Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Τυρόπιτες με μοτσαρέλα και φέτα


Ήθελα πολύ να σας παρουσιάσω αυτές τις νόστιμες τυροπιτούλες, που ως δια μαγείας έκαναν φτερά πριν καλά, καλά προλάβω να τις δω!!
Ήταν η μοτσαρέλα που έλιωσε τόσο απαλά μέσα σε αυτή την γλυκιά πορτοκαλένια ζύμη; 
Δεν ξέρω ή ακόμη κι αν ξέρω θα το αφήσω σε σας να το ανακαλύψετε έτσι κι αλλιώς!
Καθώς λίγες ώρες έμειναν για την γέννηση του Χριστού μας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας, χρόνια πολλά, η υγεία να είναι μόνιμος κάτοικος στα σπιτικά σας, για όλη την καινούρια χρονιά και η χαρά και ευτυχία να βασιλεύει πάντα στην καρδιά σας.
Καλές γιορτές αγαπημένοι φίλοι!!

Τυρόπιτες με μοτσαρέλα και φέτα

Υλικά (10 μεγάλα κομμάτια ή 20 μικρά)
250 γρ χυμό πορτοκάλι ή ένα κουτάκι χάρτινο έτοιμο
120 γρ. ηλιέλαιο 
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για την γέμιση
250 γρ. μοτσαρέλα ( 2 μπάλες) ψιλοκομμένη
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
Ζαμπόν ή απάκι σε κομματάκια (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι
1 κρόκος+λίγο νερό για το άλειμμα 

Δημιουργία
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την γέμιση, σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το απάκι αν χρησιμοποιήσουμε, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε την ζύμη στον πάγκο και την χωρίζουμε στην μέση.
Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε παχύ κορδόνι και τα χωρίζουμε το καθένα τους σε 5 κομμάτια, σύνολο δέκα δηλαδή.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φυλλαράκι με ένα μικρό πλάστη.
Τοποθετούμε γέμιση, κατά μήκος σε κάθε φυλλαράκι και κλείνουμε την τυρόπιτα σε ημικύκλιο, πατώντας καλά την ένωση της.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, τοποθετούμε τις τυρόπιτες σε ταψί με λαδόκολα, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου