Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Muffins με νιφάδες βρώμης και σοκολάτα


Τα μικρά κεκάκια είναι η αδυναμία μου κι όταν η γεύση τους ενισχύεται με γλάσο, ακόμη παραπάνω!
Έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές, αλλά η συγκεκριμένη είναι κάπως πιο ιδιαίτερη και υγιεινή.
Οι νιφάδες βρώμης πλούσιες σε φυτικές ίνες, είναι ιδανική τροφή για όλες τις ώρες, 40 γραμμάρια από αυτές καλύπτουν το 15% των αναγκών μας μέσα στην μέρα.
Με την βοήθεια της βρώμης λοιπόν έφτιαξα αυτά τα εκπληκτικά κεκάκια και τα τιμήσαμε οικογενειακώς. Ειδικά στο παιδί άρεσαν πάρα πολύ.

Muffins με νιφάδες βρώμης και σοκολάτα


Υλικά (12 τεμάχια)
250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. νιφάδες βρώμης
375 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα μαγειρική σόδα
150 γρ.ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος

Για το γλάσο
200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα μίξερ, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.


Δημιουργία
Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης μέσα στο γάλα και αφήνουμε στην άκρη για δέκα λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη και την σόδα. 
Λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε το αυγό, τις νιφάδες βρώμης με το γάλα. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα.

Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ανακατεύουμε στο μείγμα.
Βάζουμε στις φόρμες muffins χάρτινες θήκες και τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν τα γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με το γλάσο.

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/3/13 00:31

    ωραία τα muffins σου...να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει που έχεις βάλει βρώμη στα κεκάκια σου Μαρία αλλά χαίρομαι που δε λείπει και η σοκολάτα!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη η σοκολάτα πάντα απαραίτητο στοιχείο!!!
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  3. Δοκίμασα πρόσφατα με νυφάδες βρώμης κι ήταν υπέροχα!
    Καλό Σ/Κ και καλές Αποκριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως πολύ νόστιμα Ξανθή, καλές Απόκριες!!

      Διαγραφή
  4. Μαρί,πάντα αγαπημένη γεύση!
    Με τη βρώμη σίγουρα,θα αποκτούν ενδιαφέρουσα γεύση.
    Καλές απόκριες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη είναι πολύ νόστιμα και κυρίως υγιεινά!! Καλές απόκριες, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. Τι ωραία που ψήθηκαν τα μαφινάκια σου! Και αυτό το γλάσο από πάνω είναι σκέτος πειρασμός! Πολύ νόστιμα πρέπει να έγιναν!
    Καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ!! αυτό το γλάσο!!είναι όντως πειρασμός!! καλές απόκριες!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ εύγευστα και υγιεινά ταυτόχρονα τα muffins με νιφάδες βρώμης!!!Με το γλάσο δείχνουν ακόμα πιο λαχταριστά! Σου εύχομαι Μαρία μου καλό και ξεκούραστο τριήμερο, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά ευχαριστώ πολύ, καλές απόκριες!! Το γλάσο σίγουρα κάνειτην διαφορά!! Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  7. Μπράβο πολύ ωραία τα κεκάκια σου!
    Καλή απόλαυση και καλή Σαρακοστή σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία είναι η βρώμη κι έτσι καμουφλάρετε μια χαρά για κάποιους που δεν την τρώνε.
    Εγώ ζήλεψα το ροζουλί γλάσσο... τέλειο.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά Μάριον, κάποιοι που δεν την τρώνε, τώρα την έφαγαν!! Φιλιά!

      Διαγραφή