Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Να μια απλή και γρήγορη συνταγή:Ταρτάκια σοκολάτα


Να μια απλή και γρήγορη συνταγή!! έτσι τιτλοφορούσε το περιοδικό "και" το 1987 το συγκεκριμένο γλυκάκι. Το περιοδικό αυτό το ξετρύπωσα, κατά την διάρκεια μιας εκκαθάρισης, μέσα σε παλιά και σκονισμένα βιβλία Γυμνασίου και Λυκείου, φορτωμένα με θύμησες παλιές πλην όμως λατρεμένες!!
Και την έφτιαξα την συνταγούλα, γιατί μου άρεσε η λογική της, απλή και γρήγορη!!!αλλά και πολύ νόστιμη!!
Να γλυκαθούμε για άλλη μια φορά, και να γλυκάνουμε και την καινούρια σχολική χρονιά.  
Πρώτη Γυμνασίου εμείς φέτος και πρωί πρωί πήραμε το δρόμο για το σχολείο. Ο Αγιασμός έγινε καλυπτόμενος από τις φωνές των παιδιών του Γυμνασίου και του Λυκείου, που δεν έλεγαν να σωπάσουν. Πόση ενέργεια Θεέ μου!!! σε καλό να τους βγεί!!
Τα παιδιά μπήκαν στην σειρά και οι καθηγητές τους μοίρασαν 16 βιβλία.
Φορτωμένα με μια τσάντα γνώσεων έβγαιναν ένα ένα τα παιδάκια μας κι εύχομαι αυτή η τσάντα που τα βαραίνει τώρα, να είναι αυτή που θα τα ελαφρύνει για την υπόλοιπη ζωή τους.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!


Ταρτάκια με σοκολάτα

Υλικά
Για τα ταρτάκια:
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε κομμάτια
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 αυγό

Για την κρέμα:
280 γρ ζαχαρούχο γάλα
150 γρ νερό
500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
φρούτα εποχής για γαρνίρισμα

Δημιουργία
Τρίβουμε το αλεύρι με την ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουμε χοντρά τρίμματα.

Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε, θα αποκτήσουμε μια σχετικά μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό και ρίχνουμε λίγη λίγη την σοκολάτα στο διάλυμα ανακατεύοντας.

Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει και να πήξει.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και απλώνουμε μια λεπτή στρώση σε βουτυρωμένα φορμάκια για ταρτάκια. 

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για15- 20 λεπτά περίπου(ανάλογα με το μέγεθος).
Αφού κρυώσουν λίγο τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.

Τα γαρνίρουμε με ότι φρούτα θέλουμε (σταφύλια, ακτινίδιο, πορτοκάλι, μανταρίνι κτλ, αναλόγως την εποχή).
Μετά δαγκώνουμε μια μεγάλη μπουκιά!!!!


22 σχόλια:

  1. Kερνιέμαι υπέροχο ταρτάκι και εύχομαι καλή σχολική χρονιά στον γιόκα σου και σε όλα τα παιδιά!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Έλενα, μακάρι τα παιδάκια μας να έχουν μια δημιουργική σχολική χρονιά.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Σοκολάτα! Ε δεν χρειάζεται να πω πολλά! Ως γνωστό είμαι λάτρης της! Φαίνονται εξαιρετικά αλλά κι εύκολα αυτά τα ταρτάκια! Πολύ όμορφα Μari! Γειά στα χέρια σου!
    Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοκολάτα αγαπημένη σε όλους, εκτός μικρών εξαιρέσεων!ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  3. Καλή σχολική χρονιά Μαρία μου!
    Καλή δύναμη και εύχομαι όλα καλά να πάνε!
    Νόστιμα και λαχταριστά τα ταρτάκια σου, αυτή η κρέμα με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα φαίνεται πραγματικά άπαιχτη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη, να είσαι καλά. Η κρέμα πάρα πολύ νόστιμη!!Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Καλή χρονιά στο βλαστάρι σου Μαρί μου. Μεγαλώνουν πριν το καταλάβουμε! Πολύ νόστιμα και εύκολα τα ταρτάκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα, επίσης και στο δικό σου ζουζούνι!!

      Διαγραφή
  5. Καλέ τι ωραίο και εύκολο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία τα ταρτάκια σου! Η σοκολάτα φαίνεται πάρα πολύ λαχταριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο το ταρτάκι σου! Καλή σχολική χρονιά στο αγοράκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

      Διαγραφή
  8. Μαρί,πολύ ωραίο το γλυκάκι σου,μπουκίτσα και νοστιμιά!

    Να ρωτήσω:δε γίνονται πολύ γλυκά με το ζαχαρούχο;Μπορούμε να βάλουμε άλλο γάλα;
    Φιλιά!

    Καλό ξεκίνημα στα παιδιά στο μακρύ ταξίδι της γνώσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη δεν γίνονται πολύ γλυκά, έχουν όση ζάχαρη χρειάζεται. Αλλιώς θα πρέπει να βάλεις το αντίστοιχο συμπυκνωμένο γάλα χωρίς ζάχαρη.
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

      Διαγραφή
  9. Πολύ επιτυχημένα τα ταρτάκια Μαρί!Εμφανίσημα και σίγουρα νόστιμα,άλλωστε η άφθονη σοκολάτα βοηθά σ΄αυτό,εύκολα στην παρασκευή τους θα συνοδέψουν τα ροφήματά μας και θα εκτονώσουν τις αιφνίδιες λιγούρες μας!!Η βάση τους είναι μπισκοτένια ή θυμίζει την υφή του κέϊκ?Καλή δημιουργκή, σχολική χρονιά με πρόοδο και όρεξη για μαθητικές αναζητήσεις!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά τα παλιά περιοδικά τελικά πολλές φορές κρύβουν μέσα τους θυσαυρούς!
    Λιγούρα για σοκολάτα με έπιασε βλέποντας τις φωτογραφίες σου...
    Το ζαχαρούχο μου αρέσει πολύ στην γέμιση. Πραγματικά νόστιμη συνταγή πρέπει να είναι!!!

    Καλή σχολική χρονιά σας εύχομαι!! Με το καλό και καλή σταδιοδρομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλη σχολικη χρονια σ ολα τα παιδακια!!
    Οντως ευκολο και λαχταριστο το γλυκακι!!
    Καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραία συνταγή και με εντυπωσιακό τελείωμα!
    Καταπληκτικές και οι φωτογραφίες!
    Καλό βράδυ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή αρχή!!!!!!!!!
    Πωπω βραδυάτικο τώρα.... μου τράχουν τα σάλια!!!
    Πολλά φιλιά Μαρία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρί, τα ταρτάκια σου εντυπωσιακά. Οι φωτογραφίες σου και μόνο αρκούν να μας πείσουν να δοκιμάσουμε την συνταγή. Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας. Καλοφάγωτα τα ταρτάκια, αν και, μεταξύ μας όπως τα βλέπω, δεν νομίζω να έχει μείνει κανένα!!!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή