες και μου τρέχουν τα σάλια !!!!!!!

    οταν θα έρθω κατά τα μέρη σου για καφέ πλεααααζ να έχεις φτιαξει και μια τέτοια ταρτούλα, οχι ότι είμαι λιχούλα αλλά έτσι για να βρίσκεται βρε παιδί μου!!!χιχιχι

    καλό σ/κ Μαράκι μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mmmm...!!!
    ΤΕΛΕΙΑ Η ΤΑΡΤΑ ΣΟΥ!!!
    ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατερίνα ένα έχω να σου πω, ο γιός μου δύο δύο τα κομμάτια στο σχολείο.

    Μανουσίνα να το δοκιμάσεις ευκαιρία είναι.

    Μαρία έλα εσύ και θα τα κανονίσουμε όλα μην ανησυχείς.

    Georgiaxara, ευχαριστώ , είναι νόστιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή