Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πίτσα με τυρί κρέμα και ζύμη γιαουρτιού

Πίτσα η διάσημη και αγαπημένη όλων ανά τον κόσμο!
Έχει τις ρίζες της πολύ παλιά στους Αρχαίους Έλληνες, όταν έψηναν μεγάλα, στρογγυλά και επίπεδα ψωμιά, στα οποία πρόσθεταν διάφορα, όπως ελιές, μπαχαρικά κ.λ.π.
Τελικά κατά τον 18ο αιώνα, αυτή η ιδέα βρήκε το δρόμο της προς την Ιταλία.
Στην Ιταλία τα επίπεδα ψωμιά πωλούνταν στους δρόμους και την αγορά.
Με τον καιρό προστέθηκε η ντομάτα στα υλικά και η ανάμειξη της βασίλισσας Margherita, είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει η πίτσα την μορφή που έχει σήμερα.
Διαβάζοντας εδώ βλέπουμε ότι η πίτσα Μαργαρίτα προήλθε από την αγάπη της βασίλισσας για αυτό το ψωμί. 
Η βασίλισσα κάλεσε τον σεφ Rafaelle Esposito και τον διέταξε να φτιάξει μια δική του επιλογή από πίτσες για να την ευχαριστήσει.
Έτσι ο σεφ για να την τιμήσει έφτιαξε μια πίτσα ειδικά για αυτήν.
Η πίτσα που έψησε ο σέφ είχε ντομάτα, μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό.
Αμέσως έγινε η αγαπημένη της βασίλισσας και πολύ σύντομα όλων των Ιταλών.
Σας μετέφερα στην ουσία την ιστορία που διάβασα ψάχνοντας στο διαδίκτυο, αλλά είναι καιρός νομίζω, να κρατήσουμε την ιστορία στο μυαλό μας και να ψήσουμε την δική μας πίτσα, προσθέτοντας με την σειρά μας τα δικά μας υλικά.
Πίτσα με τυρί κρέμα και ζύμη γιαουρτιού

Υλικά για την ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 φακελάκι μαγιά αποξηραμένη
140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% (1/2 κούπα)
60 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Γέμιση
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
4-5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
80 γρ μανιτάρια σε φέτες
100 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
200 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί χαμηλών λιπαρών

Δημιουργία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, το μέλι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλάτι, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε φτιάχνοντας μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας, αδειάζουμε πάνω την ζύμη, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την ανοίγουμε πολύ εύκολα με το χέρι μας σε στρογγυλό σχήμα (κατά προτίμηση), ώστε να καλύπτει ένα ταψί 34-36 εκατοστά.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας και μεταφέρουμε το φύλλο της ζύμης εκεί.
Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε με την γέμιση της πίτσας.
Απλώνουμε την κέτσαπ στην επιφάνεια της πίτσας, τα κομμάτια της γαλοπούλας, την πιπεριά και το τυρί κρέμα αφήνοντας με ένα κουταλάκι μικρές ποσότητες εδώ κι εκεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την ντομάτα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη στις άκρες και να λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο, αφήνουμε να μείνει 5 λεπτά, την κόβουμε σε 8 τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.

7 σχόλια:

  1. Γεια σου βρε Μαράκι με τις νοστιμιές σου!
    Αν δεν είχα πριν λίγο φάει, θα έπαιρνα αυτό το τελευταίο κομμάτι και θα το έψαχνες ;-)
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαρία από ότι βλέπω η ζύμη έγινε πολύ ωραία ;)

    Τέτοιες πίτσες τρώω κάθε μέρα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζύμη πραγματικά είναι τέλεια! Κι εγώ θα ήθελα να τρώω κάθε μέρα αν γίνεται!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/4/15 10:12

    ΣΕ ΜΗΔΕΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΗΚΕ ...ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ...ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ...ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/2/18 10:55

    πριν βαλετε το γιαουρτι ,αφησατε την μαγια να φουσκωσει ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν άφησα να φουσκώσει, αρκεί το νερό να είναι χλιαρό στους 40 βαθμούς.
      Ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή