Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Κέικ γεμιστό ή muffins με μπανάνα και άλειμα σοκολάτας



Μπανάνα και σοκολάτα είναι κατά κοινή ομολογία ο τέλειος συνδυασμός!
Με αυτή την σκέψη λοιπόν επέλεξα αυτό το γλυκάκι ως επιδόρπιο για την ημέρα της Λαμπρής.
Το έχω φτιάξει αρκετές φορές τελευταία και όπως θα δείτε με δύο διαφορετικούς τρόπους.
Παρόλο που είναι το ίδιο γλυκό, με τα ίδια ακριβώς υλικά, γίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό σε κάθε μια από τις δυο περιπτώσεις.
Φυσικά για την ημέρα της Λαμπρής επιλέγουμε να φτιάξουμε το γεμιστό κέικ με το λαχταριστό άλειμμα σοκολάτας. 
Είναι ένα γλυκό σχετικά ελαφρύ και το άλειμμα σοκολάτας που προτείνω πιο κάτω θα το επιβαρύνει ελάχιστα. 
Εύχομαι σε όλους σας καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση. 

Muffin με μπανάνα και άλειμμα σοκολάτας


Υλικά
250 γρ. μπανάνες (περίπου 2 μπανάνες)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
125 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη
80 ml σπορέλαιο

Δημιουργία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C(ή 160ο με αέρα).
Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ταψί για μάφιν.
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις χωρίζουμε στα δυο κατά μήκος, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τον μπέικιν πάουντερ και την σόδα.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το αυγό, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ενώνουμε το μείγμα του αλευριού, προσθέτοντάς το στο μίξερ και συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και ρίχνουμε τις μπανάνες, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 14 έως 16 φορμάκια μάφιν, ισιώνουμε την επιφάνειά τους και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε επίσης αντί να χωρίσουμε το μείγμα σε θήκες μάφιν, να το βάλουμε σε στρογγυλή φόρμα κέικ 20 εκατοστών.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά περίπου και δοκιμάζουμε εάν ψήθηκε καρφώνοντας στο κέικ ένα μαχαίρι.
Όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια με ένα μακρύ και κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κέικ στην μέση, σε δύο δίσκους.
Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα και απλώνουμε αρκετό άλειμμα σοκολάτας (νουτέλα, μερέντα κ.τ.λ).
Εγώ χρησιμοποίησα αυτό (κλικ).

Σκεπάζουμε με τον άλλο δίσκο, απλώνουμε στην επιφάνεια ικανή ποσότητα άλειμμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ροδέλες μπανάνας.
Γεμιστό κέικ με μπανάνα και άλειμμα σοκολάτας

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με τα muffin.

6 σχόλια:

  1. Μμμμ ποσο λαχταριστα γλυκάκια!
    Χριστός Ανέστη !
    Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη στις καρδιές μας!
    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς χρόνια πολλά με υγεία πάνω από όλα!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη Μαρία μου!
    Τι φοβερό γλυκάκι! Συμφωνώ απολύτως ότι ο συνδυασμός μπανάνα με nutella είναι απλά τέλειος!
    Είμαι σίγουρη ότι το κέικ σου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσους το δοκίμασαν!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς ανέστη χρόνια πολλά Ερμιόνη! Το γλυκάκι όπως λες κι εσύ με μπανάνα και νουτέλα δεν θα μπορούσε να μην αρέσει!!

      Διαγραφή
  3. Xρόνια πολλά Μαρία μου
    Χριστός Ανέστη. Και του χρόνου με υγεία.

    Με λίγωσες πρωι πρωί. Εγω θελω το γεμιστό κεικ πάντως ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς ανέστη χρόνια πολλά Μάριον! Το ίδιο προτιμώ κι εγώ, αν και εξαρτάται από την περίπτωση βέβαια!

      Διαγραφή