Δεν ξέρω αν σας το έχω πει, αλλά τρελαίνομαι για τέτοιου είδους φαγητά που περιέχουν αυγά, νόστιμα λαχανικά και τυριά.
Ένα είδος ομελέτας, το οποίο έχει την εμφάνιση της πίτας και είναι γευστικό και θρεπτικό.
Αντί να χρησιμοποιήσω σφολιάτα, προτίμησα να φτιάξω ένα ζυμαράκι κουρού με τα χεράκια μου. Η δόση που σας δίνω πιο κάτω στον σύνδεσμο(πατήστε εκεί που λέει "φύλλο κουρού") είναι μεγάλη και έφτιαξα την μισή δόση, αλλά και από αυτή χρησιμοποίησα την μισή ζύμη, τα υλικά της γέμισης βλέπετε είναι για μικρό ταψάκι(25 cm περίπου). Αν διπλασιάσετε όμως τα υλικά της γέμισης θα χρησιμοποιήσετε όλη την ζύμη, σε ένα μεγαλύτερο ταψί.
Πίτα σφουγγάτο με μελιτζάνες
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας( χρησιμοποίησα "φύλλο κουρού" , που έφτιαξα μόνη μου)
2 μελιτζάνες αργίτικες κομμένες σε μικρά κομμάτια(μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκια)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
100 γρ.γραβιέρα τριμμένη
70 γρ.κασέρι
80 γρ. φέτα σε κομμάτια
αλάτι-πιπέρι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο για το ταψί
Πίτα σφουγγάτο με μελιτζάνες
Δημιουργία
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι μαζί με τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
Όταν κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Μεταφέρουμε το μείγμα της μελιτζάνας σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τα τυριά και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας ή κουρού σε ένα μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ, φροντίζοντας να ανέβει στα τοιχώματα και απλώνουμε από πάνω το μείγμα που φτιάξαμε.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και η ζύμη.
Τροποποιημένη συνταγή από το βιβλίο"Μαγειρεύω Ελληνικά"
Κι εμένα μου αρέσουν οι πιτούλες.....με λαχανικά ακόμη περισσότερο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λαχανικά δίνουν πάντα μια διαφορετική γευστική νότα. Φιλιά.
ΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα μου αρέσουν πολύ τα πιάτα που συνδυάζουν τα συστατικά που προανέφερες!! Ωραιότατη η πιτούλα σου, πολύ θρεπτική και χορταστική!
Η τελευταία φωτογραφία με την όμορφα ψημένη επιφάνεια, με κάνει να θέλω να κάνω βουτιά στην οθόνη!
Φιλιά!
Σίγουρα εμείς σαν Τοξότες έχουμε τα ίδια γευστικά ενδιαφέροντα.Φιλιά.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Μαρία, με μια περίπου τέτοια γέμιση μελιτζάνας κάνω τάρτα και είναι νοστιμότατη
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Ξανθή σίγουρα δεν θα έχουν και πολύ διαφορά οι συνταγές. Φιλιά
ΔιαγραφήΜαράκι μου δείχνει νοστιμότατη!Πολύ λαχταριστή!Και σε ποιον δεν αρέσουν οι πίτες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Σίγουρα σε όλους αρέσουν οι πίτες, είναι εξάλλου μια πλήρης τροφή! Φιλιά.
ΔιαγραφήΩραιότατη φαίνεται και καλόψημένη Mari μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Πηνελόπη!!
ΔιαγραφήΤι νόστιμη που δείχνει Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η μελιτζάνα με την φέτα θα κάνουν υπέροχο συνδυασμό!
Φιλιά!
Είναι είναι!! Έλενα, η μελιτζάνα με την φέτα κάνουν πολύ καλή παρέα. Φιλιά.
ΔιαγραφήΜου αρέσουν και εμένα αυτού του είδους οι πίτες Μαρί μου και το φύλλο σου φαίνεται πολύ τραγανό! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένες πίτες!! το φύλλο αυτό γίνεται πολύ νόστιμο και τραγανό!!
ΔιαγραφήΦιλιά
Πολύ ωραία έγινε η ζύμη σου Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα μου αρέσουν αυτές οι συνταγές.
Εβαλες και τα τυρακια μέσα και τα μυρωδικά κι έγινε μούρλια.
Φιλιά πολλά
Ευχαριστώ Μάριον, η γέμιση όντως είναι πολύ αρωματική!! Φιλιά.
ΔιαγραφήΑχ, αυτές οι πίτες είναι οι καλύτερες! Και επειδή εμένα δε μου τρώνε τα αγόρια τις μελιτζάνες, δε μου στέλνεις δυο τρία κομματάκια;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ Μαρία, τα αγόρια σου τρώνε κολοκυθάκια; μπορείς να βάλεις αντί για μελιτζάνα.
ΔιαγραφήΠολύ καλά έκανες και έφτιαξες δικό σου φύλλο! Φαίνεται τέλεια η πιτούλα! Ειδικά η τελευταία φωτογραφία είναι πρόκληση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Να είσαι καλά, πάντα το χειροποίητο είναι το καλύτερο!! καλό βράδυ.
ΔιαγραφήΔεν είσαι η μόνη που τρελαίνεσαι για τέτοια! και εγώ φάν είμαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Το περίμενα!!!Καλό βράδυ.
ΔιαγραφήΑπό τις ωραίες και νόστιμες, σπιτικές πίτες, Μαρία. Το βλέπεις και μόνο από τα υλικά της! Δεν της λείπει τίποτα!! Ωραία η εμφάνιση της πίτας σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Ευχαριστώ Ειρήνη, πίτα για όλες τις ώρες!!
ΔιαγραφήΦιλιά
Εξαιρετική πρόταση, νοστιμότατη και λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ οι ομελέτες/τάρτες. Να είσαι καλά.
Φιλάκια.
Ευχαριστώ πολύ, κι εσύ να είσαι καλά!!
Διαγραφήi was the looking for the same and related info, what you describe on your article. And found you through google search. Its helps me a lots and i understood that you are one of skill article writer/ blogger. I have book marked your blog and hope to visit again to learn more. Thanks for your valuable efforts and time.
ΑπάντησηΔιαγραφή