Παγωτό σοκολάτα έχει σήμερα, αφού έπιασαν γερά οι ζέστες και είναι άκρως δροσιστικό και απαραίτητο!!
Μια συνταγή από τον διάσημο Γάλλο σεφ Christophe Felder αποφάσισα να φτιάξω και η επιλογή μου φαίνεται ότι αποτέλεσε μια απόλυτα ευχάριστη γευστική έκπληξη στην ομήγυρη!!!
Δεν θα πω πολλά λόγια, γιατί πρέπει να κάνετε έργα, να φτιάξετε το παγωτό εσείς!! Όσο για μένα βρίσκομαι αλλού τώρα, με έχει συνεπάρει το καλοκαίρι και δεν μαζεύομαι!! θάλασσα, βολτούλες και τα καλύτερα έρχονται.
Άντε και λίγη αισιοδοξία δεν βλάπτει και δεν έβλαψε κανέναν.
Υλικά
400 γρ γάλα πλήρες
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
30 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
110 γρ μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα
Δημιουργία
Βράζουμε το γάλα με το κορν φλάουερ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθούν.
Στη συνέχεια, αφού κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για μια ολόκληρη νύχτα.
Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει.
Σημείωση: Η ζάχαρη είναι σχετικά λίγη, αν θέλετε το παγωτό σας πιο γλυκό βάλτε λίγο παραπάνω. Επίσης αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βγάζετε το παγωτό 2-3 φορές από την κατάψυξη ανα μια ώρα και το κτυπάτε με το μίξερ.
Καλή επιτυχία.
Μια συνταγή από τον διάσημο Γάλλο σεφ Christophe Felder αποφάσισα να φτιάξω και η επιλογή μου φαίνεται ότι αποτέλεσε μια απόλυτα ευχάριστη γευστική έκπληξη στην ομήγυρη!!!
Δεν θα πω πολλά λόγια, γιατί πρέπει να κάνετε έργα, να φτιάξετε το παγωτό εσείς!! Όσο για μένα βρίσκομαι αλλού τώρα, με έχει συνεπάρει το καλοκαίρι και δεν μαζεύομαι!! θάλασσα, βολτούλες και τα καλύτερα έρχονται.
Άντε και λίγη αισιοδοξία δεν βλάπτει και δεν έβλαψε κανέναν.
Παγωτό με μαύρη σοκολάτα
Υλικά
400 γρ γάλα πλήρες
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
30 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
110 γρ μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα
Δημιουργία
Βράζουμε το γάλα με το κορν φλάουερ, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθούν.
Στη συνέχεια, αφού κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για μια ολόκληρη νύχτα.
Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει.
Σημείωση: Η ζάχαρη είναι σχετικά λίγη, αν θέλετε το παγωτό σας πιο γλυκό βάλτε λίγο παραπάνω. Επίσης αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βγάζετε το παγωτό 2-3 φορές από την κατάψυξη ανα μια ώρα και το κτυπάτε με το μίξερ.
Καλή επιτυχία.
Ηρθα να κεραστώ παγωτάκι Μαρί ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περνάς όπου και αν βρίσκεσαι !
Φιλιά
Ευχαριστώ, να περνάς καλά κι εσύ!! Φιλιά.
ΔιαγραφήΤο παγωτάκι σου δείχνει απίστευτα σοκολατένιο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κορν φλάουρ δεν έχω επιχειρήσει να φτιάξω παγωτό, η συνταγή πολύ ενδιαφέρουσα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Είναι πολύ σοκολατένιο Έλενα, ευχαριστώ, πολλά φιλιά.
ΔιαγραφήΜαράκι μου αρέσει πάρα πολύ η μαύρη η σοκολάτα και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχει καταπληκτική υφή, θα το δοκιμάσω !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Να το κάνεις Ελένη, δεν είναι πολύ γλυκό και η σοκολάτα είναι έντονη.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Μαρία μου...τί υπέροχο παγωτό είναι αυτό;;;;;;;;; Τρελλάθηκα... θέλω μια μπάλααααααααα!!! Τί να πώ για τη φωτό...μιλάει!!!!!!!!!! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Κική, να κεράσω και μια μπάλα και δύο!!Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΑυτό το θέλω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΨόφιος για σοκολάτα, Χειμώνα - Καλοκαίρι!!!
Καλά να περνάς, όπου κι αν είσαι!
Καλή σου Μέρα!
Δύσπιστε της σοκολάτας είμαστε όλοι υπέρμαχοι πιστεύω!!εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων βέβαια!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Μαρία μου καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίνοντας από τα υλικά, το παγωτό σου πρέπει να έγινε υπέροχο!
Με κορν φλάουρ έφτιαξα κι εγώ παγωτό και παρόλο που ήμουν επιφυλακτική, είδα ότι είχε πολύ ωραία και κρεμώδη υφή!
Επίσης έχω μια αδυναμία στα παγωτά που γίνονται με φρέσκο γάλα!
Φιλιά!
Ερμιόνη κι εγώ πρώτη φορά νομίζω έφτιαξα με κορν φλάουερ, αλλά εμπιστεύομαι τον σεφ και σίγουρα το φρέσκο γάλα είναι ιδανικό!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Μαρία αν και δεν είμαι φαν του παγωτού αυτό μ΄άρεσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και να περνάς καλά!!
Είναι ελαφρύ, ίσως γι'αυτό Ξανθή. Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΓια τους chocoholics ιδανικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολατένιο πέρα για πέρα Κική.
ΔιαγραφήΤέλειο Μαράκι, φαίνεται υπέροχο! Να περνάς καλά, καλό καλοκαίρι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρη ευχαριστώ, κι εσύ να περνάς καλά εκεί στα ξένα!!Φιλιά.
ΔιαγραφήΑχ είδα παγωτό με μαύρη σοκολάτα και ήρθα τρέχοντας.Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν έχω φτιάξει παγωτό.Μήπως τελικά ήρθε η ώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθε η ώρα Νάντια!! ήρθε η ώρα!! Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΜαρί,σοκολατένιο και ελαφρύ,αφού δεν έχει καθόλου αυγά-μμμ σκέτος πειρασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έρθεις βολτίτσα στην παραλία μας,έλα να βρεθούμε.Θα ρωτήσεις και θα σου πουν,που βρίσκομαι.
Φιλιά!
Είναι ελαφρύ παγωτό, χωρίς αυγά!! Θα έρθω οπωσδήποτε Ελένη στην παραλία σας, πολλές φορές την προτιμούμε, οπότε θα βρεθούμε.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Γνωστή σοκολατοφάγος δεν θα μπορούσα να πω όχι σ'αυτό το τέλειο παγωτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ το ίδιο Κατερίνα, αδυναμίες είναι αυτές!! Φιλιά.
ΔιαγραφήΚαι παγωτό και σοκολάτα..το καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το παγωτό σου Μαρία μου. Θα το έχω υπόψη.
Οσο για το άλλο...να μην μαζεύεσαι καθόλου...χιχι :)
Φιλιά πολλά
Ευχαριστώ Μάριον!! δεν μαζεύομαι με τίποτα κι όσο πάω χειροτερεύω!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.