Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κριτσίνια με παρμεζάνα, λεμόνι και βασιλικό


Πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα γίνονται αυτά τα κριτσίνια, για να τα απολαύσουμε κάθε ώρα της μέρας.
Η ζύμη γίνεται σε 5 λεπτά και το ψήσιμο σε 15 λεπτά, σύνολο 20, τόσο γρήγορα! 
Φυσικά το άρωμά τους απερίγραπτο, όπως κι εσείς καταλαβαίνετε και η η γεύση τους επίσης υπέροχη. 
Δεν θα πω άλλα λόγια, καθότι καλοκαιράκι είναι, βρίσκομαι στο χωριό για λίγες μέρες, η ζέστη είναι αρκετή, αν και όχι τόση όση στην πόλη!
Κριτσίνια με παρμεζάνα, λεμόνι και βασιλικό

Υλικά
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
40 γρ. μαλακωμένο βούτυρο σε κύβους
60 γρ. κρύο νερό
15 γρ. ψιλοκομμένο βασιλικό (φρέσκο ή ξερό)
Ξύσμα ενός λεμονιού
Αλάτι (λίγο, έχει και το τυρί)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας το τυρί με το ξύσμα λεμονιού.

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τον βασιλικό, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τρίβοντας με τα δάχτυλά μας.
Όταν το μείγμα μας γίνει σαν τρίμματα, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε με το χέρι ώστε να αποκτήσουμε μια ενιαία ζύμη.
Φυσικά μπορούμε όλη την διαδικασία να την κάνουμε με το γάντζο ενός μίξερ.
Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα και την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 18-20 σφαιρίδια και πλάθουμε το καθένα σε μακρόστενο κορδόνι.

Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.

3 σχόλια:

  1. Τι ωραία κριτσίνια είναι αυτά; Πολύ τα ζήλεψα, θα προσπαθήσω να τα κάνω σύντομα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα φτιάξεις Μαρία μου είναι πολύ νόστιμα και αρωματικά!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Τι τέλεια κριτσινάκια, νοστιμότατα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή