Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Creme Brulee με φρούτα του δάσους


Ήρθε λοιπόν η ώρα να φτιάξουμε γλυκάκι, όχι πως πέρασε καιρός δηλαδή, αλλά τέλος πάντων!!
Βέβαια αφορμή για το γλυκάκι αυτό αποτέλεσαν τα καταστήματα zoulovits,  που μου έστειλαν το ωραίο και απολύτως πρακτικό φλόγιστρο για το απαραίτητο καραμέλωμα!!
Γιατί χωρίς φλόγιστρο creme brulee δεν γίνεται αγαπητοί μου φίλοι.
Να ευχαριστήσω λοιπόν τα καταστήματα zoulovits και τον φίλο Πέτρο για την ευγενική τους χορηγία.
Περιττό βέβαια να πω, γιατί μάλλον οι πιο πολλοί το ξέρετε, ότι τα καταστήματα zoulovits έχουν απίστευτη γκάμα προϊόντων για το σπίτι και όχι μόνο!! Εγώ πάλι πρόσφατα ανακάλυψα, ότι έχουν και είδη γάμου!! Πάλι καλά!!ποτέ δεν είναι αργά!!.....να ξαναπαντρευτώ!! χαχαχαχα!! 

Creme Brulee με φρούτα του δάσους

Υλικά
400 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
8 κρόκους αυγών
150 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
Καστανή ζάχαρη για την διακόσμηση

Δημιουργία 
Τοποθετούμε το χτυπητήρι πάνω στα μαχαίρια και βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο. Ρυθμίζουμε 15 λεπτά, 90 βαθμούς, ταχύτητα 3, μέχρι να πήξει η κρέμα.




Παίρνουμε ατομικά μπολάκια και καλύπτουμε την βάση τους με τα φρούτα του δάσους.






Μοιράζουμε πάνω τους την κρέμα, αφήνουμε να κρυώσουν και τις φυλάμε στο ψυγείο.







Όταν χρειαστεί να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο καραμελώνουμε την επιφάνεια.




Χωρίς το thermomix θα σας πω πως θα την φτιάξετε.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Μόλις αρχίσει να αχνίζει και λίγο πριν τον βρασμό, χαμηλώνουμε την φωτιά. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε ένα μπολ τους κρόκους, την ζάχαρη, τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε με μια κουτάλα μέσα στους κρόκους λίγη από την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα των αυγών.
Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα των κρόκων μέσα στην κατσαρόλα και πάνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Αδειάζουμε την κρέμα στα ατομικά μπολάκια με τα φρούτα του δάσους και όταν κρυώσει διατηρούμε στο ψυγείο.
Για το καραμέλωμα εργαζόμαστε όπως αναφέρεται πιο πάνω.
Καλή επιτυχία.

18 σχόλια:

  1. Ωραία η προσθήκη φρούτων του δάσους, δίνουν στο κλασικό αυτό γλυκό μια ιδιαίτερη πινελιά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά τα φρουτάκια ήταν πολύ νόστιμα με την κρέμα μαζί.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Τέλεια η κρεμούλα αλλά και τα γκατζετάκια του Ζούλοβιτς σπέσιαλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άν και έχει αρκετά αυγά, είναι αγαπημένο γλυκάκι η creme brulee!Και αυτή η παραλλαγή με τα φρούτα του δάσους την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει όντως πολλά αυγά, αλλά αυτή είναι η νοστιμιά του!!

      Διαγραφή
  4. Τρελαίνομαι για κρεμ μπρυλέ! Μια ερώτηση, τα αυγα δεν τα καταλαβαίνεις στην συνταγή έτσι; Πάντα έχω έναν φόβο με τους πολλούς κρόκους...
    Τέλεια και η φωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προσωπικά δεν τα καταλαβαίνω, τώρα αν έχεις την έννοια ίσως να επηρεάζεσαι,πάντως είναι καλά ψημένα και δεν υπάρχει πρόβλημα!

      Διαγραφή
  5. Ωραίο το δωράκι Μαρία μου. Μεγεια.

    Τα φρούτα του δάσους που έβαλες κάνουν πολύ ιδιαίτερη και δροσερή την creme brulee.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μάριον, έγινε μια πολύ νόστιμη κρέμα με αυτόν τον συνδυασμό!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Θέλω να απλώσω το κουταλάκι μου να πάρω κουταλίτσα!
    Υπέροχη η κρεμούλα σου Μαράκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάρεις Έλενα και δεν θα σταματήσεις μόνο στο κουταλάκι!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Λατρεμένο γλυκάκι και φαίνεται ότι σου πέτυχε απόλυτα!!! Μπράβο!!!
    Καλορίζικο το δωράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρί, εδώ και καιρό σκεφτόμουν την αγορά ενός τέτοιου φλόγιστρου για ζαχαροπλαστική, μιας και οι κρεμούλες αυτού του είδους, μας αρέσουν! Και από ότι βλέπω, στην δική σου νόστιμη κρεμ μπρυλέ με φρούτα, έκανε πολύ καλή δουλειά, το συγκεκριμένο! Πολλές και....γλυκές νοστιμιές σου εύχομαι, με την βοήθεια του χρηστικού αυτού δώρου.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη είναι απαραίτητο αυτό το εργαλείο, αλλιώς χάνεις την υπέροχη αυτή καραμελένια κρούστα!!
      Ευχαριστώ, φιλιά.
      ,

      Διαγραφή
  9. Ωραια προσθήκη.
    Τρελαίνομαι για αυτο το κρατς που κάνει η καμένη ζαχαρη
    οταν την σπάει το κουταλάκι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή