Αυτά τα κουλουράκια αγαπημένοι μου φίλοι με έχουν καταστρέψει!
Είναι η πολλοστή φορά που τα φτιάχνω μέσα σε λίγες βδομάδες!
Είναι μια παλαιότερη συνταγή, που επέλεξα να την τροποποιήσω και να την αρωματίσω διαφορετικά.
Η διαφορά ομολογώ μεγάλη, ενώ οι τροποποιήσεις λίγες και απλές.
Μερικές φορές ακόμη και μια απειροελάχιστη αλλαγή είναι ικανή να φέρει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.
Όπως και να'χει θα σας συνιστούσα να φτιάξετε διπλή δόση ή και τριπλή καλύτερα για να μπορέσετε να τα χορτάσετε (αν το καταφέρετε).
Φτιάξτε τον καφέ σας και απολαύστε τα!
Κουλουράκια με λεμόνι, μέλι και κανέλα (νηστίσιμα)
Υλικά (40-45 κομμάτια)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ( γεμάτο) μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μέλι
110 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. λάδι ελαφρύ (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο)
60 γρ. ανθρακούχο νερό (σουρωτή)
40 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή λιμοντσέλο
Δημιουργία
Στο μπολ ενός μίξερ (thermomix εγώ), βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί με το μέλι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να μείνει για λίγα λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια σε σχήματα που μας αρέσουν.
Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί με λαδόκολα με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα, κρυώνοντας θα σκληρύνουν και θα γίνουν τραγανά.
Εντάξει ναι, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί αυτά τα κουλουράκια είναι εθιστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέλι, λεμόνι και κανέλα... όταν περιέχουν 3 από τα υπέρ-αγαπημένα μου υλικά δεν γίνεται να μην είναι φανταστικά!
Φιλιά!
Πολύ αγαπημένα υλικά Ερμιόνη και πολύ ταιριαστά με τέτοιο τρόπο που κάνουν την διαφορά!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Θέλεις δηλαδή να καταστρέψεις κι εμάς??? χα χα χαα
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα δείχνουν Μαράκι μου!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Αυτή είναι η ουσία Έλενα να έχω παρέα στην καταστροφή!! Μόνος ούτε στον παράδεισο :)
ΔιαγραφήΦιλιά!
υπεροχαααα!!!μελι και λεμόνι και κανελα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα, ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΠροσωπικά πιστεύω πως αξίζουν σίγουρα την "καταστροφή" σου Mari :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι και για μένα πολύ αγαπητά, αν και συνήθως τα φτιάχνω με πορτοκάλι οπότε και με το λεμόνι νομίζω ότι θα είναι "θανάσιμα"!
Αξίζουν να καταστραφείς!! Δοκιμασέ τα με λεμόνι κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό!
ΔιαγραφήΤι όμορφα κουλουράκια! Τέλεια για βούτες σε σοκολάτα ή καφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒούτες και ξανά βούτες Κατερίνα!
ΔιαγραφήΤα εφτιαξα σε νηστεία! Πραγματικά πεντανόστιμα! Στα μισά έβαλα σουσάμι επάνω... Ευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η αγαπημένη μου νηστίσιμη συνταγή, σ'ευχαριστώ πολύ!!
Διαγραφήκαλησπέρα! Έφτιαξα τα κουλουράκια και είναι πραγματικά πεντανόστιμα. Είχα όμως πρόβλημα στο πλάσιμο.. Έβγαζαν λάδι και η ζύμη έσπαγε εύκολα. Που μπορεί να έκανα λάθος; Οι μόνες αλλάγες που έκανα ήταν ο χυμός και το ξύσμα που έβαλα πορτοκαλιού και το λικέρ που έβαλα άλλο είδος ίδια όμως ποσότητα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Χριστίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως σου έπεσε παραπάνω λάδι; Βέβαια τα νηστίσιμα επειδή δεν έχουν αυγά είναι κάπως πιο ευαίσθητα στο πλάσιμο, θέλουν να σφίγγεις λίγο την ζύμη και να τα πλάθεις μετά απαλά. Πάντως όσες φορές τα έχω φτιάξει δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα!
ΔιαγραφήΤο λεμόνι να το ανακατέψουμε με την σόδα για να αφρισει ή όχι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ συνήθως δεν το κάνω, αλλά αν θέλεις μπορείς να το κάνεις βέβαια χωρίς κανένα πρόβλημα!
Διαγραφήχωρις σουρωτη τι αλλαζει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλάζει ότι δεν θα υπάρχει το ανθρακικό για να γίνουν περισσότερο αφράτα!!
ΔιαγραφήΠραγματικά πεντανόστιμα. Εννοείται ότι φτιάχνω διπλή δόση και όχι μόνο σε περίοδο νηστείας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά μία δόση δεν φτάνει ποτέ!! Ευχαριστώ πολύ!!
ΔιαγραφήΑν τα ανακατεψω με συρμα κ όχι στο μίξερ πειράζει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι καθόλου!!
ΔιαγραφήΥπέροχα! Τα μωρά μου (80 και 94 χρονών) ενθουσιάστηκαν! Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ σκληρά όταν ψηθούν; Μαλακώνουν όταν τα βουτάμε σε οποιοδήποτε ρόφημα;
ΑπάντησηΔιαγραφή