Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Παγωτό Μασκαρπόνε Βανίλια

Εδώ είμαστε λοιπόν!! Καλοκαιράκι παγωτάκι!! Πολύ ταιριαστό ζευγάρι!!
Βελούδινο παγωτό λόγω του μασκαρπόνε, το οποίο είναι αρκετά λιπαρό τυρί με αρκετές (δεν λέμε πόσες!) θερμίδες. 
Αλλά αφού θα την κάνουμε την αμαρτία, ας την κάνουμε με τον πιο σωστό και νόστιμο τρόπο.
Ο τρόπος παρασκευής κλασικός σύμφωνα με το thermomix. Βάζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και στην συνέχεια γίνεται ομογενοποίηση με  το ισχυρό ανακάτεμα στο thermomix.
Εάν δεν υπάρχει το thermomix κανένα πρόβλημα, θα το φτιάξουμε με τα δικά μας μέσα, όπως θα δείτε παρακάτω.
Παγωτό Μασκαρπόνε Βανίλια

Υλικά
500 γρ. μασκαρπόνε
3 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια φυσική ή 2 κουταλάκια εκχύλισμα

Δημιουργία
Στο μπολ του Thermomix βάζουμε το μασκαρπόνε, τους κρόκους, την ζάχαρη και την βανίλια.
Ρυθμίζουμε 8 λεπτά, 90 βαθμούς και ταχύτητα 2.
Αν δεν έχουμε thermomix κάνουμε αυτή την διαδικασία σε μια κατσαρόλα.
Στην αρχή ενσωματώνουμε όλα τα υλικά με ένα μίξερ, έπειτα τοποθετούμε το μείγμα πάνω στην φωτιά, σε κανονική θερμοκρασία και στην συνέχεια όταν αρχίσει να αχνίζει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχουμε να φθάσει το μείγμα λίγο πριν τον βρασμό, δηλαδή στους 90 βαθμούς.
Αφού κάνουμε αυτή την διαδικασία μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες σιλικόνης και αφού κρυώσει βάζουμε τις παγοθήκες στην κατάψυξη.

Την επόμενη μέρα αδειάζουμε τους κύβους παγωτού μέσα στο θερμομίξ και ρυθμίζουμε 1 λεπτό στην ταχύτητα 6.
Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το παγωτό.
Στην συνέχεια τοποθετούμε την πεταλούδα και ανακατεύουμε 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.

Θα πάρουμε ένα εξαιρετικά μαλακό, βελούδινο και πολύ γευστικό παγωτό.
Ιδανικά σερβίρουμε αμέσως, ενώ βρίσκεται στην πιο κατάλληλη θερμοκρασία και είναι μαλακό και βελούδινο.
Εάν περισσέψει διατηρούμε στην κατάψυξη κι όταν χρειαστεί να σερβίρουμε φροντίζουμε να το αφήσουμε για 15 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.
Εάν δεν υπάρχει το θερμομίξ, μπορούμε να βάλουμε όλο το μείγμα σε ένα μπολ και κατόπιν αφού το αφήσουμε 3 ώρες στην κατάψυξη το κτυπάμε ξανά με ένα μίξερ, φροντίζοντας να επαναλάβουμε αυτή την διαδικασία ανά μια ώρα 2-3 φορές μέχρι να παγώσει.
Φυσικά αν έχουμε παγωτομηχανή θα την χρησιμοποιήσουμε, αφού αφήσουμε το μείγμα να παγώσει πρώτα στην συντήρηση.
Καλή επιτυχία!

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο! Ακριβώς όπως το είπες...βελούδινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω το μασκαρπόνε και το παγωτό αυτό πρέπει να είναι ονειρεμένο! Ευχαριστούμε, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mασκαρπόνε παγωτό??? Τέλειο Μαρία.
    Η υφή του είναι τέλεια.
    Καλοφάγωτο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω δοκιμάσω παγωτό με μασκαρπόνε, μ αρεσει πολύ στα γλυκά!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/2015/07/giveaway-evil-eyetote-bag.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή