Ο Αύγουστος καλά κρατεί κι εύχομαι να είναι μακρύς ακόμα!!
Καλύτερα θα έλεγα να μην τελειώσει ποτέ, αν και μας έχει τρελάνει στους αέρηδες!!
Έλειψα κι εγώ λιγάκι όπως σχεδόν όλος ο κόσμος αυτή την εποχή, για να γεμίσουμε τις μπαταρίες!!
Αλλά τις γεμίζουμε, τις γεμίζουμε κι όλο αφόρτιστες είναι, τέλος πάντων!! Η αλήθεια είναι, ότι είμαι ανικανοποίητη με τις διακοπές, ποτέ δεν μου φθάνουν!!
Καιρός λοιπόν να αράξουμε για λίγο στο σπίτι, για καμιά βδομάδα δηλαδή και να σας κεράσω κι εκείνο το γλυκό για την γιορτή μου, μιας και το είχα προγραμματισμένο.
Cheese cake βέβαια, αλλά η σοκολάτα δεν λείπει, σερβιριστείτε!!
Τούρτα cheese cake με σοκολάτα και ρυζογκοφρέτα
Υλικά για την βάση250 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια( ή 200 γρ. κουβερτούρα + 50 γρ. λευκή)
1/3 της κούπας ινδοκάρυδο
2 κούπες τριμμένη (με το χέρι) ρυζογκοφρέτα
Για την κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή σπιτική κρέμα γάλακτος
340 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ, ζάχαρη άχνη
40 γρ. κακάο
25 γρ. γάλα σε σκόνη
200 ml γάλα
1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης (10 γρ.)
Ιδέα από εδώ
Δημιουργία
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 22-24 εκατοστά με αποσπώμενο τοίχωμα και στρώνουμε στον πάτο του λαδόκολλα.
Τοποθετούμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την λιώνουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, τις ρυζογκοφρέτες τριμμένες με το χέρι πολύ καλά να μην έχουν μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί με την λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με την πλάτη ενός κουταλιού.
Βάζουμε το ταψί μέσα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση (μισή ώρα περίπου).
Ετοιμάζουμε την γέμιση, κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα άλλο μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και το κτυπάμε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Τοποθετούμε την ζελατίνη σε ένα φλυτζάνι με 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό για να μαλακώσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα, το κακάο και το γάλα σε σκόνη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά και προσθέτουμε την ζελατίνη ανακατεύοντας για να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα με το γάλα στο τυρί κρέμα και κτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο.
Ρίχνουμε στο σοκολατένιο πλέον μείγμα την κτυπημένη σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενσωματωθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με την παγωμένη ρυζογκοφρέτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Για να το ξεφορμάρουμε περνάμε την λεπίδα ενός μαχαιριού γύρω στα τοιχώματα και προσεκτικά βγάζουμε το στεφάνι.
Διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας ή πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!
Καλή απόλαυση!!
Μαρη μου δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να ικανοποιηται με τις διακοπες τοσο ωστε να τις βαρεθει. Φυσιολογικοτατη σε βρισκω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σε χαιρομαστε λοιπον! Χρονια πολλα! Το γλυκο το βρησκω πολυ πρωτοτυπο οσον αφορα στη βαση του και εξτρα σοκολατενιο οσον αφορα στη γεμιση! Υπεροχη ιδεα για κερασμα.
Σε φιλω πολυ!
kalispera maraki !!euxome xronia polla gia ti giorti sou!!teliosan kai esena oi diakopes!!ego idi vriskome stockholmi!!to glyko sou yperoxo!!!orea idea me ti rizogofreta sti vasi tha tin dokimaso!!na ise panta kala!!ta xeretismata mou stelno!!filia polla!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι όπως είναι μεγάλο στις φωτογραφίες μου έρχεται να.. ορμίσω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά και Καλά κοριτσάκι!!!
Πολυ ωραιο γλυκακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρονια Πολλα για την γιορτη σου!
Ωραιότατη ιδέα!Μου αρέσει η προσθήκη ρυζογκοφρέτας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!