Με αυτή την ζέστη τι άλλο να επιθυμούμε, εκτός από ένα παγωτάκι;
Το συγκεκριμένο σεμιφρέντο είναι ιδανικό να μας δροσίσει μέσα στην ζέστη του καλοκαιριού.
Ο Αύγουστος που έρχεται αύριο ολοταχώς, θα μας βάλει στην τελική ευθεία για το τέλος του καλοκαιριού, δυστυχώς!!!
Ας μην το σκεφτόμαστε όμως αυτό κι ας απολαύσουμε αυτό τον μήνα όσο πιο πολύ μπορούμε και με όλες μας τις δυνάμεις!
Βόλτες, θάλασσα, μικρές εκδρομούλες, μεγάλες εκδρομούλες να συνθέτουν τις μέρες του Αυγούστου και απαραίτητο συνοδευτικό, να μας δροσίζει και να μας γλυκαίνει, ένα παγωτάκι!!
Χαρείτε τον Αύγουστο!! γιατί μήνας είναι και περνάει!!
Σεμιφρέντο με γιαούρτι και λεμόνι
Υλικά για 8 μερίδες
3 λεμόνια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150-200 γρ γεμιστή σοκολάτα με φράουλα ή άλλη γέμιση.
Δημιουργία
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα από τα δύο.
Στύβουμε και τα τρια λεμόνια και κρατάμε το χυμό(100 ml περίπου)
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο και το ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, αμέσως το ζαχαρούχο θα αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα καλυμμένη με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Όταν παγώσει το ξεφορμάρουμε εύκολα και το κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι αν επιθυμούμε.
Respecttttttttttt!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαει για φτιάξιμο γιατί το βερυκοκάκι μας το εξοντώσαμε σήμερα! Φιλιά Μαρί μου!
Ευχαριστώ Έφη, ο λόχος σου θα κάνει χαρές!! Φιλιά!!
ΔιαγραφήΠω πω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εύκολο και κολασμένο γλυκάκι είναι αυτό.
Έχει φοβερή υφή και μου αρέσει που δεν περιέχει αυγά.
Φιλιά
Είναι πολύ εύκολο Ερμιόνη και νόστιμο!
ΔιαγραφήΦιλια πολλά!!
Το ζαχαρούχο όντως πήζει με το λεμόνι και γίνεται σαν κρέμα. Τι ωραία και πανεύκολη συνταγή! Και η προσθήκη της γεμιστής σοκολάτας καταπληκτική ιδέα. Φαντάζομαι γεμιστή σοκολάτα με κρέμα λεμονιού (αν βρούμε) ή με πορτοκάλι θα πηγαίνει εξίσου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα!
Γίνεται μια χημική αντίδραση εκεί με το ζαχαρούχο! Δεν έχω δει γεμιστή με λεμόνι, αλλά όντως θα πηγαίνει πολύ!
ΔιαγραφήΔροσερό και σκανδαλιστικό το γλυκό σου Mari μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γεμιστή σοκολάτα με τη φράουλα κάνει δε, πολύ ωραία αντίθεση στο όλο "look".
Καλό μήνα εύχομαι.
Επίσης Πηνελόπη, η γεμιστή σοκολάτα τελικά ταιριάζει πολύ, σαν πρώτη φορά μου άρεσε πολύ!
ΔιαγραφήΓιάμι!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο!
Καλό μήνα Μαράκι, φιλιά!
Επίσης Έλενα, να είσαι καλά! Φιλιά!
ΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό! Καλό μήνα Μαράκι! Να περνάς καλά:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Μαράκι μου, επίσης. Φιλιά!
ΔιαγραφήΥπέροχοοοοο! Πρωτότυπος συνδυασμός και νοστιμότατο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαρία μου!!!
Ευχαριστώ Κική μου, πολλά φιλιά!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα. Με παρέσυρε η Σκοτεινή κουζίνα και αφού το είδα χτες στην ανάρτηση της είπα να το κάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρίσκεται στην κατάψυξή μου.
Φιλιά
Έτσι είναι, η σκοτεινή κουζίνα παρασύρει! με την καλή έννοια!
ΔιαγραφήΤο έκανα το Σεμιφρέντο σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο !!!!! Δροσιστικό !!!! Ελαφρύ !!!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!! Σ'ευχαριστώ πολύ!!
Διαγραφή