Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Κρέμα μπισκότου, σοκολάτας με ελαφριά μους γιαουρτιού!! Γιορτάζουμε την πενταετία!!


Ο Απρίλιος είναι μήνας γενεθλίων για το αγαπημένο μου blog.
Κλείνοντας  πέντε χρόνια εδώ, λέω να το γιορτάσω κερνώντας σας ένα ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο.
Όλα αυτά τα χρόνια τα οποία κύλησαν πραγματικά σαν νεράκι που δεν ξαναγυρίζει πίσω, άφησαν σίγουρα την δημιουργική και γευστική τους σφραγίδα ανεξίτηλη στο χρόνο.
Όλος αυτός ο δημιουργικός, γευστικός κόσμος, έχει γίνει πλέον κομμάτι από την ζωή μου, είναι νομίζω το αγχολυτικό μου και δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς να συμμετέχω σ'αυτόν,  ακόμη κι αν μερικές φορές δυσκολεύομαι να τον παρακολουθήσω λόγω υποχρεώσεων.
Συνοδοιπόροι στην πορεία αυτή αγαπημένοι φίλοι και φίλες, οι οποίοι μου χάρισαν την πολύτιμη υποστήριξή τους, την χαρούμενη παρέα τους, την ευγενική συμβουλή τους, τα καλοπροαίρετα λόγια τους, την διαρκή θύμησή τους και τελικά την αμέριστη βοήθειά τους.
Όλους εσάς τους φίλους και γευστικούς συνοδοιπόρους, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να σας εκφράσω την πεποίθησή μου, ότι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μαζί μέσα σε αυτόν τον μικρό, αλλά απέραντα γευστικό κόσμο των food blogs.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς!!
Κρέμα μπισκότου σοκολάτας με ελαφριά μους γιαουρτιού
Υλικά 
500 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
130 γρ. μπισκότα(χρησιμοποίησα δημητριακών με σοκολάτα) 
75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ 

Για την μους γιαουρτιού
2 ασπράδια αυγών
50 γρ.ζάχαρη άχνη
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

Δημιουργία
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα στο μπολ του thermomix και ρυθμίζουμε 6 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
Στην συνέχεια ρυθμίζουμε 10 λεπτά, 90 βαθμούς, ταχύτητα 3.
Για να το φτιάξουμε χωρίς την βοήθεια του thermomix, κρατάμε 1/4 της κούπας από το γάλα και ανακατεύουμε μέσα το κορνφλάουρ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα από το μούλτι σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα κορνφλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Μοιράζουμε το μείγμα της κρέμας σε 5-6 γυάλινα μπολ (αφήνοντας χώρο για την μους) και τα αφήνουμε να κρυώσουν, στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.


Φτιάχνουμε την μους: Βάζουμε την πεταλούδα στο μπολ του thermomix, ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια και ρυθμίζουμε 5 λεπτά, 37 βαθμούς, ταχύτητα 3,5.
Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη σιγά σιγά από το καπάκι.

Όταν τελειώσει ο χρόνος κατεβάζουμε από τα τοιχώματα την μαρέγκα, ρυθμίζουμε την αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι και ρίχνουμε σιγά σιγά το γιαούρτι.
Σταματάμε το thermomix όταν ενσωματωθεί το γιαούρτι.
Για να φτιάξουμε την μους χωρίς το thermomix, θα βάλουμε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό(μπεν μαρί). Εκεί κτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός και όταν αρχίσουν να γίνονται μαρέγκα προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα.
Κατεβάζουμε από το μπεν μαρι και ρίχνουμε λίγο λίγο το γιαούρτι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί.

Μοιράζουμε την μους γιαουρτιού πάνω από την κρέμα στα μπολ και γαρνίρουμε με λίγη κανέλα αν θέλουμε.
Καλή απόλαυση!!

18 σχόλια:

  1. Χρόνια σας Πολλά, με Υγεία και πολλές νοστιμιές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ξανθή, να είσαι πάντα καλά!!

      Διαγραφή
  2. Μαράκι!
    Να τα εκατοστήσει το blog σου! Πάντα μα πάντα χαίρομαι να το επισκέπτομαι!
    Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι δημιουργικά και με κέφι!
    Υπέροχο το γλυκάκι, λαχταριστό αλλά και πιο ελαφρύ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη, κι εσύ να είσαι καλά!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Να τα χιλιάσει το blog σου Μαρία μου και εσύ να είσαι πάντα καλά να μας φτιάχνεις τέτοιες νοστιμιές!
    Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τις όμορφες ευχές!!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά και δημιουργικά Μαρία μου
    Να χαίρεσαι το blog σου κι αυτό εσένα ;)
    Να δημιουργείς όμορφα πράγματα και να μας κρατάς παρεούλα για πολλά πολλά χρόνια.

    Ωραίο το κέρασμά σου. Γλυκό του γούστου μου.
    Θα πάρω ένα μπολακι ;)

    Φιλιά πολλά
    Αυτή η μους γιαουρτιού πολύ ωραία. Και από ότι βλέπω στο thermomix γίνεται τέλεια..αφρός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μάριον, το γλυκάκι είναι σχετικά ελαφρύ αλλά πολύ νόστιμο, όσο για το thermomix είναι ο καλύτερος βοηθός!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/4/15 17:42

    Προσφατα ανακαλυψα το blog και ειμαι ακομη στην εξερευνηση του....Μπραβο πολυ ωραιες συνταγες μας δινετε! Γεωργια απο Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Γεωργία, να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
  6. Μαράκι μου χίλιες ευχές για το νόστιμο μπλογκοσπιτάκι σου!
    Να συνεχίσεις για πολλά χρόνια ακόμη να μας κερνάς τις νοστιμιές σου!
    Το κέρασμα εξαιρετικό!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Έλενα, πολύτιμες οι ευχές σου!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  7. 5ετία,αλλά ένα μπολ βλέπω μικρή Μαρία...Αλλά λαχταριστό...!!!
    Πολύχρονο κοριτσάρα μου το βλογ σου και...παντα_νόστιμο...♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Παρεπιμπτόντως 5 ήταν τα μπολ, αλλά τα εξαφάνισε ο γιόκας!! Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!

      Διαγραφή
  8. Πολλές ευχές για την επέτειο, εύχομαι πάμπολλες ν' ακολουθήσουν!!! Ωραιότατο το κέρασμα, έχω φοβερή αδυναμία στα γλυκά με κρέμα... :) Χαρούμενη Πρωτομαγιά, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Χαρά, να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
  9. Χρόνια πολλά στο σπιτάκι σου Μαρί μου! Πολύ όμορφο και ελαφρύ γλυκό ότι πρέπει για την περίσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Κατερίνα, να είσαι καλά, την κρεμούλα την ευχαριστηθήκαμε πολύ, ελπίζω κι εσείς!!

      Διαγραφή