Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Γρήγορο Panzerotti με Ντομάτα και Μοτσαρέλα/Quick Panzerotti with Tomato and Mozzarella


Μια αλμυρή και γρήγορη ζύμη γιαουρτιού έφτιαξα για να δοκιμάσω το Ιταλικό panzerotti, αφού πρώτα δοκίμασα το αυθεντικό στο Μιλάνο και μάλιστα από το πολύ φημισμένο μαγαζί του Luini!! Με ντομάτα και μοτσαρέλα παρακαλώ!! 

Η δοκιμή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία που κανείς δεν φανταζόταν, με μια μικρή λεπτομέρεια. Τα Ιταλικά τυριά δεν έχουν την ίδια γεύση στην Ελλάδα, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά φαντάζομαι παίζει σημαντικό ρόλο η πρώτη ύλη! 

Την επόμενη φορά φυσικά θα γίνει δοκιμή με την κανονική ζύμη μαγιάς, για να ολοκληρωθούν με αυτό τον τρόπο οι δοκιμές. Και όλα αυτά μέχρι να έρθει η στιγμή  να επισκεφθούμε ξανά το μαγαζί του Luini εκεί γύρω από το Duomo 😊, δεν υπάρχει αυτό το panzerotti σας το εγγυώμαι!! 

Γρήγορο Panzerotti με Ντομάτα και Μοτσαρέλα / Quick Panzerotti with Tomato and Mozzarella 




Υλικά

350 αλεύρι 00

250 γρ φρέσκο φυσικό γιαούρτι 

1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα 

Για την γέμιση 

1 ντομάτα κομμένη σε κομματάκια 

300 γρ περίπου μοτσαρέλα τριμμένη 

Λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα 



Προετοιμασία 

Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα πηρουνι και στην συνέχεια με τα χέρια μας, αλλιώς το ζυμώνουμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα και στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 10 κομμάτια. 


Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο και απλώνουμε στο μισό γέμιση. Κλείνουμε με το άλλο μισό και πατάμε με ένα πηρουνι να κολλήσουν οι άκρες του. 




Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με άφθονο σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τρώγονται ζεστά, ζεστά και εξαφανίζονται μαγικά!! ☺️



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου