Σοκολάτα!!!!περιέχει!!!λοιπόν!!!, που όταν αισθανόμαστε την χαρακτηριστική γεύση της στο στόμα μας, το μυαλό μας πλημμυρίζει από ευχάριστα συναισθήματα.
Δεν είναι καθόλου περίεργο, πως η σοκολάτα ισοδυναμεί στο μυαλό μας με αγάπη και ασφάλεια.
Όταν κάποιος νοιώθει ασφάλεια μειώνεται το άγχος!!
Όταν κάποιος νοιώθει ότι τον αγαπούν μειώνεται η θλίψη και η στεναχώρια!!
Μάλιστα η σοκολάτα είναι μια από τις πρώτες γευστικές απολαύσεις στην ζωή μας, αφού μετά τον πρώτο χρόνο, σχεδόν όλα τα παιδιά θα δοκιμάσουν σοκολάτα.
Οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, προσφέρουν σοκολάτα στο παιδί κι έτσι η σοκολάτα αποτελεί μια γευστική απόλαυση, που προέρχεται από αγαπημένα πρόσωπα.
Προσωπικά έχω να πω, πως όταν έκλαιγα μικρή, οι γονείς μου μου έδιναν σοκολάτα. Μιλάμε για πολύ σοκολάτα!!!για να με κάνουν ευτυχισμένη φυσικά!! Αλλά τα γαστρεντερικά προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν μετά από τόση σοκολάτα!!!
Απολαμβάνουμε λοιπόν την σοκολάτα με μέτρο, γιατί ενώ έχει ξεχωριστές ευεργετικές ιδιότητες, η υπερβολή θα μας οδηγήσει να γευτούμε την πικρή πλευρά του χαρακτήρα της!!!
Πάντως τυλιγμένη σ' αυτή την ομολογουμένως!!υπέροχη αφράτη ζύμη, θα σας οδηγήσει σίγουρα να πλέε τε σε πελάγη ευτυχίας.
Υλικά
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ μαγιά ξηρή (1,5 φακελάκι)
100 ml γάλα
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
80 γρ ζάχαρη
Δημιουργία
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρώς, ώστε να γίνει χλιαρό (40 βαθμούς) και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
Λειτουργούμε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα και την μαγιά.
Ρίχνουμε στον κάδο ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο, ενώ το μίξερ δουλεύει, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Θα πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και αδειάζουμε εκεί την ζύμη, απλώνουμε με το χέρι μας σε φύλλο όχι πολύ λεπτό και την κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε σε φυλλαράκι με το χέρι.
Τοποθετούμε στην μια άκρη κομμάτια σοκολάτας (ή μαρμελάδα αν θέλουμε) και το διπλώνουμε σε ρολό με προσοχή γιατί η ζύμη είναι μαλακή.
Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί με λαδόκολα, αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν.
Ανακατεύουμε έναν κρόκο αυγού με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κρουασάν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση: Αν κάνετε μικρά κρουασάν θα βγουν περίπου 24-26 κομμάτια, αν κάνετε μεγάλα όπως εγώ, θα βγουν τα μισά περίπου.
Δεν είναι καθόλου περίεργο, πως η σοκολάτα ισοδυναμεί στο μυαλό μας με αγάπη και ασφάλεια.
Όταν κάποιος νοιώθει ασφάλεια μειώνεται το άγχος!!
Όταν κάποιος νοιώθει ότι τον αγαπούν μειώνεται η θλίψη και η στεναχώρια!!
Μάλιστα η σοκολάτα είναι μια από τις πρώτες γευστικές απολαύσεις στην ζωή μας, αφού μετά τον πρώτο χρόνο, σχεδόν όλα τα παιδιά θα δοκιμάσουν σοκολάτα.
Οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, προσφέρουν σοκολάτα στο παιδί κι έτσι η σοκολάτα αποτελεί μια γευστική απόλαυση, που προέρχεται από αγαπημένα πρόσωπα.
Προσωπικά έχω να πω, πως όταν έκλαιγα μικρή, οι γονείς μου μου έδιναν σοκολάτα. Μιλάμε για πολύ σοκολάτα!!!για να με κάνουν ευτυχισμένη φυσικά!! Αλλά τα γαστρεντερικά προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν μετά από τόση σοκολάτα!!!
Απολαμβάνουμε λοιπόν την σοκολάτα με μέτρο, γιατί ενώ έχει ξεχωριστές ευεργετικές ιδιότητες, η υπερβολή θα μας οδηγήσει να γευτούμε την πικρή πλευρά του χαρακτήρα της!!!
Πάντως τυλιγμένη σ' αυτή την ομολογουμένως!!υπέροχη αφράτη ζύμη, θα σας οδηγήσει σίγουρα να πλέε τε σε πελάγη ευτυχίας.
Κρουασάν σοκολάτα με εύκολο τρόπο
Υλικά
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ μαγιά ξηρή (1,5 φακελάκι)
100 ml γάλα
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
80 γρ ζάχαρη
Δημιουργία
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρώς, ώστε να γίνει χλιαρό (40 βαθμούς) και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
Λειτουργούμε το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα και την μαγιά.
Ρίχνουμε στον κάδο ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο, ενώ το μίξερ δουλεύει, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Θα πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και αδειάζουμε εκεί την ζύμη, απλώνουμε με το χέρι μας σε φύλλο όχι πολύ λεπτό και την κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε σε φυλλαράκι με το χέρι.
Τοποθετούμε στην μια άκρη κομμάτια σοκολάτας (ή μαρμελάδα αν θέλουμε) και το διπλώνουμε σε ρολό με προσοχή γιατί η ζύμη είναι μαλακή.
Ανακατεύουμε έναν κρόκο αυγού με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κρουασάν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση: Αν κάνετε μικρά κρουασάν θα βγουν περίπου 24-26 κομμάτια, αν κάνετε μεγάλα όπως εγώ, θα βγουν τα μισά περίπου.
Φαίνονται λαχταριστά!Πόσο γάλα χρησιμοποιείς όμως για τη μαγιά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ, το πρόσθεσα γιατί είχε ξεχαστεί!!
ΔιαγραφήΑυτα δεν γίνονται στο θερμομιξ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως και γίνονται όπως και οι άλλες ζύμες στο πρόγραμμα στάχυ και με την εκτέλεση που ήδη αναφέρω, κι εγώ στο thermomix τα έφτιαξα.
ΔιαγραφήΤελειαααα θα τα φτιάξω! Συγχαρητήρια για τοblog σας
ΔιαγραφήΠόσο θα ήθελα ένα με τον καφέ μου! Προτιμώ τα κρουασάν σε ελαφριά ζύμη μπριός παρά σε σφολιάτα! Πολύ όμορφα Μαρί μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς Αγγελική, είναι μια αφράτη ζύμη μπριός, πάρα πολύ νόστιμη!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ, φιλιά πολλά.
Πω πω Μαράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανα φαίνονται, φουσκωτά-φουσκωτά και φουλ σοκολατένια!!
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη είναι ομολογουμένως πολύ καλά. Φιλιά πολλά.
ΔιαγραφήΑγαπημένη σοκολάτα. Την αλλη φορά έψαχνα τα ντουλάπια να φαω σοκολάτα.. χιχι.. Πηγα σουπερ και πηρα μια και την ευχαριστήθηκα..απόλαυση για όλες τις εποχές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έκανες χορταστικά Μαρία μου :)
Πολύ ωραία είναι και φαίνεται πολύ αφράτη η ζύμη.
Και με μαρμελάδα σπιτική είναι μούρλια.
Φιλιά
Μάριον η σοκολάτα είναι εθιστική!! τα κρουασάν τα έκανα χορταστικά για να μην κουράζεσαι να παίρνεις 2-3 μαζί!!και με την μαρμελάδα είναι ωραία!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Φοβερά φαίνονται Μαράκι κ τί τέλεια που είναι τόσο εύκολα! Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕθιστικά είναι Έρη, δεν σταματάς στο ένα!! Φιλιά.
ΔιαγραφήΤρελλάθηκα Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι κρουασάν (που τα λατρεύω) και με εύκολο τρόπο και με σοκολάτα????
Ε, αυτό είναι σκάνδαλο! Μας σκανδαλίζεις και δεν το μπορώ με τόση ζέστη.
Στείλε μου τη λαμαρίνα για να εξηλεωθείς!!!!
χαχαχα
Σε φιλώ πολύ !
Να είσαι καλά για την όμορφη συνταγή σου!
Χαχαχαχααχαχ Χρυσαυγή!! είναι τρία σε ένα!! πως να εξιλεωθώ; έλα Χαλκίδα για κανένα μπάνιο και θα σου φέρω κρουασάν να σε κεράσω!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Μαρί, πολύ καλύτερος αυτός ο εύκολος τρόπος, όπως λες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίνονται, σαν τα πασχαλινά τσουρέκια και σίγουρα πεντανόστιμα με τέτοια γέμιση!
Να ομορφοπερνάς!
Ζ.
Καλύτερος Ζαμπία, είναι ένα εύκολο,αφράτο μπριός, μου αρέσει περισσότερο από την σφολιάτα. Να περνάς κι εσύ καλά, ευχαριστώ.
ΔιαγραφήΤα προτιμώ με μαρμελάδα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη φαίνεται αφράτη και το λέω γιατί δεν έχω "καταπιαστεί " με αυτό το είδος.
Ψέμματα να λέμε;
Απορία:
Μπορώ να κρατήσω μια ποσότητα στο ψυγείο;
Μη γελάσεις!
Εχω ειδικεύσει μόνο στις ζύμες με τον πλάστη!!!!
Φιλιά κοριτσάκι μου!!!
Αν δεν είσαι σοκολατομανής σίγουρα η μαρμελάδα είναι η λύση. Η ζύμη όντως είναι πολύ αφράτη και μπορείς όταν τυλίξεις τα κρουασάν να τα τοποθετήσεις σε ταψάκι μιας χρήσεως και να τα διατηρήσεις στην κατάψυξη μέχρι να χρειαστεί να τα ψήσεις. Στην συντήρηση μπορείς να τα κρατήσεις για ένα 24ωρο περίπου.
ΔιαγραφήΔεν γελάω καθόλου όμως!!!γιατί να γελάσω; είναι εύλογες οι απορίες.
Φιλιά πολλά.
Πολύ εύκολα και θα ήθελα παρακαλώ 2-3-4-5.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!!
Πως θα'θελα να έχω και ένα και δύο και τρία και τέσσερα κρουασάν!!! Ελένη εθιστικά!!
ΔιαγραφήΦιλιά
Τι καλύτερο από σοκολάτα; Πολύ ωραία και εύκολα Μαρία μου, λέω να τα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ:)
Μαρία να τα δοκιμάσεις και πές μου σε παρακαλώ αν σου άρεσαν, γιατί σε μας άρεσαν πολύ όμως!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Τη σοκολάτα την απολαμβάνω σε κάθε περίπτωση Μαρί μου! Χαρά, λύπη, θυμό, αδιαφορία σε κάθε φάση της ζωής μου χρειάζομαι σοκολάτα. Τα κρουασανάκια σου τέλεια, εγώ και ο γιος μου θα τα καταβροχθίζαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχεις κι άδικο Κατερίνα, η σοκολάτα είναι παντός καιρού!! Φιλιά.
ΔιαγραφήΑυτό θα το λατρέψουν τα παιδιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο μικρά και μεγάλα παιδιά δεν θα έλεγαν όχι με τίποτα!!
ΔιαγραφήΦαίνονται πάρα πολύ νόστιμα. Συγχαρητήρια! Μήπως θα μπορούσα να έχω πιο αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής στο thermomix?? Ευχαριστώ πολύ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ. Για το thermomix:θα βάλουμε το γάλα με την μαγιά στο μπολ και θα ρυθμίσουμε 2 λεπτά, 37 βαθμούς, ταχύτητα 1. Ρίχνουμε το αλεύρι την ζάχαρη και το αλάτι και ρυθμίζουμε ταχύτητα στάχυ, ενώ ζυμώνει προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στο τέλος συνεχίζοντας το ζύμωμα προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω nastazia να ήμουν αναλυτική, καλή επιτυχία.
Χίλια ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!
ΔιαγραφήΚαλημέρα κι από εμένα και καλώς σε βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πολύ πολύ νόστιμα τα κρουασανάκια σου. :))
Θα τα δοκιμάσω σίγουρα.
φαίνονται πολύ νόστιμα ευχαριστώ για τη συνταγή. θα τα φτιάξω αύριο κιόλας ¨)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμα, ευχαριστώ πολύ!!
Διαγραφή