Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Πράσινη Πατατοσαλάτα και Δροσερό Ταχίνι Dressing / Green Potato Salad and Tahini Dressing


Δεν χρειάζεται πιστεύω να είναι κάποιος vegan για να φτιάξει αυτή την πράσινη πατατοσαλάτα.
Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας σαλάτα, αφού χωρίς αυγά, χωρίς μαγιονέζα, θα έχετε ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά νόστιμο.
Η προσθήκη του αρακά δίνει μια καλοκαιρινή αύρα και συγχρόνως το πράσινο χρώμα του κάνει το πιάτο μας περισσότερο δελεαστικό!
Από την άλλη το ταχίνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά και νομίζω ότι συνδυάζεται σε άπειρες περιπτώσεις κάνοντας την διαφορά.

Αυτό που κάνει αυτό το dressing απέραντα δροσιστικό είναι το αγγούρι και ο χυμός λεμονιού.
Χρησιμοποίησα ένα μεγάλο αγγούρι και έβαλα το μισό για να βγάλω μισή κούπα ψιλοκομμένο.
Ο χυμός λεμονιού εξαρτάται βέβαια από τις προτιμήσεις σας, εγώ έβαλα 3 κουταλιές για να έχει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.
Φυσικά δεν υπάρχει ελαιόλαδο σε αυτό το dressing αφού το ταχίνι είναι αρκετά λιπαρό.
Στο ονειρεμένο πράσινο χρώμα του συμβάλλει βέβαια και η ρόκα, αλλά και στην γευστική του υπεροχή.
Έτσι πολύ εύκολα έχουμε αποκτήσει ένα σούπερ δροσερό dressing με κρεμώδη υφή, υπέροχο χρώμα, που ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε σαλάτα ή ακόμη με ψητό κρέας κοτόπουλο ή μπριζόλα.
Φυσικά εξυπηρετεί την περίοδο της νηστείας μας και νοστιμίζει εξαιρετικά οποιοδήποτε νηστίσιμο πιάτο μας.
Αν μείνει λίγο θα δείτε ότι πήζει περισσότερο και σε αυτή την περίπτωση το αραιώνουμε με ελάχιστο νερό.

Πράσινη Πατατοσαλάτα και Δροσερό Ταχίνι Dressing / 
Green Potato Salad and Tahini Dressing

Υλικά
2 κιλά πατάτες
1 κούπα αρακά
1/4 της κούπας φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Dressing ταχίνι
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 κούπα αγγούρι ψιλοκομμένο
6 φύλλα ρόκας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
1 κουταλάκι αλάτι

Δημιουργία
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Μεταφέρουμε τον αρακά σε κρύο νερό για να διατηρήσει το χρώμα του και στην συνέχεια τον στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά τις κομμένες πατάτες, τον βρασμένο αρακά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Φτιάχνουμε το dressing ταχίνι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά και να ενωθούν.
Δοκιμάζουμε και κάνουμε όποιες διορθώσεις θέλουμε, στο λεμόνι στο αλάτι κ.τ.λ.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας με το dressing και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την σαλάτα μας με την λαχταριστή της γευστική σάλτσα.


5 σχόλια:

  1. Tέλεια Μαρία.
    Το dressing αυτό είναι πολύ ωραίο. Η ρόκα γενικά δίνει ωραία γεύση και ένταση
    Ωραία ιδέα πάντως για κάτι διαφορετικό

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέλπιστα νόστιμο το dressing Μαρία, δίνει απίστευτη ένταση στο πιάτο!

      Διαγραφή
  2. Ωραία σαλάτα και σε εμφάνιση και σε γεύση. Το dressing μου αρέσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα το χρώμα της είναι πολύ ικανοποιητικό Μαρία, αλλά η γεύση πολύ δυνατή λόγω του dressing.

      Διαγραφή
  3. Ένα πιάτο που θα έτρωγα πολύ ευχαρίστως... μόνη μου (!!) Mari. Πολύ ωραία συνδυασμένα τα υλικά σου όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή