Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Γεμιστό σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί


Ένας γευστικός πειρασμός, ήρθε προ ολίγων ημερών, στην σελίδα μου, σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο, με την μορφή φωτογραφίας.
Αποστολέας ο σύζυγος, ο οποίος αρέσκεται συχνά πυκνά να με προκαλεί γευστικά με αυτόν τον τρόπο!
Δεν δέχομαι όλες τις φορές αυτές τις προκλήσεις, αλλά αυτή την φορά κάτι μου έκανε κλίκ!
Πήρα λοιπόν την φωτογραφία και με τον γνωστό τρόπο βρήκα σε ποιον ιστότοπο ανήκει κι έτσι έπεσα εδώ!!
Τέλειο μου φάνηκε μπορώ να πω και αμέσως ξεκίνησα να φτιάχνω την φρατζόλα μου.
Εσείς βέβαια μπορείτε να την πάρετε έτοιμη και θα είναι τότε μια εύκολη υπόθεση.
Μπορεί να σας φαίνεται μπελαλίδικο να γεμίσετε τις σχισμές του ψωμιού, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!
Αρκεί να δοκιμάσεις μόνο μια φορά, για να κολλήσεις με αυτό και να το εντάξεις στις αγαπημένες γευστικές σου συνταγές.
Φανταστείτε αυτή την φρατζόλα σε ένα τραπέζι πολλών ατόμων στο σπιτικό σας, όπου όλοι θα κάνουν βουτιές σε αυτούς τους λαχταριστούς κύβους ψωμιού.
Πραγματικά δεν έχω να πω τίποτα άλλο, παρά μόνο ότι αυτό το ψωμάκι θα στολίζει συχνά το τραπέζι μου!

Γεμιστό σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί

Υλικά
1 μεγάλη φρατζόλα ψωμί 
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
300-350 λευκό τυρί που λιώνει τριμμένο (προβολόνε, τσένταρ, μοτσαρέλα)

Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το ψωμί χιαστί σε κύβους, φροντίζοντας το μαχαίρι να μην κόψει την κόρα της βάσης.
Για να το πετύχουμε αυτό ξεκινάμε από την άκρη κόβοντας λοξές παράλληλες γραμμές και κατόπιν κόβουμε γραμμές δημιουργώντας χι με τις προηγούμενες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την μουστάρδα και τον μαϊντανό (εδώ απουσιάζει γιατί δεν είχα εύκαιρο).

Με ένα κουταλάκι ρίχνουμε αυτό το μείγμα ανάμεσα στα ανοίγματα χ του ψωμιού.

Έχοντας το χέρι μας στην βάση του ψωμιού το σηκώνουμε ελαφρά και αυτό μας διευκολύνει να ανοίξουν οι σχισμές του ψωμιού και να τις γεμίσουμε με το τριμμένο τυρί.

Τυλίγουμε ολόκληρη την φρατζόλα σε 2 φύλλα αλουμινόχαρτο, τα οποία τα έχουμε τοποθετήσει σε σχήμα σταυρού και κλείνουμε μέσα καλά την φρατζόλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, στην συνέχεια βγάζουμε από τον φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή επιτυχία!!


14 σχόλια:

  1. Τι λες παιδί μου!!!
    Αυτό το βάζεις κάτω και το "γονατίζεις" χωρίς καμμία ενοχή :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λόγια είναι περιττά!
    Δεν χρειάζεται να μας πείσεις. Είναι τέλειο. Τα σκορδόψωμα γενικώς μου αρέσουν. Πόσο δε αν έμπεριέχουν και τυρί.
    Και το έκανες και με δικό σου ψωμί? Σούπερ τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρυσαυγή, είναι πολύ δελεαστικό ψωμί!

      Διαγραφή
  3. Τέλειο! Μου έρχεται να φάω την οθόνη μου! Άσε που νομίζω ότι μυρίζω το σκορδάκι με το τυρί και το ελαιόλαδο! Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λαχταριστό ψωμί όντως!!

      Διαγραφή
  4. Τέλεια, άψογη εκτέλεση και λαχταριστό αποτέλεσμα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  5. Καλοφαγάς ο σύζυγος, Μαρία μου και οι νοστιμιές δεν του ξεφεύγουν! Πολύ καλά έκανες που δέχθηκες την πρόκληση! Φαντάζομαι ότι κατευχαριστήθηκε το νόστιμο σκορδόψωμο!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβες πολύ καλά Ειρήνη, είναι περιττό βέβαια να σου πω αν το ευχαριστήθηκε, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!!

      Διαγραφή
  6. Με απλά υλικά γίνονται θαύματα. Το ψωμί μεταμορφώθηκε.
    Πολυ ωραίο Μαρία, τρώγεται άνετα ολόκληρη η φρατζόλα

    Φιλιά
    Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν ριπή οφθαλμού τρώγεται Μάριον, δεν σταματάς μόνο σε δυο μπουκίτσες!

      Διαγραφή
  7. Μπουκιά και συγχωριο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή