Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Σεμιφρέντο με γιαούρτι και λεμόνι



Με αυτή την ζέστη τι άλλο να επιθυμούμε, εκτός από ένα παγωτάκι;
Το συγκεκριμένο σεμιφρέντο είναι ιδανικό να μας δροσίσει μέσα στην ζέστη του καλοκαιριού.
Ο Αύγουστος που έρχεται αύριο ολοταχώς, θα μας βάλει στην τελική ευθεία για το τέλος του καλοκαιριού, δυστυχώς!!!
Ας μην το σκεφτόμαστε όμως αυτό κι ας απολαύσουμε αυτό τον μήνα όσο πιο πολύ μπορούμε και με όλες μας τις δυνάμεις!
Βόλτες, θάλασσα, μικρές εκδρομούλες, μεγάλες εκδρομούλες να συνθέτουν τις μέρες του Αυγούστου και απαραίτητο συνοδευτικό, να μας δροσίζει και να μας γλυκαίνει, ένα παγωτάκι!!
Χαρείτε τον Αύγουστο!! γιατί μήνας είναι και περνάει!!

Σεμιφρέντο με γιαούρτι και λεμόνι


Υλικά για 8 μερίδες
3 λεμόνια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150-200 γρ γεμιστή σοκολάτα με φράουλα ή άλλη γέμιση.


Δημιουργία
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα από τα δύο.
Στύβουμε και τα τρια λεμόνια και κρατάμε το χυμό(100 ml περίπου)
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο και το ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, αμέσως το ζαχαρούχο θα αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.


Διπλώνουμε σιγά σιγά την σαντιγύ μέσα στο μείγμα με το γιαούρτι.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.


Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα καλυμμένη με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν παγώσει το ξεφορμάρουμε εύκολα και το κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι αν επιθυμούμε.

18 σχόλια:

  1. Respecttttttttttt!!
    Παει για φτιάξιμο γιατί το βερυκοκάκι μας το εξοντώσαμε σήμερα! Φιλιά Μαρί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Έφη, ο λόχος σου θα κάνει χαρές!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Πω πω!
    Τι εύκολο και κολασμένο γλυκάκι είναι αυτό.
    Έχει φοβερή υφή και μου αρέσει που δεν περιέχει αυγά.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ εύκολο Ερμιόνη και νόστιμο!
      Φιλια πολλά!!

      Διαγραφή
  3. Το ζαχαρούχο όντως πήζει με το λεμόνι και γίνεται σαν κρέμα. Τι ωραία και πανεύκολη συνταγή! Και η προσθήκη της γεμιστής σοκολάτας καταπληκτική ιδέα. Φαντάζομαι γεμιστή σοκολάτα με κρέμα λεμονιού (αν βρούμε) ή με πορτοκάλι θα πηγαίνει εξίσου!
    Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνεται μια χημική αντίδραση εκεί με το ζαχαρούχο! Δεν έχω δει γεμιστή με λεμόνι, αλλά όντως θα πηγαίνει πολύ!

      Διαγραφή
  4. Δροσερό και σκανδαλιστικό το γλυκό σου Mari μου.
    Η γεμιστή σοκολάτα με τη φράουλα κάνει δε, πολύ ωραία αντίθεση στο όλο "look".
    Καλό μήνα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Πηνελόπη, η γεμιστή σοκολάτα τελικά ταιριάζει πολύ, σαν πρώτη φορά μου άρεσε πολύ!

      Διαγραφή
  5. Γιάμι!!!!!!!!!
    Υπέροχο!
    Καλό μήνα Μαράκι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Έλενα, να είσαι καλά! Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Πολύ λαχταριστό! Καλό μήνα Μαράκι! Να περνάς καλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαράκι μου, επίσης. Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχοοοοο! Πρωτότυπος συνδυασμός και νοστιμότατο!!!!!!
    Μπράβο Μαρία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κική μου, πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα. Με παρέσυρε η Σκοτεινή κουζίνα και αφού το είδα χτες στην ανάρτηση της είπα να το κάνω.
    Βρίσκεται στην κατάψυξή μου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, η σκοτεινή κουζίνα παρασύρει! με την καλή έννοια!

      Διαγραφή
  9. Το έκανα το Σεμιφρέντο σου.
    Υπέροχο !!!!! Δροσιστικό !!!! Ελαφρύ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!! Σ'ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή