Άλλη μια αγροτική χρονιά έλαβε τέλος και συγκεκριμένα η δεύτερη καλλιεργητική χρονιά της δικής μου αρώνιας.
Για τις ιδιότητες και τις ωφέλειες της αρώνιας έχω γράψει αναλυτικά σε αυτήν εδώ την ανάρτηση.
Είναι ομολογουμένως ένα φρούτο με σπάνιες ιδιότητες και είναι μεγάλη μου χαρά που κατάφερα να το καλλιεργήσω.
Όλοι ξέρετε φαντάζομαι, ότι οι αγροτικές δουλειές είναι πολύ κοπιαστικές, απαιτούν ιδιαίτερο μόχθο και είναι άκρως εξαρτώμενες από πολλούς παράγοντες, το έδαφος, το κλίμα, οι ασθένειες, οι καιρικές συνθήκες.
Η αγροτική ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη και οι αγροτικές εργασίες την κάνουν ακόμη πιο δύσκολη.
Όλα αυτά βέβαια δεν ήταν καθόλου άγνωστα σε μένα, αφού οι γονείς μου ήταν αγρότες και από μικρό παιδί είχα άμεση επαφή με την επίπονη και κοπιαστική αγροτική δουλειά.
Από αυτή την άποψη είμαι απολύτως προετοιμασμένη, για αυτό τον λόγο θα είμαι περισσότερο δυνατή μπροστά στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην πορεία της αγροτικής μου διαδρομής.
Χαλάρωσε, Σκέψου Θετικά, Τα καλύτερα Έρχονται!!
Θα μπορούσε να πει κανείς σε αυτή την περίπτωση, μα και σε όλες τις περιπτώσεις νομίζω!!
Πριν μερικές μέρες, έλαβα στο e-mail ένα δελτίο τύπου που κίνησε το ενδιαφέρον μου.
Ο λόγος για ένα ιδιαίτερο ποτό, αναψυκτικό, το οποίο λέγεται Tranquini (Τρανκουίνι) και περιέχει εκχυλίσματα από διαλεχτά βότανα, όπως πράσινο τσάι, χαμομήλι, μελισόχορτο και λεβάντα.
Είναι ένα χαλαρωτικό αναψυκτικό που μας βοηθάει να έχουμε θετική σκέψη, ώστε να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία με δύναμη και αισιοδοξία.
Γι'αυτό το λόγο διάλεξα αυτό το super χαλαρωτικό μη αλκοολούχο ποτό, για να συνοδεύσει to super αντιοξειδωτικό μου κέικ, αφού η αντιοξειδωτική ισχύς της αρώνιας, είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε ένα φρούτο.
Χαλάρωσε,
Σκέψου Θετικά, Τα καλύτερα έρχονται!
"Το Tranquini® Positively
Relaxed, το πρώτο απόλυτο μη αλκοολούχο
ποτό χαλάρωσης, ήρθε στην ελληνική αγορά
από την Foodrinco. Με αυτήν την εισαγωγή
η Foodrinco, μέλος του ομίλου επιχειρήσεων
ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ που δραστηριοποιείται στον
τομέα τροφίμων & ποτών, εισάγει μια
νέα κατηγορία στον κλάδο των λειτουργικών
ποτών (functional drinks), τα ονομαζόμενα
χαλαρωτικά ποτά (relaxation drinks), με το άκρως
απολαυστικό Tranquini®.
Το Tranquini® Positively
Relaxed, το νέο relaxation drink, μας προτρέπει
να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία με
θετική σκέψη, να χαλαρώσουμε και να
δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική
οπτική γωνία, ώστε να μπορούμε να
απολαύσουμε έναν πιο θετικό και χαλαρό
τρόπο ζωής.
Το Tranquini®
(προφέρεται: Τρανκουίνι) έχει πάρει
το όνομά του από την αγγλική λέξη
“Tranquility”, που αφορά στην
– πολυπόθητη, στις μέρες μας – κατάσταση
ηρεμίας και γαλήνης. Είναι εμπνευσμένο
από τη φύση και περιέχει ανθρακούχο
νερό από τις Αυστριακές Άλπεις, εκχυλίσματα
από διαλεγμένα βότανα όπως πράσινο
τσάι, χαμομήλι, μελισσόχορτο και λεβάντα,
ενώ έχει εντυπωσιακό έντονο ρουμπινί
χρώμα, που του χαρίζουν οι συμπυκνωμένοι
χυμοί βατόμουρου και καρότου.
Το Tranquini®
είναι μια νέα δροσερή και απολαυστική
επιλογή, που αποτελεί ιδανική παρέα για
χαλάρωση και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό
με άχρηστες θερμίδες, καθώς περιέχει
φρουκτόζη αντί ζάχαρης και έχει μόνο
27kcal ανά 100ml.
Για όλους όσους επιθυμούν να απολαύσουν
το Tranquini® σε ακόμα μεγαλύτερη
ποσότητα, για ακόμη περισσότερη γευστική
απόλαυση και αληθινή δροσιά, εκτός από
τη συσκευασία των 250ml κυκλοφορεί και σε
συσκευασία των 355ml.
Με το μότο του
Tranquini® “Χαλάρωσε,
Σκέψου Θετικά, Τα καλύτερα έρχονται”,
η νέα γευστική πρόταση απευθύνεται σε
όλους όσους επιθυμούν να μειώσουν τα
άγχη και το στρες της καθημερινότητας
και να αποσυμπιέσουν τη ζωή τους από
πίεση και τυχόν προβλήματα. Συγκεκριμένα,
το Tranquini® έρχεται να μας δώσει το κίνητρο
για να αρχίσουμε ξανά να απολαμβάνουμε
έναν πιο ήρεμο και θετικό τρόπο ζωής!
Το Tranquini® αποτελεί
αποτέλεσμα 3 ετών εντατικής έρευνας και
ανάπτυξης από το εξειδικευμένο προσωπικό
της ομώνυμης εταιρείας και παράγεται
στο εργοστάσιο της εταιρείας STARZINGER GmbH
& CO KG στην Αυστρία, που φημίζεται για
την παραγωγή των καλύτερων προϊόντων
στην κατηγορία των αναψυκτικών παγκοσμίως."
Αντιοξειδωτικό κέικ με αρώνια berries
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. κορνφλάουρ (νισεστές)
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
140 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
150 γρ. φρούτα αρώνια ή εν ελλείψει φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Βάζουμε στο μπολ του θερμομίξ όλα τα υλικά εκτός από τα φρούτα.
Ανακατεύουμε 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα φρούτα σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Ψήνουμε 40-45 λεπτά περίπου, δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί μπήγοντας ένα μαχαίρι, το οποίο πρέπει να βγαίνει καθαρό.
Χωρίς το thermomix, κτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ για 4 λεπτά και συνεχίζουμε όπως περιγράφεται.
Όταν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και όπως είναι με την λαδόκολα το βγάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Μαρία να ευχηθώ κι εδώ καλές καλλιέργειες και καλές σοδειές. Ευχαριστώ πολύ για τη καλή σου θέληση να μου χαρίσεις μέρος της σοδειάς σου και έτσι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτούς τους υπέροχους καρπούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φτιάξει κι εγώ κέικ, πειραματίστηκα με μαρμελάδα λικέρ ξίδι και ετοιμάζομαι για νέες δοκιμές.
Πολλά φιλιά
Ευχαρίστησή μου Ξανθή, ευχαριστώ πολύ!! Ελπίζω να ευχαριστηθείς τις δοκιμές!!
ΔιαγραφήΤα κέικ είναι πάντα αγαπημένα, σε οποιαδήποτε παραλλαγή :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσει πολύ το δικό σου φρουτένιο κέικ!
Το δε γιαούρτι δίνει τόσο ωραία υφή και γεύση!
Σε φιλώ!
Έτσι είναι, πολύ αγαπημένα τα κέικ και αυτό ειδικά πολύ νόστιμο!!
ΔιαγραφήΠρέπει να σου πω Μαρία, ότι έβαλα στα αίματα τον μεγάλο άνδρα που παρακολουθεί σεμινάρια γεωπονίας το τελευταίο διάστημα, να μπει και στον κύκλο για την αρώνια και άλλες υπερ-καλλιέργειες. Μπορεί στο τέλος να τα καταφέρουμε και να βρεθούμε ...σε μια αγροτική περιοχή, που ξέρεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ αφράτο το κέικ σου και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η προσθήκη του κορν φλάουερ. Θα το δοκιμάσω στην επόμενη εκδοχή για κέικ κι΄ εγώ με την σειρά μου.
Χαιρετισμούς πολλούς και καλό Σαββατοκύριακο.
Τι ωραία!! Μακάρι να βρεθούμε σαν αγρότες, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον!! Το κέικ με το κορν φλάουερ μου άρεσε κι εμένα, να το δοκιμάσεις!!
Διαγραφή