Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Γαύρος στο φούρνο με vinaigrette

 
Αχ φίλοι μου!! περνούν πολύ γρήγορα οι μέρες του πιο καυτού μήνα του καλοκαιριού!!
Ο Αύγουστος, ο μήνας που όλοι προσμένουμε και λαχταρούμε να έρθει κι όταν έρχεται φεύγει με απίστευτη ταχύτητα, ήδη κοντεύει στα μισά του. Τι να γίνει όμως; όπως πάντα θα το αντέξουμε κι αυτό, επιστρέφοντας δυναμικά στις μαγειρικές μας ενασχολήσεις και όχι μόνο!!
Πριν μερικές μέρες ο δρόμος με έβγαλε στο όμορφο μαγαζί Αμαλί κεράσματα, της αγαπημένης φίλης και bloger Αμαλίας από τις συνταγές της καρδιάς.
Εκεί από τις υπέροχες δημιουργίες της Αμαλίας διάλεξα το αρωματικό ξύδι με κράνα και αυτό με ενέπνευσε για αυτή την συνταγή.
Εσείς βέβαια μπορείτε να χρησημοποιήσετε όποιο ξύδι θέλετε, αλλά εγώ θα σας πρότεινα ένα αρωματικό ξύδι με άρωμα που σας αρέσει.
Όσον αφορά την μεσογειακή μουστάρδα με δεντρολίβανο και ρίγανη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή και να προσθέσετε εσείς τριμμένο δεντρολίβανο και ρίγανη.
Αυτό το φαγητό εύκολο, γρήγορο και υγιεινό, είμαι σίγουρη ότι θα σας ευχαριστήσει απόλυτα!!
 
 Γαύρος στο φούρνο με vinaigrette

Υλικά
1200 γρ. γαύρο καθαρισμένο πλυμένο και αλατισμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα των ψαριών
Για την vinaigrette:
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ( χρησιμοποίησα ξύδι με κράνα)
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα μεσογειακή (με δενδρολίβανο και ρίγανη)
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Δημιουργία
Αφού αφήσουμε τον πλυμένο γαύρο να μείνει λίγο με το αλάτι, τον αλευρώνουμε, τινάζοντας να φύγει η περίσσια του αλευριού και τον στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.

Ραντίζουμε τον γαύρο με λίγο ελαιόλαδο, σκορπάμε στην επιφάνειά του την πιπεριά και περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα.
Σε ένα σέικερ κτυπάμε τα υλικά της vinaigrette να γίνουν σαν κρέμα και περιχύνουμε την επιφάνεια των ψαριών. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα ψαράκια.



2 σχόλια:

  1. Φαίνεται γευστικότατο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.Φαίνεται νοστιμότατο και είναι μια καλή ιδέα, για να ξεφύγουμε από την κρεατοφαγία.Πιστεύω ότι θα αρέσει και στην οικογένεια.Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή