Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Σπιτική φρέσκια κρέμα γάλακτος στο Thermomix


Σπιτική κρέμα γάλακτος λοιπόν!! με πολύ ευκολία από το πολύτιμο Thermomix!!
Δεν κάνω διαφήμιση στο thermomix, αλλά τι να κάνω; το καλό να λέγεται!!
Έφτιαξα αυτή την κρέμα και χάρηκα πολύ, γιατί την χρησιμοποίησα κιόλας φτιάχνοντας cheesecake!
Ένα είναι σίγουρο, θα αργήσω πολύ να αγοράσω κρέμα γάλακτος.
Υπολογίζεται ότι τα λιπαρά αυτής της κρέμας είναι περίπου 42% όταν γίνει με πλήρες γάλα, μπορούμε όμως να την φτιάξουμε και με γάλα χαμηλών λιπαρών.
Τέλεια φρέσκια κρέμα, την οποία την έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας και με υλικά που έχουμε διαλέξει εμείς!
Φρέσκια κρέμα γάλακτος 

Υλικά για 500 ml 
250 ml πλήρες γάλα (μπορεί να γίνει και με λιγότερα λιπαρά)
250 γρ. ανάλατο βούτυρο

Δημιουργία
Βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε κομμάτια στο κάδο και προγραμματίζουμε 3 λεπτά, 90 βαθμούς, ταχύτητα 1.
Στη συνέχεια κτυπάμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
Με αυτό τον τρόπο γαλακτοματοποιεί το λίπος του βουτύρου μέσα στο ζεστό γάλα κι έτσι έχουμε μια νοστιμότατη φρέσκια κρέμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, αν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε στην μαγειρική.
Αφήνουμε άλλες 4 ώρες (σύνολο 8), αν θέλουμε να την κτυπήσουμε σε σαντιγύ για ζαχαροπλαστική.
Αν βιαζόμαστε και θέλουμε να την κτυπήσουμε άμεσα, αδειάζουμε την ζεστή κρέμα σε ένα επίπεδο πλαστικό δοχείο και αυτό το βάζουμε σε ένα μεγαλύτερο μισογεμισμένο με παγάκια.
Αφού η κρέμα είναι πολύ καλά παγωμένη την κτυπάμε με το μίξερ και σε λιγότερο από ένα λεπτό η κρέμα μας έχει γίνει σαντιγύ!
Καλή επιτυχία!

8 σχόλια:

  1. Ουτε που το ειχα φανταστει! Εχω θερμομιξ και πολλες φορες ξεμενα απο κρεμα γαλακτος! Ευκαιρια λοιπον να την δοκιμασω!
    Ερωτηση: εννοεις φρεσκο γαλα φανταζομαι, οχι εβαπορε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα φρέσκο γάλα, αυτό που λήγει σε 2-3 μέρες. Καιρός λοιπόν να δοκιμάσεις αυτή την δυνατότητα του thermomix!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/8/13 02:48

    πως μπορω να φτιαξω φρεσκια κρεμα εγω που δεν εχω θερμομιξ?καποιος τροπος θα υπαρχει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα υπάρχει τρόπος αν έχεις ένα θερμόμετρο και χρησιμοποιήσεις μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για το ανακάτεμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μίξερ. Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια, αλλά υποθέτω ότι μπορεί να γίνει!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/9/13 13:58

    Μπορούμε αντί βούτυρο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω κάνει, αλλά σκέφτομαι να το κάνω, φαντάζομαι ότι μπορεί να γίνει.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/23 11:47

    Αν χρησιμοποιήσουμε γαλα απο παραγωγό που εχει αν δεν κανω λαθος 10% λιπαρά θα ακολουθήσουμε την ιδια διαδικασία ;;;; Ή θα μειώσουμε το βουτυρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/2/23 11:53

    Αν χρησιμοποιήσουμε γαλα απο παραγωγό που νομιζω εχει 10% λιπαρά θα ακολουθήσουμε την ιδια συνταγη; Δηλαδή χρειαζεται βουτυρο την ιδια ποσοτητα ή λιγοτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή